Skip to main content
SUPERVISOR
Aminolah Masoumi,Morteza Sadeghi,Abbas Hemmat
امین اله معصومی (استاد راهنما) مرتضی صادقی (استاد راهنما) عباس همت (استاد مشاور)
 
STUDENT
Hosehn Rezaei
حسین رضائی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1383

TITLE

Designing , Fabrication and Evaluation of a Fluffer Device for Harvested Alfalfa
Alfalfa is the queen of forage plants. The drying rate of this product in the field influences some properties including quantity, quality and field curing time during harvest. One important factor in drying of this product is the resistance of boundary layer to the air humidity. When a mower conditioner is used for harvesting alfalfa, drying happens with lower rate because of higher density of the swath. In some zones the dew formed by wet air layer affect resistance of boundary layer. Because of radiation and wind blow, leaves and stems on the upper part of the harvested alfalfa swath dry faster. Alfalfa in the lower layers of the swath usually has higher moisture levels which cause problem in quality and delays in baling. Therefore to overcome this problem, it is necessary to design, fabricate and evaluate a device for fluffing the swath without turning over or displacement. Air movement through the alfalfa windrow as a result of fluffiness permits equal drying on different layers in the windrow. A fluffing mechanism was designed, fabricated and evaluated having a frame, three point hitch and power transmission unit. A hydromotor provided the power for running the system. A pickup mechanism similar to what is used on bailers was used. Field test was performed and compared with customary field curing of alfalfa. Machine performance and it’s effect on drying rate, shatter loss and quality of harvested crop was compared with performance of a wheel rake. Cutting of alfalfa was performed using a self-propelled windrower having crimper conditioning rolls. A complete block design with four replications was used to conduct experiments. Moisture content at cutting and baling stages was 70 and 20% on a wet basis, respectively. Moisture content was measured based on standard procedure in 3 hour intervals. The well- known exponential model was used to estimate and determine coefficient. Results indicated that alfalfa raked and processed by fluffing machine had a faster drying rate as compared to alfalfa undisturbed and cured in customary method. Average value of drying constants for rake, fluffer and undisturbed windrow cut with swather was 0.077, 0.066 and 0.051, respectively. Experiments for determining the amount of shatter loss and quality of the crop harvested were performed using a complete block design with three replications. The results of analysis of variance showed no significant difference among different treatments for shatter loss, percent protein and dry mater harvested.
یونجه ملکه گیاهان علوفه ای است. سرعت خشک شدن این محصول در مزرعه بر کمیت و کیفیت و هم چنین زمان عمل آوری آن طی عملیات برداشت مؤثر است. یکی از عوامل مؤثر و مهم در فرآیند خشک شدن مقاومت لایه های مرزی می باشد، که از طریق لایه هوای مرطوب که هنوز در اطراف گیاه است، ایجاد می شود. معمولاً وقتی از دروگر ساقه کوب برای درو یونجه استفاده می شود، به علت تراکم زیاد یونجه درو شده در یک نوار، خشک شدن با آهنگ کمتری صورت می گیرد. در بعضی مناطق وجود شبنم با ایجاد لایه هوای مرطوب مزید بر علت می شود. در حالیکه برگ ها و ساقه های روی ردیف علوفه درو شده توسط دروگر- ساقه کوب بر اثر تابش آفتاب و وزش باد سریع خشک می شوند، قسمت زیرین آن تا چند روز همچنان تر می باشد که در فرآیند بسته بندی ایجاد اشکال می کند. بنابراین طراحی و ساخت وسیله ای که بتواند بدون زیر و رو کردن، یونجه ردیف شده را برای هوادهی از روی زمین بلند کرده و ارتباط آن را با زمین و گیاه مرطوب تر قطع نماید ضروری به نظر می رسد. بطوری که جریان هوا در رو، زیر و داخل ردیف یونجه با جابجا کردن هوای مرطوب توسط هوای خشک در لایه های مرزی، خشک شدن را شدت می بخشد. در تحقیق حاضر به طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه مورد نظر پرداخته شده است. قسمتهای ساخته شده شامل شاسی، اتصال سه نقطه و سیستم انتقال نیرو می باشد. دستگاه به صورت سوار شونده است و نیروی محرکه خود را از یک هیدروموتور می گیرد. برای بلندکردن علوفه از سطح زمین و هوادهی به آن از مکانیزمی شبیه قسمت بردارنده جلو بسته بند استفاده شد. پس از ساخت، دستگاه در مزرعه مورد ارزیابی و مقایسه با روشهای مرسوم برداشت یونجه قرار گرفت. موارد مورد ارزیابی شامل تأثیر دستگاه بر سرعت خشک شدن، تلفات ریزش و کیفیت یونجه برداشت شده بود. در بررسی سرعت خشک شدن، آزمایشهای مقایسه ای مزرعه ای در قالب طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی با سه تیمار (ریک، دستگاه پف زا و دروگر- ساقه کوب به عنوان تیمار شاهد) و در چهار تکرار انجام پذیرفت. رطوبت اولیه نمونه ها در حدود 70% و رطوبت نهائی 20% بر پایه تر بدست آمد. رطوبت تیمارها در بازه های زمانی 3 ساعت با استفاده از روش استاندارد اندازه گیری شد. مقادیر به دست آمده بر مدل نمائی معروف خشک شدن برازش گردید و ضریب آن در شرایط مختلف به دست آمد. نتایج سینتیک خشک شدن نشان داد که به ترتیب پس از ریک زدن وبکارگیری دستگاه، یونجه ریک زده شده و عمل آوری شده با دستگاه پف زا دارای نرخ خشک شدن سریعتری نسبت به یونجه دست نخورده بودند. مقدار متوسط ثابت خشک شدن برای تیمارهای ریک، دستگاه پف زا و دروگر- ساقه کوب به ترتیب برابر با 077/0، 066/0 و 051/0 بود. برای مقایسه ریزش و کیفیت علوفه، آزمایش مزرعه ای دیگری در قالب طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی با سه تیمار مذکور و در سه تکرار انجام پذیرفت. تجزیه واریانس داده های حاصل از آزمایش برای تعیین مقدار ریزش، درصد پروتئین و وزن ماده خشک نشان داد که تأثیر تیمارها برمتغیرهای اندازه گیری شده معنی دار نشد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی