Skip to main content
SUPERVISOR
MARYAM HAGHIGHIPOODEH,Nematola Etemadi shalamzari
مریم حقیقی (استاد راهنما) نعمت اله اعتمادی شلمزاری (استاد مشاور)
 
STUDENT
Seyedeh fatemeh Mousavi
سیده فاطمه موسوی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1398

TITLE

Interaction effect of hormones (auxin and gibberellin) and fruit pruning on the growth and yield of two bell pepper cultivars
Capsicum has great value and importance among vegetables. Many factors such as pruning and hormones affect its performance. This research includes pruning and hormone treatments on yellow cultivar (Lumos) and red cultivar (Lorka). This study was performed in two experiments. The first test of the main and reciprocal effects of cultivar, pruning and hormone on morphological traits was performed on two yellow and red pepper cultivars. This test was performed with 4 pruning treatments: No pruning, 10%, 20% and 30% pruning. The test was continued by other 9 hormone treatments including control, gibberellin with different concentrations as1×10 -5 and 2×10 -5 , Auxin with different concentration as 1×10 -5 and 2×10 -5 . According to their interactions the test was performed by using a split pallet in four applications. Based on the results of the first experiment, the second experiment is the main and opposite effects of pruning and hormone on Biochemical traits cultivar of yellow cultivar with three pruning treatments: no pruning, 10% pruning, 30%pruning and 5 hormone treatments including control, GA1, Aux1, GA1-Aux1 and GA1-Aux2 were performed as a factorial experiment with three random replications. The research results illustrate that fruit thickness, fruit coloring time, ripening time and indicators L and b were higher in yellow cultivar. Characteristics such as fruit weight, fruit length, fruit diameter, color indicators, rapid coloring and ripening with 10% pruning and 20% pruning were the best. GA hormone with Aux improves fruit thickness, minimum seed weight, fastest coloring, ripening, TSS, color indicators L, b and hardness in different parts. In the main effects, the highest yield was obtained in yellow cultivar, pruning 20% and Aux1. In contrast, pruning and hormone had the highest yield in yellow cultivar, 30% of Aux1 and in red cultivar, 20% of Aux2-GA1. Based on the results of the first experiment, yellow cultivar was selected as the best cultivar for fruit. The highest amount of carotenoids was observed in pruning 10% of Aux2-GA1 and the highest amount of vitamin C were in pruning 30% of GA1-Aux1. The highest acidity of fruit was related to pruning 30% and the highest antioxidant was in GA1with pruning 30%. In conclusion the best results were for yellow cultivar, pruning 10% and 20%, simultaneous and simultaneous hormonal treatments (in yellow cultivar: GA1-Aux1 and GA1-Aux2; in red cultivars: GA2-Aux1 and GA2-Aux2). Keywords Pruning, Gibberellin, Auxin, Color index, Quality, Performance, Yield
فلفل دلمه ای دارای ارزش و اهمیت زیادی در بین سبزی ها می باشد و عوامل متعددی نظیرهرس و هورمون ها برعملکرد آن تاثیر دارد. این پژوهش شامل تیمارهای هرس میوه و هورمون بر بوته های رقم زرد لوموس (Lumos) و رقم قرمز لورکا (Lorka) بودکه در دو آزمایش به انجام رسید.آزمایش اول اثراصلی و متقابل رقم، هرس میوه و هورمون روی صفات مورفولوژیکی دو رقم فلفل دلمه ای زرد و قرمز با 4 تیمارهرس شامل بدون هرس (شاهد)، هرس10% ، هرس20%، هرس30% و 9 تیمارهورمون شامل شاهد، جیبرلین با غلظت های 5- 10 ×1 (GA1) و 5- 10×2 مولار (GA2)، اکسین با غلظت های 5 - 10×1 (Aux1) و 5- 10×2 مولار (Aux2) و اثر متقابل آنها درگلخانه با آزمایش اسپیلت اسپلیت در طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار انجام شد. براساس نتایج آزمایش اول، آزمایش دوم اثر اصلی و متقابل هرس و هورمون بر صفات بیوشیمیایی رقم زرد با سه تیمارهرس شامل بدون هرس (شاهد)، هرس10%، هرس30% و5 تیمار هورمون شامل شاهد،GA1،Aux1،GA1-Aux1 وGA1-Aux2 به صورت آزمایش فاکتوریل در طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. در آزمایش اول شاخص های وزن، طول، قطر، سفتی میوه، محتوای نسبی آب میوه، میزان مواد جامد محلول، طعم، وزن بذرمیوه، ضخامت گوشت میوه، میزان شاخص های رنگL a b ، زمان رنگ اندازی میوه، زمان رسیدگی میوه اندازه گیری و توسط برنامه SAS آنالیز داده ها انجام شد. نتایج نشان داد ضخامت گوشت میوه، زمان رنگ اندازی میوه، زمان رسیدگی، شاخص های L وb در رقم زرد بالاتر ولی در رقم قرمز سفتی ساقه گاه میوه، میانی میوه وگلگاه، میزان مواد جامد محلول، محتوای نسبی آب میوه، وزن بذر و شاخص رنگیa بهتربود. هرس30% بالاترین ضخامت گوشت میوه، کمی بذر و رسیدگی سریع را ایجادکرده است . صفاتی از قبیل وزن میوه، طول میوه، قطرمیوه، شاخص های رنگی، ایجاد رنگ اندازی سریع و رسیدگی در هرس10% و هرس20% بهترین بوده اند. هورمون GA با Aux باعث بهبود ضخامت گوشت میوه،کمترین وزن بذر، سریعترین رنگ اندازی، رسیدگی، مواد جامد محلول، شاخص های رنگیL b و سفتی در قسمت های مختلف می شود. در اثرات اصلی بالاترین عملکرد در رقم زرد، هرس 20%و Aux1 به وجود آمده و در اثرمتقابل هرس و هورمون بالاترین عملکرد را در رقم زرد هرس30%× هورمون Aux1 و در رقم قرمز هرس20% × هورمون Aux2 GA1- داشته است. در بررسی بای پلات نشان داده شد هرس10% و هرس20% بهترین سطوح هرس در بین4 سطح هرس اعمالی بود. همچنین در رقم زرد تیمارGA1-Aux1 و تیمارGA1- Aux2و در رقم قرمزGA2-Aux1 وGA2-Aux2 صفات بیشتری را درحد مطلوب قرار داده اند. براساس نتایج آزمایش اول، رقم زرد به عنوان بهترین رقم انتخاب وکربوهیدرات میوه، ویتامین ث، آنتی اکسیدان میوه، اسیدهای آلی میوه، رنگیزه های میوه در آن اندازه گیری و آنالیز شد. بیشترین میزان کارتنویید را در هرس10% × هورمونGA1-Aux2 و بالاترین میزان ویتامین ث را در هرس30% × هورمون GA1- Aux1مشاهده کردیم. بیشترین اسیدآلی میوه مربوط به هرس30% و بالاترین آنتی اکسیدان در GA1و در هرس30% بوده است. در میزان کربوهیدرات کل اختلاف معنی داری نشان داده نشد. طعم میوه در تیمارGA1، Aux1 و در هرس30% × هورمون GA1، هورمون Aux1، هورمون GA1- Aux2 بهترین بوده است. درکل رقم زرد، هرس10% و20% ، تیمارهای هورمونی توام و همزمان با هم (در رقم زرد تیمارهای هورمونی GA1- Aux1وGA1- Aux2 و در رقم قرمزGA2- Aux1 وGA2-Aux2 ) بهترین نتیجه ها را در این پژوهش داشته است. کلمات کلیدی : هرس، جیبرلین، اکسین، شاخص رنگ،کیفیت، عملکرد

ارتقاء امنیت وب با وف بومی