در این پژوهش تاثیر فرایند جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن (GTAW) و نیز تاثیر تقدم وتاخر سیکل عملیات حرارتی T6 بر خواص مناطق مختلف جوش آلیاژ 356A مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از جوانه زا حین فرایند جوشکاری، ساختار و خواص مکانیکی منطقه جوش بهبود داده شد. بدین منظور ابتدا پس از تهیه شمش ریختگی آلیاژ 356A، فرایند جوشکاری GTAW با حرارت ورودی J/mm 608 (شدت جریان 190 آمپرAC، ولتاژ 20 ولت، سرعت جوشکاری mm/s4 ) وبا استفاده از سیم جوش ER4043 با قطر4 میلیمتر بر روی نمونه ها اعمال گردید. ساختار و خواص مکانیکی مناطق مختلف جوش ( شامل، BM، HAZ، PMZ و FZ) توسط پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، میکروسکوپ نوری، آزمایش کشش و سختی سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. ارزیابی مناطق مختلف جوش نشان داد که در اثر گرمای ناشی از فرایند جوشکاری فاصله بین بازوهای دندریتی در ناحیه HAZ افزایش می یابد. وجود چنین ساختاری موجب کاهش سختی منطقه HAZ میشود. در اثر عملیات حرارتی T6 ذرات سیلیسیم یوتکتیک به ذرات کروی تبدیل میشوند. همچنین در نمونه هایی که ابتدا تحت عملیات حرارتی T6 قرار گرفته اند، افت سختی در ناحیه متاثر از حرارت به دلیل فراپیر شدن رسوبات مشهود است. در نمونه هایی که پس از انجام فرآیند جوشکاری GTAW تحت عملیات حرارتی قرار گرفته اند، به دلیل تشکیل رسوبات در ناحیه FZ خواص مکانیکی بهبود یافته است. اما با این وجود شکست در ناحیه ذوب رخ داده است. جهت بهبود ساختار میکروسکوپی و به دنبال آن خواص مکانیکی منطقه جوش، از افزودن جوانه زا در حین فرآیند جوشکاری استفاده شد. به منظور بررسی تاثیر افزودن جوانه زا بر ساختار منطقه جوش، از آلیاژ Al – 5Ti – 1B جهت تهیه سیم جوش استفاده گردید و در ادامه سیم جوش حاصله در حین فرآیند جوشکاری به کار برده شد. نتایج ارزیابی نشان داد پس از افزودن جوانه زا به محل جوش، فاصله بین بازوهای دندریتی و در نتیجه اندازه دانه کاهش یافته است و در نهایت بهبود خواص مکانیکی را به دنبال داشته است. همچنین شکست در ناحیه ذوب رخ نداده است.