به منظور کاهش فضای لازم برای انبار کردن و هزینه حمل و نقل بسته های علوفه و کاه، تدابیری از جمله فشرده سازی مضاعف و حبه کردن علوفه توصیه می شود. به این منظور یک دستگاه فشرده ساز مضاعف جهت فشرده سازی مضاعف بسته های یونجه و کاه طراحی، ساخته و ارزیابی گردید. در طراحی بهینه این دستگاه، تعیین برخی خواص مکانیکی و رئولوژیکی محصولات ذکر شده لازم بود. به این منظور، آزمایش فشردگی بصورت محصور در سه سطح کرنش محوری (25، 35 و 45% طول اولیه) برای بسته های یونجه وکاه و با سه تکرار، با به کارگیری آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. در این آزمایش تاثیر نوع محصول و سطح فشرده سازی بر فشار، مدول الاستیسیته، کاهش تنش و انرژی لازم برای فشرده سازی بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر نوع محصول و سطح فشرده سازی، بر فشار، مدول الاستیسیته و انرژی بسیار معنی دار بود ( P 0/01). بیشترین مقدار فشار، مدول الاستیسیته و انرژی، در نمونه های کاه با کرنش طولی 45% طول اولیه بدست آمد. در کلیه تیمارها، با افزایش کرنش، تنش با ضریب 2 افزایش یافت. مدل فابرود (رابطه فشار با جرم حجمی) و همچنین دو مدل سیتکی و اسبف (رابطه مدول الاستیسیته با جرم حجمی) بر مقادیر اندازه گیری شده طی آزمایش فشرده سازی برازش شد و ضرایب ثابت آنها برای بسته های یونجه و کاه به دست آمد. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی جهت اندازه گیری ضریب اصطکاک بسته های یونجه و کاه بر روی دو سطح (آهن و گالوانیزه) در سه سطح نیروی عمودی بر بسته ها و در سه تکرار، استفاده شد. اثر نوع محصول و سطح تماس بر ضریب اصطکاک معنی دار نبود ( P 0/05) ولی، اثر وزن عمود بر سطح تماس بسیار معنی دار بود ( P 0/01). در هر سطح تماس با افزایش وزن عمود بر سطح تماس، ضریب اصطکاک کاهش یافت. جهت بررسی میزان مقاومت ریسمان های بسته بندی متداول، آزمایش کشش بر روی ریسمان های کنفی و نایلونی انجام شد. بدلیل کمبود مقاومت این ریسمان ها، آزمایش بر روی تسمه های پلاستیکی بسته بندی نیز صورت گرفت و نتایج نشان داد که مقاومت تسمه ها به مراتب بیشتر از ریسمان های کنفی و نایلونی است. بنابراین تسمه های پلاستیکی برای بستن بسته ها پس از فشرده سازی مضاعف انتخاب شدند. پس از ساخت دستگاه فشرده ساز مضاعف، به منظور ارزیابی دستگاه، آزمایش های لازم بر روی بسته های کاه و یونجه در سه سطح کرنش طولی 30، 40 و 50% طول اولیه و در سه تکرار صورت گرفت. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی جهت بررسی تاثیر نوع محصول و سطح فشرده سازی بر تغییرات طول نمونه ها پس از بسته بندی انجام شد. تاثیر نوع محصول و سطح فشردگی بر میزان بازگشت طولی بسته ها نسبت به طول فشردگی در محفظه فشار در داخل کانال آسایش، هنگام خروج بسته از دستگاه و پس از آن در سطح احتمال 1% معنی دار بود. بسته های کاه و یونجه با 50% کاهش طول، بیشترین بازگشت طولی را داشتند. بنابراین، از آنجا که پس از فشرده سازی مضاعف، ازدیاد طول در بسته ها به وجود می آید، برای نصف کردن طول بسته ها در دستگاه فشرده سازی مضاعف توصیه می شود که به بسته های یونجه و کاه به ترتیب به اندازه 5 و 10% کرنش اضافه اعمال شود تا این ازدیاد طول پس از باربرداری جبران گردد.