Skip to main content
SUPERVISOR
Mohammadhadi Jazini dorcheh,Keikhosro Karimi
محمد هادی جزینی (استاد راهنما) کیخسرو کریمی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Ali SOLTANI NEJAD
علی سلطانی نژاد

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی شیمی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1396

TITLE

Xanthan gum production from potato crop residues
: In present project, potato wastes were used as substrate for microbial xanthan gum production. The main step in preparing lignocellulosic substrates for high yield xanthan gum production was pretreatment process. Therefore, organosolv pretreatment was performed at different temperatures of 120, 140, and 180°C, with 50% and 75% v/v of ethanol at the present and absence of 1% w/w sulfuric acid. The solid phase of pretreatment stage, was applied for xanthan gum production through the separate enzymatic hydrolysis and fermentation by Xanthomonas campestries . The results showed that under the best conditions (pretreatment at 180°C with 50% ethanol and 1% acid), xanthan gum can be produced from combination of stem and leaves with the yield of 8.3 g/l, while only 4.1 g/l xanthan gum produced from raw substrate. The organosolv pretreatment of peel wastes at 180°C with 75% ethanol assisted by catalyst, resulted in the highest xanthan production yield of 12.9 g/l, whereas, the raw peel waste produced 9.0 g/l xanthan gum. In addition, subjecting the tuber wastes to the separate hydrolysis and fermentation process, resulted 9.1 g/l xanthan gum. In order to compare produced xanthan gum with commercial sample, Fourier-transform infrared spectroscopy and thermogravimetric analysis were conducted. The comparison indicated that the quality of produced and that of commercial xanthan gum are close to each other. Keywords: Potato wates, Organosolv pretreatment, xanthomonas campestris , Enzymatic hydrolysis, Fermentation, Xanthan gum
در این پژوهش از ضایعات مختلف گیاه سیب زمینی برای تولید صمغ زانتان استفاده شد. پیش‌فراوری حلال آلی با استفاده از محلول ?? و ?? ? حجمی حجمی از اتانول، در حضور و یا عدم حضور اسید و در دماهای ??? ، ??? و ??? درجه سانتی‌گراد، برای شکستن پلیمرهای قندی سوبسترا انتخاب شد. فاز جامد بدست آمده از پیش‌فراوری در فرایند هیدرولیز آنزیمی بکار برده شد و به‌دنبال آن از فاز مایع فرایند هیدرولیز، در فرایند تخمیر باکتریایی به منظور تولید صمغ زانتان استفاده شد. بیشترین میزان قند آزاد شده از فرایند هیدرولیز آنزیمی برای کاه و کلش سیب‌زمینی(1/26 گرم بر لیتر) پس از پیش‌فراوری با ?? ? اتانول و ?? اسید در دمای ??? درجه سانتی‌گراد و برای پوسته سیب‌زمینی (5/37 گرم بر لیتر) پس از پیش‌فراوری با ?? ? اتانول و ?? اسید در دمای ??? درجه سانتی‌گراد مشاهده گردید. پس از انجام فرایند تخمیر، بیشترین زانتان تولیدی 3/8 گرم بر لیتر برای کاه و کلش سیب‌زمینی و 9/12 گرم بر لیتر برای پوسته سیب‌زمینی بدست آمد که به خوبی با صمغ زانتان تولید شده از گلوکز خالص قابل قیاس بودند. علاوه بر این، هیدرولیز آنزیمی و پس از آن تخمیر باکتریایی گوشته سیب‌زمینی به‌ترتیب 7/32 گرم بر لیتر و 1/9 گرم بر لیتر از گلوکز و صمغ زانتان را تولید کرد. انجام آنالیزهای TGA و FTIR بر روی نمونه‌ی زانتان تولید شده در شرایطی که بیشترین بازده تولیدی را دارد و همچنین نمونه‌ی تجاری، نشان دهنده‌ی شباهت نمونه‌ها می‌باشد. در مجموع، ضایعات سیب زمینی سوبسترای مناسبی برای تولید صمغ زانتان است، اما نیازمند اضافه کردن مراحلی مانند پیش فراوری و هیدرولیز به فرایند می باشد. واژگان کلیدی: پیش‌فراوری حلال آلی، ضایعات سیب زمینی، زانتاموناس کمپستریس، صمغ زانتان

ارتقاء امنیت وب با وف بومی