Skip to main content
SUPERVISOR
Issa Ebrahimi dorcheh,Amir Hosein Goli
عیسی ابراهیمی درچه (استاد راهنما) سیدامیرحسین گلی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Javad Motamedi tehrai
جواد معتمدی تهرانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390

TITLE

Effect of alcoholic extract of pistacio green hull (Pistacia vera) on oil oxidation, growth and survival factors of common carp (Cyprinus carpio) fingerling
This study was carried out to investigate the effect of pistachio green hull extract on growth, survival, chemical composition and oxidative spoilage of common carp meat. Fish were fed (3.5 % of biomass per day) in a completely randomized design with five treatments and three replications containing 15 fish (11.65±1.65 g) for ten continuous weeks. Diets with 0, 0.5, 1.5, 4.5 and 9 g PGHE/Kg of diet were made. Results did not show any significant differences (P 0.05) in SGR, FCR, Weight Gain Percentage, survival rate, body composition (moisture, protein, lipid, ash) between different treatments. The amount of phenolic compounds in fish meat was significantly lower (P 0.05) in the control treatment in comparison to other treatment. Peroxide in 4.5 g PGHE/Kg diet treatment (8.19±0.74 meq O 2/ kg oil) and 9 g PGHE/Kg diet treatment (6.15±0.79 meq O 2/ kg oil) were significantly (P 0.05) lower than control group (18.82±1.93 meq O 2/ kg oil). Obtained results showed that by using of difference level of ethanol extract of pistachio hull there are no negative impact on growth factors, survival and body composition. This study showed that ethanolic extract of Pistachia vera hull can be considered as a dietary supplement in fish diet to delay oxidative spoilage of common carp fillet. Keywords: medicinal herbs, nutrition, antioxidants, phenolic compounds.
این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف عصاره پوست سبز پسته بر فاکتور های رشد، بازماندگی، ترکیب شیمیایی و فساد اکسیداتیو گوشت ماهی کپور معمولی انجام شد. ماهیان در قالب یک طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و 3 تکرار به مدت ده هفته (با 5/3 درصد وزن بدن در روز) تغذیه شدند. هر تکرار 15 قطعه ماهی( 65/1±65/ 11 گرم) بود. تیمار ها شامل عصاره ی پوست سبز پسته در سطوح صفر (شاهد)، 5/0، 5/1، 5/4 و 9 گرم عصاره بر کیلوگرم جیره بود. شاخص های ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، وزن نهایی، درصد افزایش وزن، درصد بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه (رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر) در بین تیمار ها اختلاف معنی داری (05/0 P) نشان نداد. میزان ترکیبات فنولیک گوشت ماهی بطور معنی داری (05/0 P) در تیمار شاهد نسبت به سایر تیمار ها کمتر بود. کمترین عدد پراکسید در تیمار های 5/4 (74/0±19/ 8 میلی اکی والان پراکسید در کیلوگرم روغن) و 9گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا (79/0±15/6 میلی اکی والان پراکسید در کیلوگرم روغن) دیده شد که کاهش معنی داری (05/0 P) نسبت به تیمار شاهد(93/1±82/18 میلی اکی والان پراکسید در کیلوگرم روغن) داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح مختلف عصاره اتانولی پوست پسته در محدوده استفاده شده در این تحقیق تاثیر منفی بر فاکتور های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهیان مورد آزمایش نداشت. این مطالعه نشان داد که عصاره پوست پسته می تواند بعنوان یک مکمل غذایی در جیره ماهی کپور معمولی برای جلوگیری از فساد اکسیداتیو گوشت ماهی مورد توجه قرار گیرد. کلمات کلیدی: گیاهان دارویی، تغذیه، آنتی اکسیدان، مواد فنولیک.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی