Skip to main content
SUPERVISOR
Rasool Kosar,Sayedamirhossein Mahdavi
رسول کوثر (استاد مشاور) سیدامیرحسین مهدوی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Rasool Rashedidehsahraee
رسول راشدی ده صحرائی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1392

TITLE

Effect of Different Levels of Single Cell Protein and Probiotic Microorganisms on Performance, Immunological Responses and Intestinal Histology in Laying Hens
The current study was conducted to evaluate the effect of different levels of single cell protein (SCP) and probiotic on performance, egg quality and immunological responses of laying hens. A total of 180 hen layers were used in a 3×3 factorial design allotted to one of 9 treatments, 4 replicates and 5 birds in cage. Dietary treatment consisted of three levels of SCP substitution with soybean meal (0, 30 and 60 %) and three levels of probiotic (0, 50 and 100 mg/kg of diet) that fed during at 80 d feeding trial includ 10 days for adaptation period and 70 days as main recording period. Performance parameters including feed intake, feed conversion ratio, egg production percentage, egg weight, egg mass and also egg quality were calculated on d 35 and 70 of experiment. To investigate immunological response, sheep red blood cells (SRBC) were injected twice (at 10 d intervals. After that, hens were killed at day 6 and 12 after the first and second injection, respectively. Moreover, Newcastle disease virus was injected and then sera were taken at day 6 after injection. In addition, differential leukocyte counts were evaluate at the end of experiment. On 70 day of experiment, two birds of each cage were exsanguinated to evaluate the relative weight of internal organs, enumeration of intestinal microbial counts and jejunal morphology. The results showed that using at least 30 % of SCP substitution for soybean meal caused remarkable decrease in serum cholesterol concentration and ileal pH (p 0.0001) as well as significant increase in antibody titer against Newcastle disease virus (p 0.01) and eggshell weight and strength (p 0.05). However, feeding 60% of SCP substitution led to decrease in serum triglyceride concentration (p 0.01), the ileal Escherichia coli enumeration (p 0.01), villus height to crypt depth ratio (p 0.0001) and egg mass (p 0.01). On the other hand administration of 50 mg/kg of probiotic caused remarkable decrease in serum cholesterol content (p 0.0001), SGPT (p 0.01) and ALP (p=0.08) enzyme activities, ileal Escherichia coli count (p 0.01), heterophile to lymphocyte ratio (p 0.0001), and also increase in villus height to crypt depth ratio (p 0.0001) and goblet cell numbers (p=0.016). Therefore our finding indicated that although supplementation of different levels of probiotic and 30 % of SCP substitution for soybean meal had no effects on productive performance, administration of the second levels of experimental factors led to improve in eggshell quality and immunological as well as intestinal histological responses in laying hens. Keywords : Single Cell Protein, Probiotic, Performance, Immunlogical responses, Intestinal histology, Laying hens
آزمایش حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله سویا با پروتئین تک سلولی و پروبیوتیک بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ، هیستولوژی روده کوچک و پاسخ های ایمونولوژیک مرغ های تخم گذار انجام گردید. این مطالعه با استفاده از 180 قطعه مرغ تخم گذار نژاد لگهورن سفید سویه های-لاین در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 و بر پایه طرح کاملا تصادفی با 9 تیمار، 4 تکرار و 5 پرنده در هر تکرار انجام گرفت. فاکتور های مورد بررسی شامل سه سطح جایگزینی کنجاله سویا با پروتئین تک سلولی (صفر، 30 و 60 درصد) و سه سطح پروبیوتیک (صفر، 50 و 100 میلی گرم در کیلو گرم) بودند. طول دوره آزمایش 70 روز در نظر گرفته شد و در تمام طول دوره آزمایش، آب و غذا به طور آزاد در اختیار تمامی پرندگان قرار گرفت. صفات عملکردی شامل میانگین مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل خوراک، درصد تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ و بازده تولید تخم مرغ در سه بازه زمانی 35 روز اول، 35 روز دوم و کل دوره آزمایش محاسبه شد. در پایان دوره اول و دوم آزمایش، صفات کیفی تخم مرغ مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بررسی پاسخ های ایمونولوژیک پرندگان، تزریق گلبول های قرمز گوسفندی (SRBC) در دو نوبت و به فاصله زمانی 10 روز انجام شد. 6 روز پس از تزریق اول و 12 روز بعد از تزریق دوم، خون گیری جهت برآورد عیار آنتی بادی انجام گرفت. همچنین 10 روز قبل از اولین تزریق SRBC، واکسن نیوکاسل تجویز گردید و 6 روز بعد از آن، نمونه گیری از خون انجام شد. شمارش تفکیکی گلبول های سفید خون، مطالعات هیستولوژیک ژژنوم و وزن نسبی اندام های داخلی بررسی گردید. یافته های آزمایش حاضر بیانگر آن است که استفاده از حداقل 30 درصد جایگزینی کنجاله سویا با پروتئین تک سلولی منجر به کاهش سطح کلسترول پلاسما و pH محتویات ایلئومی (0001/0p ) و افزایش عیار آنتی بادی علیه ویروس بیماری نیوکاسل (01/0p ) و نیز بهبود وزن و استحکام پوسته تخم مرغ (05/0p ) گردید. این در حالی بود که بهره گیری از سطح 60 درصد جایگزینی منجر به کاهش غلظت تری گلیسیرید خون، جمعیت اشرشیاکلی روده (01/0p )، نسبت طول پرز به عمق کریپت (0001/0p ) و نیز کاهش توده تخم مرغ تولیدی شد (01/0p ). حال آنکه استفاده از 30 درصد جایگزینی تاثیر نامطلوبی را بر صفات تولیدی بر جای نگذاشت. از سوی دیگر، تغذیه 50 میلی hy;گرم در کیلوگرم پروبیوتیک منجر به کاهش غلظت کلسترول (0001/0p )، وضعیت آنزیم های SGPT (01/0p ) و ALP (08/0p=) خون، جمعیت اشرشیاکلی محتویات ایلئومی (01/0p )، نسبت هتروفیل به لنفوسیت (0001/0p ) و افزایش نسبت طول پرز به عمق کریپت(0001/0p ) و تعداد سلول های گابلت (06/0p=) گردید. لذا نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن است که هر چند به کارگیری سطوح مختلف پروبیوتیک و 30 درصد جایگزینی کنجاله سویا با پروتئین تک سلولی تاثیر معنی داری بر صفات عملکردی نداشت، اما بهره گیری از سطوح دوم فاکتور های آزمایشی توانست موجبات بهبود شاخص های کیفی پوسته تخم مرغ، پاسخ های ایمونولوژیک و نیز هیستولوژیک روده کوچک را فراهم آورد. کلمات کلیدی: پروتئین تک سلولی، پروبیوتیک، عملکرد، پاسخ های ایمنولوژیک، هیستولوژی روده، مرغ های تخم گذار

ارتقاء امنیت وب با وف بومی

100%