Skip to main content
SUPERVISOR
Masoud Bahar,Bahram Sharifnabi
مسعود بهار (استاد راهنما) بهرام شریف نبی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Parisa Rahimi Tamandegani
پریسا رحیمی تمندگانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1382

TITLE

Detection of Genes Involved in Aflatoxin Production in Aspergillus Species Isolated from Pistachio
Aflatoxins are the most serious problem in production and export of pistachio in Iran . They are among the most toxic mycotoxins and are produced predominantly by Aspergillus flavus and A. parasiticus . Pistachio is susceptible to invasion by aflatoxicogenic Aspergillus species and subsequent production of aflatoxins, during preharvesting, processing, traortation or storage. Conventional methods for detection of these toxins in pistachio, are including different methods of chromatography such as TLC and HPLC, that are time consuming, labor-intensive and expensive. PCR methods are more rapid and objective for identification of aflatoxicogenic fungi. Equivalent genes for these fungi are aflatoxin biosynthesis genes that have already been cloned and their sequence are known. These genes are nearly identical in A. flavus and A. parasiticus and the same PCR system can be used for detection of both species. In this study, nuts sample were collected from pistachio orchards in Kerman , Rafsanjan and Isfahan . AFPA and PDA media were used to isolate Aspergillus species. Two hundred and fifty isolates were obtained and used for furthure study. These isolates belonged to Aspergillus , Fusarium , Rhizopus , Alternaria and Cladosporium species. Microscopic and macroscopic characters of Aspergillus species were observed on CYA, CY20S and MEA after one week. Out of 200 isolates, ten Aspergillus species were identified as, A. alliaceus , A. candidus , A. flavus , A. niger , A. niveus , A. ochraceus , A. parasiticus , A. tamari , A. terreus , A. unguis and A. wentii , that A. alliaceus, A. candidus, A. niveus, A. unguis and A. wentii , was reported for first time from Iran. Isolates No.
پسته Pistacia vera L.، به عنوان یک محصول مهم صادراتی در طول دوره کشت و مراحل مختلف فرآوری، مورد حمله قارچ های گوناگون قرارمی گیرد. از جمله این قارچ ها، گونه های مختلف Aspergillus می باشند که علاوه بر خسارت ظاهری به میوه پسته، با تولید متابولیت های ثانویه ای چون میکوتوکسین ها، از ارزش غذایی و صادراتی این محصول می کاهند. مهمترین مایکوتوکسین شناخته شده، آفلاتوکسین است که توسط گونه های A . flavus و A . parasiticus تولید می شود. آلودگی پسته های ایران به A . flavus که مهمترین منبع تولید آفلاتوکسین می باشند، تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی و صادرات این محصول محسوب می شود. به دلیل اهمیت تشخیص فراوانی جدایه های A . flavus تولید کننده آفلاتوکسین در مراحل مختلف فرآوری پسته، ضروری است نشانگرهای مناسبی بکار گرفته شوند تا منابع آلودگی در بخش های مختلف تولید و آماده سازی پسته برای عرضه به بازار تشخیص داده شوند. هدف اصلی این پژوهش، تشخیص گونه های مختلف آفلاتوکسین زای آسپرژیلوس در پسته و دستیابی به شیوه هایی بود که بتوان به راحتی جدایه های قارچی تولید کننده آفلاتوکسین را تشخیص داد. به این منظور، در این تحقیق نمونه برداری از مناطق مختلف کشت پسته در کرمان، رفسنجان و اصفهان انجام گرفت و برای جداسازی قارچ ها از دو محیط کشت PDA و AFPA استفاده شد. به منظور شناسایی جدایه های Aspergillus در سطح گونه، مشخصات ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین رشد جدایه ها در محیط کشت CYA، CY20S و MEA در دو دمای C°25 و C°37 بعد از یک هفته اندازه گیری شد. در این تحقیق بیش از 250 جدایه بدست آمده از مناطق مختلف نمونه برداری و 23 جدایه از موسسه تحقیقات پسته در رفسنجان مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس مطالعات مرفولوژیک، جدایه ها متعلق به گونه های مختلف Aspergillus ، Fusarium ، Alternaria ، Rhizopus و Cladosporium بودند. جدایه های Aspergillus یافت شده، شامل گونه های A. alliaceus ، A. candidus ، A. flavus ، A. niger ، A. niveus ، A. ochraceus ، A. parasiticus ، A. tamari ، A. terreus ، A. unguis و A. wentii بودند. گونه های A. alliaceus ، A. candidus ، A. niveus ، A. unguis و A. wentii برای اولین بار از میوه های پسته ایران جدا شدند. بر اساس مطالعات مرفولوژیک، جدایه های U4 و U11، با هیچ کدام از گونه های شناخته شده Aspergillus مطابقت نداشتند و احتمالا گونه های جدیدی برای میکوفلور ایران هستند. در راستای بررسی ارتباط بین تولید آفلاتوکسین با اسکلروت زایی، جدایه های A. flavus در محیط کشت Czapeck کشت گردیدند

ارتقاء امنیت وب با وف بومی