Skip to main content
SUPERVISOR
محمد خوروش (استاد راهنما) عطیه پازکی (استاد مشاور) فرزاد هاشمزاده (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mohammadhadi Shams
محمدهادی شمس

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1395

TITLE

Interaction effect of colostrum pasteurization with probiotic nutrition in colostrum on health and performance of Holstein calves
The purpose of this study was to investigate the effect of simultaneous pasteurization and probiotic use in colostrum of Holstein calves on growth performance and biochemical responses in pre and post weaning period. In this experiment, 60 Holstein femal calves (mean birth weight 40 ± 1.5 kg) were used in a factorial arrangement of 2 × 2 with 15 replications from the beginning of the birth to 15 days after weaned. The experimental treatments were: (1) calves that did non-pasteurized colostrum 10% of birth weight, received no probiotics (Nn). 2. Calves that received non-pasteurized colostrum with 10% birth weight plus 3 g probiotic (Np). 3. Calves that received pasteurized colostrum at 10% birth weight without any probiotics (Pn). 4. Calves that received pasteurized colostrum at 10 percent birth weight plus 3 grams of probiotic (Pp). Calves were weaned at 60 days. The dry matter intake, body weight, rectal temperature, and fecal score were recorded daily and skeletal growth was recorded every 10 days. Blood samples were taken from the blood at the moment of birth, 24 hours later, and on days 35 and 70 to check the total protein, immunoglobulin, cholesterol, glucose, insulin, betahydroxybutric acid and nitrogen ovaries. The data were analyzed using a Mixed model of SAS software (version 9.4). The results showed that pasteurization did not affect daily gain, but the use of probiotic in colostrum had a significant effect on feed intake (p 0.01). The interactive effects of pasteurization and probiotic on weight gain were significant. Feed efficiency with cotyledon pasteurization and adding probiotic was not different between treatments. Colostrum pasteurization reduced fecal score from birth to 21 days of age. The use of probiotic and pasteurization of colostrum increased the heart girth and withers hight. But there was no significant effect on the hip and pin width. Pasteurization and probiotics did not affect the concentration of immunoglobulin in 24 hours after birth. The interactive effects of pasteurization and probiotics in the 24 hours after birth were desirable (p = 0.7). Feeded calves or pasteurized colostrum had higher cholesterol levels in the first 24 hours. Heating of colostrum increased the amount of albumin in 35 and 70 days of age. Also, the effect of pasteurization on cholesterol levels at 70 days of age tended to be significant. But there was no effect on glucose, insulin, and insulin ratio to glucose, beta-hydrobutyric acid and nitrogen urages. Probiotic supplementation in colostrum did not affect albumin, cholesterol, glucose, insulin, insulin-glucose ratio, beta-hydrobutyric acid and nitrogen-urea. But the use of probiotics increased total protein and globulin levels 24 hours after birth. Simultaneous use of pasteurization and probiotic in colostrum improves immune system during pre-lactation period due to the increased absorption of immunoglobulins. But the use of heat treated colostrum has a negative effect on performance without using probiotics. In the whole period of the group experiment whose colostrum was supplemented with probiotics (Np), they had the highest yield. Keywords: Pasteurization, Probiotic supplement, Growth performance, Calves
هدف از این پژوهش بررسی اثر استفاده همزمان پاستوریزاسیون و پروبیوتیک در آغوز گوساله‌های هلشتاین بر پاسخ‌های عملکردی و متابولیت‌های خونی طی دوره پیش و پس از شیرگیری بود. در این آزمایش از 60 رأس گوساله ماده هلشتاین (میانگین وزن تولد 5/1 ±40 کیلوگرم) در قالب طرح فاکتوریل 2×2 با 15 تکرار از ابتدای تولد تا سن 75 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) گوساله‌هایی که آغوز پاستوریزه نشده را به میزان 10 درصد وزن تولد بدون پروبیوتیک دریافت کردند، 2) گوساله‌هایی که آغوز پاستوریزه نشده را به میزان 10 درصد وزن تولد به همراه 3 گرم پروبیوتیک دریافت کردند، 3) گوساله‌هایی که آغوز پاستوریزه شده (60 درجه سانتی‌گراد به مدت 90 دقیقه) را به میزان 10 درصد وزن تولد بدون پروبیوتیک دریافت کردند. 4) گوساله‌هایی که آغوز پاستوریزه شده (60 درجه سانتی‌گراد به مدت 90 دقیقه)را به میزان 10 درصد وزن تولد به همراه 3 گرم پروبیوتیک دریافت کردند. گوساله‌ها از 3 روزگی تا 15 روزگی 4 لیتر، 16 روزگی تا 56 روزگی، 5 لیتر شیر در روز دریافت کرده و سپس به صورت کاهشی تا 60 روزگی از شیرگرفته شدند. ماده خشک مصرفی، وزن بدن، دمای مقعدی، نمره مدفوع به طور روزانه و رشد اسکلتی هر ده روز ثبت گردید. نمونه‌گیری از خون در لحظه تولد، 24 ساعت پس از تولد به منظور اندازه‌گیری ایمونوگلوبولین G، کلسترول، پروتئین تام ، آلبومین، گلوبولین و پس از آن در روزهای 35 و 70 برای بررسی کلسترول، گلوکز، انسولین، نسبت گلوکز به انسولین، بتاهیدروکسی‌بوتیریک‌اسید و نیتروژن اوره‌ای خون انجام شد. داده‌ها با مدل مختلط نرم‌افزار آماری SAS (نسخه 4/9) مورد واکاوی قرار گرفت. اثر متقابل بین پاستوریزه کردن آغوز و اضافه نمودن پربیوتیک نشان داد 001/0 p) که اضافه نمودن پروبیوتیک بر آغوزهای پاستوریزه نشده باعث بهبود مصرف خوراک آغازین در گوساله ها شد، در حالی که اضافه نمودن پروبیوتیک بر آغوز پاستوریزه شده تاثیری بر مصرف خوراک نداشت. بازده غذایی در دوره پس از شیرگیری در گوساله های دریافت کننده آغوز پاستوریزه شده تمایل به کاهش نشان داد (08/0=p). اثر متقابل بین پاستوریزه کردن آغوز و اضافه نمودن پربیوتیک تمایل به معنی داری نشان داد (05/0 p) که اضافه نمودن پروبیوتیک بر آغوزهای پاستوریزه نشده باعث بهبود افزایش وزن روزانه گوساله ها شد، در حالی که اضافه نمودن پروبیوتیک بر آغوز پاستوریزه شده تاثیری بر افزایش وزن روزانه نداشت. پاستوریزاسیون نمودن آغوز باعث افزایش دمای مقعدی در دوره پیش از شیر‌گیری شد (003/0=p) و با کاهش نمره مدفوع از تولد تا 21 روزگی رابطه معنی داری را نشان داد (04/0=p). استفاده از پروبیوتیک به همراه آغوز پاستوریزه شده بر افزایش دور سینه (002/0=p) و ارتفاع جدوگاه (02/0=p) در کل دوره اثر گذار بود. اما بر عرض کپل و عرض پین اثر معنی‌داری نداشت. اثر متقابل بین پاستوریزه کردن آغوز و پروبیوتیک تمایل به معنی داری نشان داد بطوری که در گوساله های دریافت کننده آغوز پاستوریزه نشده، اضافه کردن پروبیوتیک موجب کاهش جذب بیشتر ایمنوگلوبولین G شد در حالی که گوساله های دریافت کننده آغوز پاستوریزه به پروبیوتیک پاسخی نشان ندادند. میزان کلسترول سرم گوساله‌های تغذیه شده با آغوز پاستوریزه شده در 24 ساعت اول به نسبت سایر گروه‌ها تمایل به افزایش ناشن داد (07/0=p). پاستوریزه کردن آغوز در 70 روزگی (06/0=p) و اثر پروبیوتیک در 35 روزگی (03/0=p) باعث افزایش میزان آلبومین سرم گوساله‌ها شد. همچنین اثر پاستوریزاسیون بر میزان کلسترول در 70 روزگی تمایل به معنی‌داری داشت (09/0=p). مکمل نمودن پروبیوتیک در آغوز اثری بر آلبومین، کلسترول، گلوکز، انسولین، نسبت انسولین به گلوکز، بتاهیدروکسی‌بوتیریک اسید و نیتروژن اوره‌ای خون در 70 روزگی نداشت. مطالعات انجام شده نشان داد مصرف پروبیوتیک به همراه آغوز پاستوریزه نشده، خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه در کل دوره را به نسبت سایر گروه‌ها افزایش داد. همچنین مصرف پروبیوتیک منجر به افزایش گلوبولین در 24 ساعت بعد از تولد که نشان دهنده افزایش سطح ایمنی می‌باشد. کلمات کلیدی: پاستوریزاسیون، مکمل پروبیوتیک، عملکرد رشد، گوساله

ارتقاء امنیت وب با وف بومی