Skip to main content
SUPERVISOR
Hamid reza Rahmani,Abdolhossein Samie,Mahdi Mohammadalipour
حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور) عبدالحسین سمیع (استاد راهنما) مهدی محمدعلی پور (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mansoor Khezri
منصور خضری

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1385

TITLE

Effect of dietary propolis on the cellular and humoral immunity, performance and egg quality of laying hens from 24-36 weeks of age
Propolis or bee glue is a resinous hive product collected by honey bees from plant exudates and contains more than 160 constituents. The ethanolic extract of raw propolis (balsam) has some activities such as anticancer, antibacterial, antioxidant, antiviral, anti-inflammatory, antifungal, local-anaesthetic, and hepatoprotective. It has been suggested that the presence of a large number of flavonoids, aromatic acids and phenolics compounds are responsible for the most biological and pharmacological activities of propolis. This experiment was conducted to investigate the effects of Ethanolic Extract of Propolis (EEP) on the cellular and humoral immunity, performance and egg quality of laying hens from 24-36 weeks of age. One-hundred forty four white leghorn hens. divided into 6 experimental groups of 24 birds each. Experiment was carried out in a completely randomized design with 6 treatments (different levels of propolis) and four replication of 6 birds per each replicate. The birds were fed on the basal layer diet supplemented with six levels of propolis (0, 100, 250, 500, 750 or 1000 mg/kg diet), for 12 weeks from 24 to 36 weeks of age.At the end of experiment antibody titres of NDV were measured by ELISA procedure and histological section of small intestine were investigated. Also, at the end of experiment electrophoresis of serum proteins were measured. The performance of laying hens was evaluated in terms of egg production rate, mean egg weight, egg mass, daily feed intake and feed conversion ratio. Antibody titer of NDV and gamaglobulins percentage had no significantly differences, but tended to increase with increasing levels of propolis supplement (P 0.05). Average feed consumption, egg production, egg mass and feed efficiency were significantly higher for propolis fed birds (P 0.05), and inclusion of propolis also increased egg weight, but showed no statistical differences (P 0.05). During the 84d of the experiment, the shell thickness, shell strength and shell egg weight among different treatments showed no statistical differences (P 0.05), but tended to increase with increasing levels of propolis supplement. Haugh unit among different treatment had no significantly differences (P 0.05). Results obtained here indicated that addition of 250 mg/kg or higher propolis may be beneficial in improving laying hens performances and immunity response.
بره موم یا چسب زنبور یکی از تولیدات فرعی زنبور عسل است که حاوی بیش از 100 ترکیب مختلف می‌باشد. بره موم توسط زنبور عسل از غنچه گل‌ها، پوست و صمغ درختان جمع‌آوری و جهت پر کردن شکاف‌ها، تنگ کردن سوراخ‌های تهویه، جلا دادن سطح کندو، ترمیم شکستگی، محکم کردن اتصال قاب‌ها، ضد عفونی کردن سلول‌ها و مومیایی کردن حشراتی که به داخل کندو راه یافته‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرد. عصاره الکلی بره موم دارای خواص مختلفی از قبیل ضد سرطانی، آنتی باکتریایی، آنتی اکسیدانی، آنتی ویروسی و ضد التهاب می‌باشد. این خواص بیولوژیکی و دارویی بره موم به خاطر حضور ترکیبات فلاونوییدی و اسیدهای آروماتیک موجود در آن می‌باشد. آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و چهار تکرار (هر تکرار شامل 6 قطعه مرغ تخمگذار) در 24 واحد آزمایشی، به مدت 12 هفته بر روی 144 قطعه مرغ تخمگذار از هیبرید تجاری های-‌لاین سویه 36-W در سن 24 هفتگی انجام گرفت. جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف محلول بره موم (صفر، 100، 250، 500، 750 یا 1000 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره) بودند. جیره‌ها با استفاده از جداول استاندارد NRC با انرژی و پروتیین یکسان تنظیم شدند. با استفاده از روش کرل عصاره الکلی بره موم مورد نیاز استخراج گردید (10 گرم بره موم و 90 گرم الکل 96%). در طول دوره آزمایش تولید تخم‌مرغ به طور روزانه، خوراک مصرفی، Egg mass و ضریب تبدیل غذایی به صورت هفتگی مورد بررسی قرار گرفت، و همچنین برای ارزیابی سیستم ایمنی در پایان هر مرحله آزمایش به طور تصادفی از دو قطعه مرغ هر واحد آزمایشی خون گیری و تست ELISA صورت گرفت. تجزیه و تحلیل آماری طرح با استفاده از برنامه نرم افزاری SAS و رویه GLM صورت گرفت و مقایسه میانگین‌های صفات مورد مطالعه با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. میانگین مصرف خوراک با جیره‌های حاوی سطوح مختلف عصاره بره موم در کل دوره آزمایش فقط بین تیمار1000 میلی‌گرم و تیمار شاهد معنی‌دار بود (05/0 P)، که با افزایش سطح بره موم در جیره مصرف خوراک افزایش یافت. میانگین تولید تخم‌مرغ با افزایش سطح بره موم در جیره‌های آزمایشی روند صعودی داشته و اختلاف بین تیمارهای آزمایشی معنی‌دار بود (05/0 P). در خلال کل دوره آزمایش، میانگین وزن تخم‌مرغ اختلاف نشان نداد (05/0 P)، اما با افزایش میزان بره موم در جیره، میانگین وزن تخم‌مرغ روند صعودی داشت. استفاده از سطوح مختلف بره‌موم در حد قابل توجه باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی شد(05/0 P). تخم‌مرغ تولیدی هر مرغ در روز در مرغانی که از جیره‌های حاوی سطوح مختلف بره‌موم استفاده کرده بودند، افزایش معنی‌دار نشان داد. (05/0 P). در آزمایش ELISA نتایج بدست آمده نشان داد که همانند سایر فراسنجه‌های مورد بررسی، محلول بره‌موم در بالا بردن فعالیت سیستم ایمنی مرغان تخمگذار نقش چشمگیری دارد. همان طوری که در جدول 1 مشاهده می‌شود در کل دوره آزمایش تیتر پادتن خون مرغان آزمایشی که از جیره‌های حاوی بره موم در سطوح مختلف استفاده کرده بودند، در مقایسه با مرغانی که از جیره بدون بره موم استفاده کرده‌ بودند، بالاتر بود، اما اختلاف معنی‌دار نبود (05/0 P).

ارتقاء امنیت وب با وف بومی