Skip to main content
SUPERVISOR
Sabihe Soleimanianzad,Milad Fathi
صبیحه سلیمانیان زاد (استاد راهنما) میلاد فتحی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mojgan Ayobnejad
مژگان ایوب نژاد

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1395

TITLE

Optimization of Lactobacillus plantarum subsp. plantarum PTCC 1896 microencapsulation conditions by gelatin and sodium carboxymethyl cellulose for production of probiotic Lavash bread
The purpose of this study is to produce probiotic Lavash bread using probiotic Lactobacillus plantarum PTCC 1896 with gelatin and sodium carboxymethyl cellulose (SCMC) coating. Probiotic Lavash bread was produced with a microencapsulation containing Lactobacillus plantarum PTCC 1896, which was made with 10% w/w gelatin solution and 0.5% w/w carboxymethyl cellulose sodium salt, based on spray drying method. The results of probiotic survival studies showed that the combination of 10% gelatin and 0.5% SCMC and spray drying method could maintain a significant amount of bacterial viability (P 0.05). The moisture content of microcapsules was 5.86 ± 0.25 which is suitable for survival of probiotics and the particle size was 3.93 ± 0.33. The microbial gelatin-SCMC conserved the bacterial survival in simulated gastrointestinal conditions, and after 2 and 4 hours of gastric and intestinal fluid storage, the survival was 8.70 and 7.92 logarithmic cycles respectively. Bread tissue test showed that the force required to pierce the probiotic bread was higher than that of the control batch. Colorimetric results showed that in the presence of gelatin and SCMC, the indexes L* and b* decreased and the index a* increased (P 0.05). Sensory evaluation indicated that the overall acceptance of control treatment was better than probiotic bread. Generally, it can be concluded that SCMC- gelatin coating can be used as a suitable coating of Lactobacillus plantarum PTCC 1896, and the resulting bread is similar to that of ordinary breadonly difference that it has beneficial was the taste of the bread containing microencapsulated probiotic using such as the use of dried vegetable powder, which requires more laboratory testing. Key Words: Lactobacillus plantarum PTCC 1896, Edible Coatings, Gelatin, SCMC, Spray Dryer.
هدف از این پژوهش تولید نان لواش پروبیوتیک با استفاده از ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1896 با مواد پوشش دهنده ژلاتین و نمک سدیم کربوکسی متیل سلولز (SCMC) می‌باشد. نان لواش پروبیوتیک با ریزپوشینه های حاوی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1896 که با محلول ژلاتین 10% وزنی/وزنی و نمک سدیم‌کربوکسی‌متیل‌سلولز 5/0% وزنی/وزنی، به روش خشک‌کردن پاششی به دست آمدند، تولید شد. نتایج بررسی زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها نشان دادند که ترکیب ژلاتین 10% و SCMC 5/0% و روش خشک‌کردن پاششی توانستند به مقدار قابل توجهی زنده مانی باکتری‌ها را حفظ کنند (05/0 P). رطوبت ریزپوشینه‌های تولیدی 25/0±86/5 به دست آمد که برای زنده مانی پروبیوتیک های درون پوشش بسیار مناسب می ‌باشد و اندازه ذرات حاصل نیز 53/0±93/3 شد. ریزپوشینه ژلاتین- SCMC زنده مانی باکتری ها را در شرایط شبیه‌سازی شده شیره گوارشی به خوبی حفظ کرد و پس از 2 و 4 ساعت نگه‌داری درون مایع معده و روده، زنده‌مانی به ترتیب 70/8 و 92/7 سیکل لگاریتمی به دست آمد که حاکی از آن بود که ریزپوشینه مورد نظر به خوبی توانسته است زنده مانی باکتری ها را طی عبور از شرایط شبیه‌سازی شده شیره گوارشی حفظ کند(05/0 P). زنده‌مانی باکتری‌های ریزپوشانی شده و آزاد پس از پخت نان طی دوره انبارمانی به ترتیب 49/8 و صفر سیکل لگاریتمی بود (05/0 P).آزمون ارزیابی مقاومت بافت نان نسبت به برش، در طی انبارمانی برای نان لواش معمولی و نان پروبیوتیک انجام گرفت و نتایج نشان داد که نیروی لازم برای سوراخ کردن نان پروبیوتیک نسبت به نان شاهد بیشتر بود. نتایج رنگ‌سنجی نشان دادند که در حضور دو ماده ژلاتین و SCMC شاخص های L * و b * کاهش و شاخص a * افزایش پیدا کردند (05/0 P). ارزیابی حسی حاکی از آن بود که پذیرش کلی نان معمولی نسبت به نان پروبیوتیک بهتر بود. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که پوشش خوراکی ژلاتین- SCMC می تواند به عنوان حاملی برای باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1896 استفاده شود و نان حاصل از آن، مشابه نان معمولی بوده با این تفاوت که دارای اثرات مفید سلامتی بخشی است و برای اصلاح طعم نان حاوی باکتری ریزپوشانی شده می توان از پودر سبزیجات خشک شده استفاده کرد که این موضوع نیاز به بررسی آزمایشگاهی بیشتر دارد. کلمات کلیدی: باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1896، پوشش های خوراکی، ژلاتین، SCMC، خشک کن پاششی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی