Skip to main content
SUPERVISOR
Keikhosro Karimi
کیخسرو کریمی (استاد راهنما)
 
STUDENT
NASIM ESPAH BOROUJENI
نسیم اسپه بروجنی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی شیمی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1396
: Today, with the growing population of the world, the demand to use traortation devices has grown, which causes over-consuming fossil fuels and environmental pollutions. In this regard, biofuels are the best choices to reduce these issues. Agro-industrial wastes, e.g., apple processing wastes, are suitable substrates for biofuels production. The remaining solid, after apple juice extraction through the apple processing, is called apple pomace. In this study, apple pomace was used as the substrate for ethanol and other valuable chemical productions. Pretreatment was the main step in preparing the substrate for high yield ethanol and byproducts production. Before fermentation, organosolv pretreatment was conducted at different temperatures of 100, 150, and 180 °C for 30 and 60 min with 50% and 85 % v/v ethanol solvent concentrations at the presence or absence of 0.5% w/w sulfuric acid catalyst. After pretreatment, the solid and liquid phases were separated. The solid phase was used for ethanol production through the simultaneous saccharification and fermentation (SSF) by Mucor indicus and Saccharomyces cerevisiae . After ethanol production, the solid residue of fermentation was analyzed for its lipid content. The highest ethanol yield was 76.2% obtained by fermentation with M. indicus at 100°C for 60 min with 50% ethanol and catalyst, whereas 65.6% yield was obtained by S.cerevisiae at 100°C for 30 min with 50% ethanol in the presence of catalyst. Also, the lipid of solid residue was 12.57% by M. indicus at 100°C for 60 min with ethanol 50% in the presence of the catalyst. Furthermore, the liquid phase was used for pectin extraction and fermentation. The highest pectin yield was 7.6% obtained from the substrate pretreated with 50% ethanol at 100°C for 30 min without the catalyst. The liquid phase was similarly fermented by M. indicus and S. cerevisiae under the anaerobic conditions. Also, the liquid phase was cultivated under the aerobic conditions by M.indicus . The highest ethanol production under the anaerobic conditions was 15.8 gram per liter by M. indicus from the apple pomace pretreated with 50% ethanol at 100°C for 30 min and with catalyst, and 10.0 gram per liter by S. cerevisiae from the substrate pretreated with 50% ethanol at 100°C for 60 min without catalyst. The highest ethanol and biomass production by M. indicus under the aerobic cultivations was 11.6 and 7.7 gram per liter, respectively. Moreover, protein, chitin, and chitosan content of the biomasses were determined. The biomass obtained from the liquid phase of the substrate pretreated with 50% ethanol at 150°C for 30 min with catalyst contained 54% protein and 138.0-milligram chitin and chitosan per gram of biomass. Keywords : Biorefinery, Apple pomace, Organosolv pretreatment, Saccharomyces cerevisiae , Mucor indicus , Ethanol, Pectin, Protein, Chitin and Chitosan
افزایش جمعیت جهانی و افزایش نیاز به استفاده از سیستم­های حمل و نقل مختلف، افزایش مصرف سوخت­های فسیلی را به­همراه داشته­ است. این مسئله باعث افزایش مشکلات زیست محیطی همچون افزایش گاز­های گلخانه­ای، گرم شدن تدریجی زمین و تغییر اقلیم شده­ است. از اینرو استفاده از پسماند­های مختلف که به ظاهر ارزشی ندارند، می­تواند راه حل مناسبی برای رفع مشکلات زیست محیطی و کاهش مصرف سوخت­های فسیلی باشد. همچنین می­توان محصولات جانبی مختلف با ارزش افزوده بالا جهت استفاده در زمینه های مختلف غذایی، دارویی، بهداشتی و غیره تولید نمود. پسماندهای صنایع غذایی به ویژه پسماند­های صنایع تولید آبمیوه و محصولات حاصل از میوه، پتانسیل بالایی برای تولید سوخت­های مختلف و ترکیبات باارزش دارند. باتوجه به این موضوع، در این پروژه از تفاله سیب به عنوان ماده اولیه جهت تولید اتانول، پکتین، لیگنین وسایر ترکیبات با ارزش استفاده شد. به منظور تبدیل کربوهبدرات­ها موجود در تفاله سیب به قندهای ساده و شکسته شدن پیوند های کوالانسی بین ترکیبات لیگنوسلولزی، از حلال آلی برای انجام پیش­فرآوری در دماهای 100و150و180 درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 و 60 دقیقه، غلظت اتانول 50 و 85 درصد و در حضور/عدم حضور اسید استفاده شد. بعد از انجام پیش­فرآوری، فاز جامد ومایع جدا شد. فاز جامد برای انجام عملیات هیدرولیز وتخمیرهمزمان به کمک مخمر ساکارومایسیس سروسیه و قارچ موکور ایندیکوس به کار برده شد. بیشترین بازده تولید اتانول به کمک قارچ موکور ایندیکوس مربوط به دمای 100درجه سانتی­گراد، مدت زمان 60 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد، در حضور اسید و به میزان 2/76% می­باشد. همچنین بیشترین بازده تولید اتانول به کمک مخمر ساکارومایسیس سروسیه مربوط به دمای 100درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد، در حضور اسید به میزان 6/65% می­باشد. همچنین لیپید بدست آمده از جامد بعد از هیدرولیز و تخمیر به کمک قارچ موکور ایندیکوس و مخمر ساکارومایسیس سروسیه به ترتیب مربوط به دمای 100درجه سانتی­گراد، مدت زمان 60 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد، با اسید و دمای 100درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت اتانول 85 درصد، با اسید به ترتیب 57/12% و 24/13% می­باشد. همچنین پکتین موجود در مایع حاصل از پیش­فرآوری استخراج شد و بیشترین بازده پکتین استخراج شده 6/7 درصد در دمای 100درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد و بدون اسید است. سپس مایع حاصل از پیش­فرآوری به کمک قارچ به صورت هوازی و بی هوازی و مخمر ساکارومایسیس سروسیه تخمیر زده شد. اتانول و بیومس به­دست آمده به کمک قارچ موکور به صورت هوازی در شرایط دمایی 150درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد، در حضور اسید و دمای 100درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد، بدون اسید میزان 6/11 گرم بر لیتر و 7/7 گرم بر لیتر می­باشد. همچنین مایع حاصل از پیش­فرآوری به کمک قارچ موکور و مخمر به صورت بی هوازی تخمیر زده شدند و بیشترین اتانول تولید شده برای قارچ موکور در دمای 100درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد، در حضور اسید به میزان 8/15 گرم بر لیتر می­باشد، و برای مخمر در دمای 100درجه سانتی­گراد، 30 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد و بدون اسید و 0/10 گرم بر لیتر می­باشد. در نهایت پروتئین موجود در بیومس بدست آمده از تخمیر مایع پیش­فرآوری به کمک قارچ موکور در حالت هوازی تعیین شد و بیومس بدست آمده در دمای 150درجه سانتی­گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت اتانول 50 درصد و درحضور اسید حاوی 54%پروتئین و 0/138 میلی گرم کیتین و کیتوزان به ازای گرم بیومس می­باشد. واژگان کلیدی: تفاله سیب، پیش­فرآوری حلال آلی، اتانول، پکتین، پروتئین، کیتین و کیتوزان

ارتقاء امنیت وب با وف بومی