Skip to main content
SUPERVISOR
مسعود علیخانی (استاد راهنما) محمد خوروش (استاد راهنما) مسیح اله فروزمند (استاد مشاور) حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور)
 
STUDENT
MEHDI KARIMIAN KAKOLAKI
مهدی کریمیان

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1387

TITLE

Study of Immune Response and Production Performance of Transition Dairy Cows Fed Calcium Salt of Soybean Oil
The objective of this study was to investigate the effect of feeding calcium salt of soybean oil at transition period of Holstein dairy cows. Twenty four multiparous Holstein dairy cows (700 ± 50 kg and 260 days in pregnant), were used in a completely randomized design. Treatment were: 1) control (cows that were not fed fat before and after calving); 2) cows were fed fat just after calving; 3) cows were fed just before calving, and 4) cows were on fat before and after calving. Cows in their respective treatments were received supplemental fat at 2, 1.2, 2.2% of DM at close up, first 21 DIM, and between 21-60 DIM, respectively. Also, productive performance and immune function of cows were investigated at these periods. At all periods, diets were isocaloric and isonitrogenic. Cows were fed as TMR ad-libitum at two equal portions in the morning and evening meals. Furthermore, dry matter intake, body weight changes, milk production and milk composition, and feed efficiency were studied. Using two times (on 30 and 40 DIM) SRBC (10%) shot the immune function of cows were investigated. Ten days after each stimulation date, blood samples were taken of jugular vein of stimulated cows to measure the antibody titer. Also, white blood cells, lymphocytes, neutrophils, and monocytes counts were measured. To study plasma lipid fractions, blood samples were taken on the days -14, -7, 0, 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, and 56 relative to calving. All data were analyzed using the mixed model procedure of SAS (SAS 9.1). Cow was the specified term for the random effect and covariance structure was modeled using an auto regressive structure. Feeding the calcium salt of soybean oil reduced dry matter intake before and after calving, but it was not changed in cows on fourth treatment. Cows on the third treatment had the highest milk production among treatments (P 0.0001). It may be attributed to the greater DMI in cows on it (P 0.05). Milk composition was similar among treatments and did not affect by treatments. Feed efficiency improved in cows fed supplemental fat (P 0.01). Before calving, there was no difference in plasma concentrations of triglycerides, VLDL, LDL, HDL and cholesterol among treatments but after calving plasma concentrations of triglycerides and LDL-cholesterol in second treatment was the highest among treatments (P 0.07 and. P 0.09 mmol.l -1 , respectively). There was no difference among treatments after first SRBC injection but was highest in cows fed fourth treatment after second injection (P 0.08). No difference was observed in white blood cells, lymphocytes, neutrophils, and monocytes counts among treatments, whereas cows fed the second treatment had the highest eosinophil count relative to other treatments (P 0.05). Results of current experiment indicated that feeding fat after calving can improve productive performance but not immune function. Also, cows
در این مطالعه اثرات مکمل روغن سویای کلسیمی شده بر عملکرد تولیدی و ایمنی گاوهای شیری دوره انتقال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از 24 رأس گاو هلشتاین چند شکم زایش، با روزهای آبستنی 260، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) تیمار کنترل (گروهی که قبل و بعد از زایش چربی دریافت نکرد)، 2) گروهی که فقط بعد از زایش جیره مکمل شده با چربی، دریافت کرد، 3) گروهی که فقط قبل از زایش چربی دریافت کرد و 4) گروهی که قبل و بعد از زایش چربی دریافت کرد. عملکرد تولید و سیستم ایمنی دام ها در هر چهار تیمار تا 60 روز بعد از زایش مورد بررسی قرار گرفت. میزان تغذیه مکمل چربی در دوره انتظار 2 درصد ماده خشک جیره، از زمان زایش تا 21 روز شیردهی 2/1 درصد و از روز 21 تا روز 60 شیردهی 2/2 درصد بر حسب ماده خشک جیره به ازای هر دام در روز تأمین گردید. میزان انرژی و پروتئین جیره کنترل با جیره های حاوی مکمل چربی در هر مرحله یکسان تنظیم گردید. گاوها در هر مرحله به صورت آزاد و در حد اشتها و در دو وعده صبح و بعد ازظهر با جیره کاملاً مخلوط تغذیه شدند. به منظور بررسی عملکرد تولیدی دام ها ماده خشک مصرفی، تغییرات وزن بدن، تولید شیر و ترکیبات شیر و راندمان غذایی، قبل و بعد از زایش مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی تأثیر تغذیه روغن سویای کلسیمی شده در دوره انتقال بر عملکرد سیستم ایمنی دام ها دو تحریک سیستم ایمنی با تزریق SRBC ده درصد در روزهای 30 و 40 شیردهی انجام گرفت. نمونه های خونی از رگ وداج، برای بررسی تیتر آنتی بادی علیه تزریق SRBC ده روز بعد از هر تحریک اخذ شد و به منظور شمارش سلول های سفید خونی دو نمونه خون قبل از تحریک اول و ده روز بعد از تحریک دوم SRBC انجام گرفت. برای بررسی فراسنجه های چربی خون نمونه های خون در روزهای 14-،7-، زایش، 7، 14، 21، 28، 35، 42، 49 و 56 از تمامی دام ها اخذ شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SAS و رویه MIXED مورد ارزیابی قرار گرفتند. ساختار کوواریانس اتورگرسیو (1) و اثر گاوها به عنوان اثر تصادفی در نظر گرفته شد. مکمل چربی موجب افت ماده خشک مصرفی، قبل و بعد از زایش شد ولی تغذیه 2/1 درصد مکمل چربی از زمان زایش تا 21 روز شیردهی در تیمار چهار که قبل از زایش نیز چربی دریافت کرده بود موجب افت ماده خشک مصرفی نشد. تولید شیر در تیمار سوم که فقط قبل از زایش چربی مصرف کرد، بالاتر از سایر گروه ها بود زیراکه این تیمار بالاترین ماده خشک مصرفی را از خود نشان داد .درصد ترکیبات شیر تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت ولی راندمان غذایی در تیمارهایی که مدت بیشتری با چربی تغذیه شدند بهتر بود. تفاوتی در غلظت پلاسمای تری گلیسیرید، کلسترول، -LDLکلسترول، -HDLکلسترول و VLDL بین تیمارهای قبل از زایش مشاهده نشد اما بعد از زایش غلظت تری گلیسیرید و -LDLکلسترول پلاسما در تیماری که فقط بعد از زایش چربی دریافت کرد، بالاترین مقدار را به خود اختصاص داد. تفاوت مشخصی در تیتر آنتی بادی علیه تزریق اول SRBC بین تیمارها مشاهده نشد اما بعد از تزریق دوم SRBC تیمار چهارم بالاترین تیتر آنتی بادی را به خود اختصاص داد. تفاوتی در شمارش سلول های سفید خونی، لنفوسیت ها، نوتروفیل ها و مونوسیت ها بین تیمارها مشاهده نشد اما شمار ائوزینوفیل ها در تیمار دوم بالاترین مقدار را به خود اختصاص داد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی