Skip to main content
SUPERVISOR
Gholam-Reza Ghorbani,Ali Sadeghi sefidmazgi
غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) علی صادقی سفیدمزگی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Ramtin Kian zahrshiry
رامتین کیان ظهرشیری

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1394

TITLE

Effect of different sources of forage (with the same physically effective neutral detergent fiber) on Holstein calves growth and performance
This experiment was conducted to investigate the effect of different types of forage in the starter (with the same physical effective fiber) on the growth and performance of Holstein calves. This experiment using 60 calves in a randomized complete design with four treatments that included: 1) starter without forage, 2) starter contain 4% wheat straw, 3) starter contain 8% alfalfa and, 4) starter contain 5% corn silage. Diets (all starter) were formulated to be isoenergetic and isonitrogenous. Feed intake pre-weaning was not difference between the treatments, but feed intake post weaning was affected by treatments (P 0.01) and was highest for calves that using starter contain 4% wheat straw and 8% alfalfa, in addition, total feed intake (pre and post weaning) tended to be significant (P 0.1).Instead of Feed efficiency was not affected by treatments.Average daily gain (ADG) pre-weaning tended to be significant (P 0.1), but ADG post weaning and the whole period was affected by the treatments (P 0.05) and was highest for 4% wheat straw and was lower for the starter without forage (control).Weaning weight and final body weight were affected by dietary treatment (P 0.05), and was higher for the treatment that contains 4 % wheat straw. There were no differences in the hip width, body length, and wither height at the weaning and end of the experiment. But hip height was affected by the treatments pre-weaning (P 0.05). But at the end of the experiment, there was no significant difference between groups. Heart girth was affected by the treatments pre-weaning (P 0.05). But at the end of the experiment, there was no significant difference between treatments. Body depth at the end of the experiment was affected by the treatments (P 0.05). But at the pre-weaning, there was no significant difference between treatments. Rumen pH at pre and post weaning was not affected by the treatment The result of this experiment showed that the using of forage along whith the fine starter improve the dairy calves growth and performance. Keywords: Holstein Calf, Starter diets, Forage, PeNDF
به منظور بررسی اثر انواع علوفه (در جیره هایی با فیبر موثر فیزیکی یکسان) بر رشد و عملکرد گوساله های شیری هلشتاین، آزمایشی با استفاده از 60 رأس گوساله در قالب یک طرح کامل تصادفی با 4 تیمار انجام گردید. تیمار های آزمایشی در این پژوهش شامل: 1) جیره آغازین بدون علوفه، 2) جیره آغازین با 4 % کاه، 3) جیره آغازین با 8 % یونجه و 4) جیره آغازین با 5 % سیلاژ ذرت بودند. خوراک ها از نظر انرژی، پروتین وفیبر موثر فیزیکی تقریباً یکسان بودند. همه گوساله ها در سن 60 روزگی از شیر گرفته شدند. نمونه گیری ها از مایع شکمبه توسط پمپ وکیوم و لوله مری و در سن های 35 و 70 روزگی انجام گرفت. مصرف خوراک قبل از شیرگیری بین تیمارها تفاوتی وجود نداشت، ولی در بعد از شیرگیری ، مصرف خوراک تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت(01/0 P )، و بین تیمار ها اختلاف معنی داری مشاهده شد. در کل دوره مصرف خوراک تمایل به معنی داری داشت (1/0 P ). افزایش وزن روزانه در قبل از شیرگیری تمایل به معنی داری (1/0 P )، ولی در بعد از شیرگیری و کل دوره، افزایش وزن روزانه تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت (05/0 P )، و در گوساله های مصرف کننده آغازین با 4% کاه بیشترین افزایش وزن روزانه مشاهده شد. بازده خوراک بین تیمارها در دوره قبل و بعد از شیرگیری و کل دوره تفاوت معنی داری نداشت. وزن بدن، زمان از شیرگیری و پایان طرح اندازه گیری و بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0 P )، و تیمار مصرف کننده آغازین با 4% کاه هم در زمان از شیرگیری و هم در پایان طرح بیشترین وزن بدن را دارا بود . در اندازه گیری ابعاد بدن مانند: عرض هیپ، طول بدن و ارتفاع جدوگاه در قبل و پایان طرح بین تیمارها تفاوتی وجود نداشت. صفت دور سینه در دوره قبل از شیرگیری معنی دار (05/0 P )، ولی این صفت در پایان طرح معنا دار نبود. ارتفاع هیپ در دوره قبل از شیرگیری (05/0 P )، تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت. ولی در پایان طرح بین تیمارها تفاوت معنی داری وجود نداشت. عمق بدن در قبل از شیرگیری بین تیمارها تفاوتی وجود نداشت. ولی در پایان طرح (05/0 P )، بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده شد.pH شکمبه درقبل و بعد از شیرگیری تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. نتایج نشان داد که حضورعلوفه در کنار آغازین آردی سبب بهبود رشد و عملکرد ، در مقایسه با تیمار آغازین بدون علوفه در گوساله های شیرخوار هلشتاین می شود. کلمات کلیدی: گوساله هلشتاین، خوراک آغازین، علوفه، فیبر موثر فیزیکی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی