Skip to main content
SUPERVISOR
بیژن حقیقتی (استاد مشاور) محمد شایان نژاد (استاد راهنما) اسماعیل لندی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Sajad Heydari soreshjani
سجاد حیدری سورشجانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Effect of Deficit Irrigation on Quantitative and Qualitative Properties of Potato and Maize Forage in Shahrekord
Due to drought, population growth and the demand for fresh water resources and low irrigation water use efficiency in agriculture, water scarcity crisis is not unexpected. Chaharmahal va Bakhtiari province with cold and cool weather, have a good potential in potato and maize production. But decreasing of precipitation, significant reduction in the water table elevation and increasing of demand for these productions, will be cased to supply it be difficult in the future. Therefore the present study was conducted to investigate the effect of different irrigation levels on the yield, irrigation water use efficiency and quantitative and qualitative characteristics of potato (cv. Burrne) and the Forage Maize (cv, NS) and also determine the optimal amount of applied water at the Agricultural Research Center Shahrekord in 2014. The investage of randomized complete block design with seven treatments of different irrigation levels under furrow irrigation and three replications were performed. Different irrigation levels include: 40, 55, 70, 85, 100, 115 and 130% of the soil moisture deficit. The results of potato showed that different irrigation levels had significant effect on yield percentage of starch, soluble sugar, dry matter, irrigation water use efficiency and weight of marketable tubers. So that with increasing irrigation water level, yield, soluble sugar were increased and the number of marketable tubers and tuber dry matter and starch precent were decreased. The minimum and maximum potato yield were related to 40 and 130% treatments and their yields were 13.19 and 45.21 tons per hectare respectively. These values for irrigation water use efficiency were 6.96 and 4.84 Kg per cubic meter related to 85% and 40% treatments respectively. The results showed that the optimal depth of water was 533 mm that is equal to 82% full irrigation treatment. The results of maize showed that different irrigation levels had significant effect o yield, irrigation water use efficiency, plant height, stem diameter median, corn diameter, corn length, corn weight, fiber percentage, dry
به دلیل وقوع خشکسالی، افزایش جمعیت و تقاضا، محدودیت منابع آب شیرین و پایین بودن بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی، وقوع بحران کمبود ?آب دور از انتظار نیست. استان چهارمحال و بختیاری به سبب داشتن آب و هوای سرد و خنک، استعداد خوبی در تولید سیب?زمینی و ذرت دارد. به علت کاهش نزولات جوی و افت چشم?گیر سطح ایستابی و افزایش تقاضا برای این محصولات در این استان، تأمین آن?ها در آینده با مشکل مواجه خواهد شد. لذا تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر عملکرد، بهره وری مصرف آب و خصوصیات کمی و کیفی سیب?زمینی (رقم بورن) و ذرت علوفه?ای (رقم NS ) و همچنین تعیین مقدار آب کاربردی بهینه این دو محصول در سال 1392 در مرکز تحقیقات کشاورزی شهرکرد انجام شد. این طرح در قالب بلوک?های کامل تصادفی با 7 تیمار سطوح مختلف آب آبیاری در 3 تکرار به روش آبیاری جویچه?ای انجام شد. سطوح مختلف آب آبیاری عبارت بودنداز: 40، 55، 70، 85، 100، 115 و 130 درصد کمبود رطوبت خاک. در مورد سیب?زمینی نتایج نشان داد سطوح مختلف آب آبیاری تأثیر معنی داری روی عملکرد، درصد نشاسته، درصد قند محلول، درصد ماده خشک، بهره وری مصرف آب و وزن غده?های بازارپسند در بوته داشت. به طوری که با افزایش میزان آب آبیاری، عملکرد، درصد قند محلول و تعداد غده?های بازارپسند افزایش و میزان نشاسته و درصد ماده خشک غده کاهش یافت. کمترین و بیشترین عملکرد به?ترتیب مربوط به سطوح آبیاری 40 و130 درصد آبیاری کامل با مقادیر به ترتیب 19/13 و 21/45 تن در هکتار بود. بیشترین مقدار بهره وری مصرف آب، مربوط به تیمار 85 درصد آبیاری کامل برابر با 96/6 کیلوگرم در مترمکعب و کمترین آن مربوط به تیمار 40 درصد آبیاری کامل، برابر 84/4 کیلوگرم در مترمکعب به دست آمد. نتایج بهینه?سازی عمق آب کاربردی نشان داد با استفاده از 533 میلی?متر آب که برابر82 درصد آبیاری کامل است می?توان به حداکثر سود خالص نایل شد. در مورد ذرت علوفه?ای، سطوح مختلف آبیاری تأثیر معنی?داری روی عملکرد، بهره وری مصرف آب، ارتفاع ساقه، قطر میانه ساقه، قطر بلال، طول بلال، وزن بلال، درصد فیبر، درصد ماده خشک و پرولین برگ داشت. کمترین و بیشترین عملکرد ذرت به?ترتیب مربوط به سطوح آبیاری 40 و 130 درصد آبیاری کامل با مقادیر به?ترتیب 11/43 و 15/88 تن در هکتار بود. بیشترین و کمترین میزان بهره وری مصرف آب نسبت به عملکرد محصول تازه، به?ترتیب مربوط به تیمارهای 55 و130درصد آبیاری کامل و مقادیر آن?ها به?ترتیب برابر 17/16 و 1/10 کیلوگرم در مترمکعب بود. نتایج نشان داد که عمق آب مصرفی بهینه 5/582 میلی?متر می?باشد که معادل 86 درصد عمق آبیاری کامل می?باشد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی