Skip to main content
SUPERVISOR
Nafiseh Nili,Sabihe Soleimanianzad,Abdolhossein Samie,Hamid reza Rahmani
نفیسه نیلی (استاد راهنما) صبیحه سلیمانیان زاد (استاد مشاور) عبدالحسین سمیع (استاد مشاور) حمیدرضا رحمانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Seyed Amirhossein Mahdavi
سیدامیرحسین مهدوی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1383

TITLE

Anti-Bacterial Activities of Chicken Egg Yolk Antibody (IgY) on Escherichia coli O78:K80, and Passive Immunity Effect of IgY against Escherichia coli O78:K80 in Broilers
The in vitro and in vivo growth inhibitory effects of egg yolk antibody (IgY) powder was investigated on Escherichia coli O78:K80, as the major cause of associated septicemic disease in broilers. E. coli O78:K80 was incubated with IgY (50, 100, and 150 mg/ml specific (sIgY) and non-specific (nsIgY) IgY powder) for 6 h incubation period. In vivo experiment was conducted with 392 chickens in a completely randomized design with 7 treatments (six E. coli O78:K80-oral challenged groups and one unchallenged group as negative control), 4 replicates and 14 chickens per replicate. The challenged groups received diets supplemented with 0 (as positive control), 0.1, 0.2 and 0.4% sIgY from eggs of immunized hens and 0.2 and 0.4% nsIgY from eggs laid by the nonimmunized hens. sIgY at the concentration of 150 mg/ml decreased bacterial proliferation by 1.18 log cfu/ml compared with the control group at 6 h of incubation period (P 0.01). After three weeks of feeding, the levels of 0.2 and 0.4% sIgY and 0.4% nsIgY had the most suppressive effects (P 0.01) on the ileal E. coli enumeration and intestinal secretory IgA concentration. Dietary supplementation with at least 0.2% sIgY caused respected increase (P 0.01) in the villus height to crypt depth ratio, and depression in the heterophils to lymphocytes ratio (P 0.05), the jejunal goblet cells and lamina propria lymphatic follicles numbers, and feed conversion ratio (P 0.01). Key words : broiler chick, egg yolk antibody (IgY) powder, E. coli O78:K80, oral passive
آزمایش حاضر به منظور مطالعه و بررسی اثر مهار کنندگی پودر آنتی بادی اختصاصی (sIgY) و غیر اختصاصی (nsIgY) زرده تخم مرغ بر رشد و فعالیت پاتوژنیکی اشرشیاکلی 80K:78O، به عنوان یکی از مهم ترین سروتیپ های اشرشیاکلی پاتوژن پرندگان و از مهم ترین عوامل بروز ضررهای اقتصادی در صنعت طیور، در شرایط in vitro و in vivo طراحی گردید. جهت تهیه پودر آنتی بادی، تعداد 40 قطعه مرغ تخم گذار لگهورن 36 هفته، با باکتری مورد آزمون ایمونیزه گردیده و پس از جمع آوری تخم مرغ ها برای یک دوره زمانی 12 هفته، IgY با بهره گیری از روش استخراج بخش محلول در آب (WSF) جداسازی و لیوفیلیزه گردید. در طول دوره ایمونیزاسیون، تغییرات غلظت های سرمی پروتئین کل و گاما گلوبولین مرغ های تخم گذار، غلظت های پروتئین و IgY کل در WSF و هم چنین فعالیت اختصاصی آنتی بادی در سرم و زرده تخم مرغ ها به طور هفتگی مورد ارزیابی واقع گردیدند. اثر مهار کنندگی سطوح مختلف (50، 100 و150 میلی گرم در میلی لیتر) sIgY و nsIgY بر رشد اشرشیاکلی 80K:78O، در طی یک دوره 6 ساعته (انتهای مرحله رشد تصاعدی) و در حضور CFU/ml 10 7 ×1 باکتری، مورد آزمون قرار گرفت. جهت اجرای آزمایشات مزرعه ای، ابتدا جوجه های گوشتی (راس 308) هفت روزه با 5/0 میلی لیتر محیط کشت حاوی CFU/ml 10 9 اشرشیاکلی 80K:78O به روش خوراکی آلوده گردیدند. این عمل در روزهای 14 تا 21 (به مدت هفت روز) با 1 میلی لیتر از همان محیط کشت برای هر یک از جوجه ها انجام پذیرفت تا جمعیت اشرشیاکلی مدفوع به حدود CFU/g 10 5 رسید. سپس عرضه سطوح مختلف آنتی بادی از روز 21 تا 42، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار (شش گروه آلوده شده با اشرشیاکلی 80K:78O و یک گروه غیر آلوده، به عنوان گروه کنترل منفی)، چهار تکرار و چهارده مشاهده در هر تکرار انجام پذیرفت. شش گروه آلوده، جیره های با انرژی و پروتئین مشابه را که با سطوح صفر (کنترل مثبت)، 1/0 ، 2/0 و 4/0 درصدsIgY و هم چنین 2/0 و 4/0 درصد nsIgY (حاصل از تخم مرغ مرغ های تخم گذار غیر ایمونیزه) مکمل شده بودند دریافت نمودند. گروه کنترل منفی نیز جیره پایه مشابه و بدون افزودن آنتی بادی را دریافت کردند. نتایج آزمایشات حکایت از آن دارد که اگر چه غلظت پروتئین در سرم مرغ های تخم گذار، WSF و پودر IgY تغییرات معنی داری را نشان نداد، با این وجود نسبت گاما گلوبولین به پروتئین کل و هم چنین درصد خلوص IgY (IgY کل به پروتئین) در WSF و پودر IgY به طور معنی داری (05/0 P) افزایش یافت و این افزایش تا پایان دوره آزمایش حفظ گردید. پس از اولین ایمونیزاسیون، فعالیت اختصاصی آنتی بادی در سرم مرغ های تخم گذار و تخم مرغ افزایش یافت و به حدود 4 برابر خود به ترتیب در روزهای7 و 14 رسید. این افزایش نیز برای تمام دوره نمونه برداری (12 هفته)، در سطوح بالا حفظ گردید. استفاده از سطوح پایین پودر sIgY تأثیر قابل ملاحظه ای بر مهار رشد میکروب در مقایسه با گروه های کنترلشان نداشت. اما افزودن 150 میلی گرم sIgY به ازاء هر میلی لیتر محیط کشت سبب گردید تا در ساعت 6 انکوباسیون، جمعیت باکتریایی تا حدود log CFU/ml 18/1 در مقایسه با گروه کنترلش کاهش یابد (01/0 P). نتایج مطالعات مزرعه ای بیان گر آن است که چالش گوارشی جوجه های گوشتی با اشرشیاکلی واژه های کلیدی : آنتی بادی زرده تخم مرغ (IgY)، اشرشیاکلی 80K:78O، مصونیت غیر فعال خوراکی، جوجه گوشتی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی