Skip to main content
SUPERVISOR
Amir Hosein Goli,Sabihe Soleimanianzad,Mahmoud SheikhZeinodin
سیدامیرحسین گلی (استاد مشاور) صبیحه سلیمانیان زاد (استاد راهنما) محمود شیخ زین الدین (استاد راهنما)
 
STUDENT
Maryam Zamanizadeh
مریم زمانی زاده

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1388
Chemical fungicides have been intensively used in the control of decays in fruits in postharvest conditio nevertheless continuous use of these fungicides has faced two major obstacles; development of pathogen resistance to many key fungicides, and public knowledge on the health and environmental hazards of these compounds. This study evaluated the efficacy of Lactobacillus plantarum A7, thyme ( Thymus vulgaris L.), cumin ( Cuminum cyminum L.), ajwain ( Carum Copticume L.) and cinnamon ( Cinnamomum verum) essential oils and the combination of these elements as postharvest biocontrol agents against Botrytis . on strawberry fruit. Thyme, ajwain and cinnamon oils revealed remarkable antifungal effect against Botrytis . in vitro, whereas the inhibitory effect of cumin oil was achieved in higher concentrations. In the case of using thyme oil (two hours after artificial inoculation of the fruit), among three tested concentrations, only 200 µL L -1 of this essential oil showed a considerable inhibitory effect on strawberry against Botrytis . for ajwain and cinnamon complete inhibitory effect was observed in 100 and 200 µL L -1 , while none of the concentrations of cumin oil could prevent decay significantly. Results showed that the combined treatment of strawberry fruit with L. plantarum + cumin oil (50 µL L -1 ), L. plantarum + thyme oil (100 µL L -1 ), L. plantarum + ajwain oil (50 µl) and L. plantarum + cumin oil (100 µl) resulted in remarkably improved control of Botrytis infections, in comparison to the application of L. plantarum A7 or essential oils alone. Quality ( i.e . pH, acidity and ascorbic acid content) and sensory attributes of the strawberry fruit were better in the case of using cumin, ajwain and cinnamon compared to thyme oil, when a combination of L. plantarum A7 and essential oils was used. In the case of dual use of essential oils, in non inoculated strawberries, the combination of cinnamon+thyme, cinnamon+cumin and cinnamon+ajwain in concentration 40 µL/L prevented decay inhibition 80, 40 and 25%, respectively. Whereas in inoculated strawberries with Botrytis , the combinations of cinnamon+thyme, cinnamon+ajwain and cinnamon+ cumin could prevent decay inhibition completely. Keywords : Essential oil, Antagonist, Ajwain, Thyme, Strawberry
توت فرنگی به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی رطوبت و ترکیبات مغذی به شدت در معرض فساد بوده که در این میان قارچها مهمترین عامل ایجاد ضایعات این محصول به شمار می آیند. از این رو روشهای مختلفی به منظور کاهش فعالیت قارچها بر روی توت فرنگی وافزایش عمر ماندگاری آن به کار می رود که در حال حاضر قارچ کشهای سنتزی به صورت گسترده ای به این منظور استفاده می شوند. این ترکیبات علی رغم دارا بودن توان گسترده نابودی قارچها دارای تاثیرات نامطلوب فراوانی بوده که از آن جمله می توان به تاثیر سو آنها بر سلامت انسان و محیط زیست و ایجاد بدطعمی و فیتوتوکسیسیتی در محصول اشاره نمود .امروزه روشهای بیولوژیک به عنوان جایگزینهایی کم خطر برای قارچ کشهای سنتزی به شدت مورد توجه قرار گرفته اند. در این پروژه اثر اسانس های دارچین، زیره، زنیان و آویشن و میکروب لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 به صورت جداگانه و سپس اثر سینرژیستی اسانس ها با یکدیگر و اثر سینرژیستی هر یک از اسانس ها با میکروب لاکتوباسیلوس در جلوگیری از گسترش فساد در شرایط آزمایشگاهی و همچنین بر روی توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. در بین اسانس های مورد استفاده اسانس های دارچین ، آویشن و زنیان در تمامی غلظتهای به کار رفته( 5/0، 1، 5/1، 2، 5/2، 3 و 10L/mLµ ) به طور کامل از رشد شعاعی بوتریتیس بر روی محیط کشت جلوگیری کردند. در حالی که اثرات ضدقارچی اسانس زیره، وابسته به غلظت آن بود و با افزایش غلظت اسانس مصرفی اثر ضد قارچی آن افزایش یافت. اسانسهای زیره و دارچین در غلظت L/Lµ 50 توانستند به طور معنی دار(01/0P ) از فساد توت فرنگی جلوگیری کرده و عمر ماندگاری آن را به مدت 7 روز در دمای 15 درجه سانتیگراد افزایش دادند در حالی که اسانس آویشن به میزان 78% و اسانس زنیان به میزان 91% از فساد جلوگیری کردند. با استفاده از غلظت 100 و L/Lµ 200 از هر یک از اسانس ها، به طور معنی داری از فساد جلوگیری شد. در بخش بررسی کنترل فساد بر روی توت فرنگی پس از تلقیح میوه با بوتریتیس، مصرف L/Lµ 50 از اسانس ها فاقد اثر بازدارندگی علیه بوتریتیس بر روی میوه بود. با افزایش غلظت اسانس ها به میزان l/Lµ 100 اسانس های دارچین و زنیان به صورت معنی دار از فساد جلوگیری کردند در حالی که فعالیت بازدارندگی اسانس آویشن نیز در مقایسه با غلظتL/Lµ 50 افزایش یافت با مصرف L/Lµ 200 ، تمامی اسانس ها به صورت معنی داری از فساد جلوگیری کردند با این وجود اثر اسانس زیره همچنان کم بود. نتایج به دست آمده از استفاده همزمان لاکتوباسیلوس با اسانسها نشان داد که با استفاده از لاکتوباسیلوس پلانتاروم اثرات ضدقارچی اسانس ها افزایش می یابد به طوری که بدنبال استفاده همزمان از لاکتوباسیلوس با هر یک از اسانسها اثر ضدقارچی در مقایسه با استفاده از هر یک از اسانس ها به تنهایی افزایش یافت. در بررسی اثر سینرژیستی اسانس ها، درغلظت L/Lµ 40 بیشترین اثر بازدارندگی مربوط به ترکیب دو اسانس دارچین و آویشن و در غلظت L/Lµ 50 مربوط به ترکیب اسانس زیره و دارچین بود. در تمام این آزمونها، نمونه‌های تیمار شده با اسانس آویشن از ویژگیهای کیفی نامطلوبتری برخوردار بودند. به طور کلی می توان گفت که استفاده از اسانس ها و میکروب لاکتوباسیلوس پلانتاروم می تواند جایگزین مناسبی برای قارچ کشهای سنتزی در افزایش عمر ماندگاری میوه ها و سبزیجات باشد. به طوری که می توان از این دو برای محافظت و نگهداری سایر محصولات کشاورزی فساد پذیر استفاده نمود. واژه‌های کلیدی : زنیان، دارچین، زیره، آویشن، لاکتو باسیلوس پلانتاروم ، توت فرنگی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی