Skip to main content
SUPERVISOR
Masoud Alikhani,Rahman Jahanian
مسعود علیخانی (استاد راهنما) رحمان جهانیان (استاد مشاور)
 
STUDENT
Marzie Salimi
مرضیه سلیمی دهاقانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Effect of Different Level of Tomato Pomace Powder on Growth Performance, Rumen Fermentation and Health of Holstein Calve
The present study was conducted to evaluate the effect of different levels of tomato pomace powder (TPP) on growth performance, ruminal fermentation and health of Holstein calves. Experiment was carried out based on a completely-randomized design with 3 treatment groups including 10 individual pens per each dietary treatment (5 male and 5 female Holstein calves) until 70 days of age. Dietary treatments consisted of 1) pelleted starter (control group), 2) pelleted starter + 7.5% TPP, 3) pelleted starter +15% TPP. Inclusion of different TPP levels in starter diet hadn’t any significant effect on daily dry matter intake, feed conversion ratio and average daily gain throughout the trial period. Also, using 7.5 and 15% TPP in starter diet had no marked impact on body conformation indices including hip depth and height, breast and abdomen perimeter, wither height and body length at the end of trial period. Dietary inclusion of TPP in starter ration had no effect on fecal score at pre- and post-weaning periods. The highest number of leukocytes allotted to the calves fed on 15% TPP diet, which was significantly (P 0.05) different from control calves, but not from 7.5% TPP group. Moreover, the highest proportion of lymphocytes was observed in calves fed on 15% TPP-supplemented diet that was different (P 0.01) with other treatment groups. The highest (P 0.05) lymphocyte to neutrophil ratio was seen in calves supplemented with 15% T however, there was no significant difference between control and 7.5% TPP calves for lymphocytes proportion and lymphocyte to neutrophil ratio. The contrast comparisons (control versus TPP-fed calves) indicated that dietary inclusion of TPP had no marked effect on feeding behavior including chewing, eating and licking. No significant difference was seen among dietary treatments for rumen ammonia nitrogen at the end of trial period, however, the highest (P 0.05) pH value was assigned to 15% TPP-supplemented calves at both 35 and 70 days of age, which wasn’t different from calves on diet containing 7.5% TPP. Dietary inclusion of TPP had no significant effect on concentrations of acetate, propionate, butyrate and total volatile fatty acids at the end of trial period. At days 35 and 70 of age, dietary treatments hadnt the significant (P 0.05) effects on serum concentrations of triglycerides and low-density lipoproteins, respectively. Similarly, serum high-density lipoproteins and cholesterol were not affected by experimental diets at both 35 and 70 days of age. The present findings indicated that although TPP had no marked effect on growth performance of dairy calves, however, could improve immune system and blood lipid profile Keyword : Dairy calf, Tomato pomace, Growth performance, Ruminal fermentation, Immunity, Health
به منظور بررسی اثرپودرتفاله گوجه فرنگی بر عملکرد رشد، تخمیرات شکمبه و سلامت گوساله های هلشتاین، آزمایشی با استفاده از 30 رأس گوساله هلشتاین در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 10 گوساله به ازای هر تیمار (5 گوساله نر و 5 گوساله ماده) تا سن 70 روزگی انجام شد. میانگین وزن گوساله‌ها در هر 3 تیمار، 2 ±7/39 کیلوگرم بود. سه تیمار آزمایشی شامل 1) جیره آغازین پلت شده به عنوان شاهد، 2) جیره آغازین پلت شده همراه با 5/7 درصدپودر تفاله گوجه فرنگی و 3) جیره آغازین پلت شده همراه با 15 درصدپودر تفاله گوجه فرنگی بود. استفاده از سطوح مختلف پودر تفاله گوجه فرنگی در جیره آغازین، هیچ اثر معنی داری بر میزان ماده خشک مصرفی، بازده مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه در کل دوره آزمایش نداشت. همچنین مصرف سطوح 5/7 و 15 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی، تأثیر معنی‌داری بر شاخص های بدنی گوساله های مورد آزمایش (عرض و ارتفاع هیپ، دور سینه و شکم، ارتفاع جدوگاه و طول بدن) در پایان دوره آزمایش نداشت. استفاده از پودر تفاله گوجه فرنگی در جیره آغازین در مقایسه با عدم مصرف آن، تفاوت معنی داری را در مورد نمره مدفوع در دوره‌های قبل و بعد از شیرگیری ایجاد نکرد. همچنین اثر تیمارها بر شمار مونوسیت ها معنی دار نبود. بیشترین تعداد گلبول‌های سفید مربوط به تیمار 15 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی بودکه با تیمار شاهد اختلاف معنی داری (05/0P ) داشت، اما با تیمار حاوی 5/7 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی اختلاف چندانی نداشت. بیشترین تعداد لنفوسیت‌ها نیز در گوساله هایی مشاهده گردید که تیمار 15 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی را مصرف کرده بودند که از نظرآماری با سایر تیمارها تفاوت معنی داری (01/0P ) داشت. بالاترین نسبت لنفوسیت به نوتروفیل در گوساله‌های تغذیه شده با تیمار حاوی 15 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی مشاهده شد که از نظر آماری با سایر تیمارها اختلاف (05/0P ) داشت، اما با تیمار 5/7 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی با تیمار شاهد تفاوت معنی داری نشان نداد. مقایسات مستقل (مقایسه جیره شاهد در برابر جیره های حاوی پودر تفاله گوجه فرنگی) حاکی از عدم تأثیر معنی‌دار پودر تفاله گوجه فرنگی در کل دوره آزمایش بر رفتارهای تغذیه ای گوساله های شیری از جمله جویدن، خوردن و لیسیدن بود. ازت آمونیاکی شکمبه، بین تیمارها تفاوت معنی داری نشان نداد، اما بالاترین pH شکمبه در هر دو دوره مربوط به تیمار 15 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی بود که با تیمار 5/7 درصد اختلاف معنی داری نداشت اما با تیمار شاهد به لحاظ آماری متفاوت (05/0P ) بود. در کل دوره آزمایش، تأثیر پودر تفاله گوجه فرنگی بر غلظت استات، بوتیرات، پروپیونات و غلظت کل اسیدهای چرب فرار معنی دار نشد. در سنین 35 و 70 روزگی، جیره های آزمایشی به ترتیب تأثیر معنی داری (05/0P ) بر غلظت تری گلیسریدها و LDL سرم خون داشتند. همچنین در سنین 35 و 70 روزگی، میزان HDL و کلسترول خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت. بطور کلی نتایج آزمایش حاکی از آن است که اگرچه استفاده از تفاله گوجه فرنگی در جیره آغازین تأثیری بر عملکرد گوساله‌های شیری نداشت، اما توانست عملکرد سیستم ایمنی و مؤلفه‌های لیپیدی خون را بهبود بخشد. واژه‌های کلیدی: گوساله شیری، پودر تفاله گوجه فرنگی، عملکرد رشد، تخمیرات شکمبه، ایمنی، سلامت

ارتقاء امنیت وب با وف بومی