Skip to main content
SUPERVISOR
Ali Sadeghi sefidmazgi,Masoud Alikhani,Gholam-Reza Ghorbani,Ebrahim Ghasemi
علی صادقی سفیدمزگی (استاد مشاور) مسعود علیخانی (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) ابراهیم قاسمی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Ali Kahyani
علی کهیانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1393

TITLE

Revising the fiber requirements of high milk producing dairy cows to apply grain straw
In experiment 1, it has been showed that alfalfa hay (AH), and wheat straw (WS), compared with corn silage (CS), had a greater amount of uNDF, and lower NDFD and TTNDFD. In experiment 2, we investigated the effects of feeding diets with similar proportions of undigested (30 h incubation, uNDF 30 ) NDF by replacing (CS), (AH) or both with (WS), on performance of lactating cows. All diets supplied 13.9% of dietary dry matter as FuNDF 30 and beet pulp was added to balance diets for similar ruminal NDF digestibility (44.5% of NDF). The results showed that the substitutions did not influence milk production, but the combination of WS and CS (WS substituted for AH) compared with a diet with CS and AH improved feed intake, ruminal pH, NDF digestibility, and energy balance of dairy cows. In experiment 3, the effects of a 30-hour undigested neutral detergent fiber (uNDF30) adjusted substitution of wheat straw and beet pulp for alfalfa hay and corn silage were investigated on performance of high producing dairy cows.Twelve multiparous (51 ± 3 kg/d of milk; mean ± SE) Holstein cows were used in a replicated 3 × 3 Latin square design with 28-d periods .Three diets were formulated in which wheat straw uNDF 30 comprised 0, 50, or 100 % of forage uNDF 30 , and beet pulp was added to diets to achieve similar uNDF 30 and available NDF in the rumen.The substitution of WS and BP for CS and AH with fixed uNDF 30 improved feed efficiency and rumen pH, decreased milk and protein yield, and did not affect ECM yield. Key Words: undigestible NDF, forage source, wheat straw, beet pulp, dairy cows.
هدف این پژوهش امکان‌سنجی استفاده از کاه غلات در تغذیه گاوهای شیرده پر تولید براساس گوارش پذیری الیاف بود. در آزمایش اول، به بررسی آنالیز تقریبی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی هضم نشده(uNDF) و سایر مولفه های اخیراً شناسایی شده هضم الیاف در علوفه‌ها و محصولات جانبی پرداخته شد. یونجه خشک دارای سطح لیگنین بالا و در عین حال آهنگ هضم NDF بیشتر از کاه گندم و سیلاژ ذرت بود. یونجه وکاه گندم در مقایسه با سیلاژ ذرت دارای بخش با پتانسیل هضم (pdNDF) و قابلیت هضم NDF در کل دستگاه گوارش (TTNDFD) کمتر و NDF هضم نشده بعد از 288 ساعت تخمیر ( 288 uNDF) بیشتر بودند. تفاله چغندرقند در مقایسه با سبوس گندم دارای لیگنین و 288 uNDF کمتر و آهنگ هضم، pdNDF و TTNDFD بیشتری بود. درآزمایش دوم، به بررسی اثرات جایگزینی یونجه خشک، سیلاژ ذرت و ترکیب این دو علوفه با کاه گندم براساس گوارش پذیری الیاف و جیره متعادل بر عملکرد تولیدی، گوارش پذیری و سلامتی گاوهای شیرده پرتولید پرداخته شد. بنابراین آزمایشی با 4 تیمار طراحی شد، تیمار1) بدون کاه گندم حاوی 18 درصد یونجه خشک و 22 درصد سیلاژ ذرت به عنوان منبع علوفه (CSAH) تیمار2) 9 درصد کاه گندم جایگزین 6/17درصد یونجه خشک(WSCS)، تیمار3) 9 درصد کاه گندم جایگزین 2/15 درصد سیلاژ ذرت(WSAH)، تیمار 4) 9 درصد کاه گندم جایگزین8/8 درصد یونجه خشک و6/7 درصد سیلاژ ذرت (WSCSAH) شد. این آزمایش در قالب طرح بلوک کاملاٌ تصادفی با 32 رأس گاو هلشتاین شیرده با تولید شیر 6± 56 کیلوگرم در دو دوره هفت هفته ای به انجام رسید. با وجود تفاوت در توزیع اندازه قطعات منابع علوفه ایی توزیع اندازه قطعات تقریبا یکسانی در جیره ها مشاهده شد. مصرف DM، NDF، pdNDF، NDF علوفه¬ای تحت تاثیر تیمار قرار گرفت، و برای تیمار WSCS (کاه جایگزین یونجه خشک) بیشترین میزان بود. در مقابل مصرف 288 uNDF در این تیمار کمترین بود. با جایگزینی کاه گندم به جای سیلاژ ذرت و یونجه خشک و ترکیب این دو علوفه گوارش پذیری NDF، 288 pdNDF وpH شکمبه، انتخاب به نفع ذرات 19و8 میلی متر، الیاف موثر فیزیکی سه الکی و دو الکی درجیره های حاوی کاه بیشتر از جیره بدون کاه بود، در مقابل باعث افزایش انتخاب بر علیه ذرات باقیمانده بروی الک 18/1 و سینی در جیره های حاوی کاه شد. در این آزمایش تولید و ترکیب شیر به جزء درصد پروتئین تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت، کمترین درصد پروتئین شیر و بیشترین میزان نیتروژن اوره ای را تیمار WSAH (کاه جایگزین سیلاژذرت)به خود اختصاص داد. در آزمایش سوم، به ارزیابی اثرات جایگزینی کاه گندم و تفاله چغندرقند به جای یونجه خشک و سیلاژ ذرت در سطوح صفر تا صد براساس گوارش پذیری الیاف در گاوهای شیرده پرتولید پرداخته شد. در این آزمایش از12رأس گاو هلشتاین با میانگین تولید شیرروزانه 3 ± 51کیلوگرم درقالب طرح پایه مربع لاتین 3 × 3 تکرار شونده با 4 مربع استفاده شد. وجود تفاوت در توزیع اندازه قطعات منابع علوفه ایی توزیع اندازه قطعات جیره ها را تحت تاثیر قرار داد. با افزایش جایگزینی کاه و تفاله چغندر به جای سیلاژ ذرت و یونجه خشک درصد مواد باقیمانده بر روی الک 19، 8، میلی متر، الیاف موثر فیزیکی دو الکه، و میانگین اندازه ذارت به صورت خطی کاهش یافت. مصرف ماده خشک، NDF و 30 uNDF تحت تأثیر تیمار ها قرار نگرفت. در مقابل مصرف 288 uNDF، 288 pdNDF، الیاف موثر فیزیکی دو الکی، سه الکی و مواد باقیمانده بروی الک های 19، 18/1 و سینی به صورت خطی تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت. افزایش جایگزینی کاه گندم و تفاله چغندر قند به جای سیلاژ ذرت و یونجه خشک باعث افزایش خطی گوارش پذیری مواد مغذی، pH شکمبه، انتخاب به نفع ذرات 19، 8 میلی متر و انتخاب برعلیه ذرات باقیمانده بروی الک 18/1 و سینی شد، در مقابل زمان صرف شده برای خوردن ،کل زمان جویدن و تعداد وعدهای خوردن به صورت خطی کاهش یافت. با افزایش میزان جایگزینی تولید شیرخام، تولید پروتئین، درصد پروتئین، به صورت خطی کاهش در مقابل تولید چربی، درصد چربی، نیتروژن اوره ای شیر، نسبت چربی به پروتئین و کارایی خوراک به صورت خطی افزایش یافت. این نتایج در حالی بدست آمده که تولید شیر تصحیح شده برای چربی، انرژی و مواد جامد تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. در ارتباط با تمام متغیرهای تولید شیر گاوهای مصرف کننده جیره حاوی 50 درصد کاه بالاترین سطح عملکرد را به خود اختصاص داد. درکل به نظر می رسد که استفاده از شاخص های گوارش پذیری الیاف هنگام استفاده ازکاه گندم به جای منابع علوفه ای رایج در جیره ی گاوهای شیرده پرتولید یک استراتژی موثر و کاربردی می باشد. واژه‌های کلیدی : علوفه، الیاف شوینده خنثی هضم نشده، کاه گندم، گاو شیرده، تولید و سلامتی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی