Skip to main content
SUPERVISOR
قربانعلی صادقی (استاد مشاور) عبدالحسین سمیع (استاد راهنما) جواد پوررضا (استاد راهنما)
 
STUDENT
Seyed Ali Tabidian Khorasgani
سیدعلی تبعیدیان خوراسگانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1382

TITLE

Effect of Earlyeeding Program on Performance and Gastrointestinal Development in Broiler Ghick's
This experiment was carried out to evaluate the effects of fasting and early diet composition on broiler chicken's development. The treatments were Control (C), fasted for 24 h (24F), fasted for 48 h (48F), feeding a diet containing 15% egg powder for 24 h (24E) or 48 h (48E), feeding a diet containing 20% glucose syrup for 24 h (24G) or 48 h (48G), and feeding a diet containing 15% egg powder and 20% glucose syrup for 24 h (24EG) or 48 h (48EG). At 7 to 21 days of age, the chicks fed with 48EG diet, had higher (P 0.05) weight gain than both the control and the other experimental groups. In entire experimental period (1-42days) feeding E48 or EG48 resulted in higher weight gain than control group. At 21 to 42 days of age, feeding E24 did result to higher feed intake than control. Over the entire experimental period, the chicks fed both egg powder and glucose syrup had significantly higher (P 0.05) feed intake than control. At 21 days of age, feeding G diet for 48 h resulted in longer duodenum and ileum than other treatments. In addition, longer (P 0.05) jejunum length was found in chicks with GE diet in the first 48 h. The results for morphological parameters show that feeding a diet containing egg powder and glucose syrup for 48 hours resulted in higher duodenum crypt depth (CD) in comparison to chicks fed diet containing egg powder for 48 hours. No access to feed for 48 hours decreased duodenum villous height (VH) and increased (P 0.05) duodenum CD and subsequently decreased VH: CD ratio on day 7. Feeding a diet containing egg powder and glucose syrup for 24 hours resulted in longer VH and lower CD and subsequently higher VH: CD ratio in duodenum on day 7. In conclusion, the present study showed that the diet composition affects chick development post-hatch and feeding a semi-moist diet with high protein and suitable energy levels containing egg powder and glucose syrup for 48 hours post-hatch is beneficial for post-hatch growth and considerable performance benefits than control. Key words: fasting, early diet, broiler, performance
این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر گرسنگی و ترکیب جیره‌های غذایی اولیه بر عملکرد جوجه‌های گوشتی اجرا شد. از تعداد 540 قطعه جوجه خروس یکروزه سویه رأس 308 در این آزمایش استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد، گرسنگی برای 24 ساعت، گرسنگی برای 48 ساعت، جیره‌ی حاوی 15 درصد پودر تخم‌مرغ در 24 ساعت و 48 ساعت اول، تغذیه جیره‌ی حاوی 20 درصد شربت گلوکز در 24 ساعت و 48 ساعت اول و تغذیه جیره‌ی حاوی 15 درصد پودر تخم‌مرغ به علاوه 20 درصد شربت گلوکز در 24 ساعت و 48 ساعت اولیه‌ی زندگی، بودند. در دوره‌ی 7 تا 21 روزگی جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌ی پودر تخم‌مرغ به همراه شربت گلوکز در 48 ساعت اول به صورت معنی‌داری اضافه وزن بالاتری را در مقایسه با گروه شاهد داشتند. در دیگر تیمارهای آزمایش، در کل دوره‌ی آزمایشی (1 تا 42 روزگی) تغذیه پودر تخم‌مرغ در 48 ساعت یا پودر تخم‌مرغ به همراه شربت گلوکز در 48 ساعت اول باعث اضافه وزن بالاتری در مقایسه با گروه شاهد گردید. مصرف خوراک برای تیمارهای آزمایشی در دوره‌ی 7 تا 21 روزگی از لحاظ آماری تفاوت معنی‌داری نداشت. جوجه‌های تغذیه شده با پودر تخم مرغ برای 24 ساعت اول، در دوره‌ی 21 تا 42 روزگی مصرف خوراک بالاتری داشتند، در کل دوره‌ی آزمایشی جوجه‌های تغذیه شده با پودر تخم مرغ و شربت گلوکز مصرف خوراک بالاتری در مقایسه با گروه شاهد داشتند. هیچگونه تفاوت معنی‌داری برای ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. در 21 روزگی تغذیه شربت گلوکز برای 48 ساعت اول باعث بلندتر شدن ناحیه‌ی دئودنوم و ایلئوم نسبت به دیگر تیمارهای آزمایشی گردید. همچنین افزایش طول ناحیه‌ی ژئوژنوم در جوجه‌هایی مشاهده شد که جیره‌ی حاوی پودر تخم‌مرغ و شربت گلوکز را در 48 ساعت اول دریافت کردند. تغذیه جیره‌ی پودر تخم مرغ برای 48 ساعت اول باعث افزایش معنی‌دار وزن ایلئوم گردید، در42 روزگی جوجه‌های تغذیه شده با شربت گلوکز برای 24 ساعت اول بیشترین وزن دئودنوم و ایلئوم را داشتند. نتایج به دست آمده برای فراسنجه‌های مرفولوژیکی روده نشان داد که تغذیه جیره‌حاوی پودر تخم‌مرغ و شربت گلوکز برای 48 ساعت اول منجر به افزایش عمق کریپت‌ها در ناحیه‌ی دئودنوم در مقایسه با جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌ی حاوی پودر تخم‌مرغ برای 48 ساعت گردید. عدم دسترسی به غذا برای 48 ساعت باعث کاهش ارتفاع پرزها و افزایش عمق کریپت‌ها در ناحیه‌ی دئودنوم و متعاقباً کاهش نسبت ارتفاع پرزها به عمق کریپت‌ها در 7 روزگی گردید. تغذیه جیره‌حاوی پودر تخم‌مرغ و شربت گلوکز در 24 ساعت اول باعث افزایش ارتفاع پرزها و کاهش عمق کریپت‌ها و متعاقباً افزایش نسبت ارتفاع پرزها به عمق کریپت‌ها در ناحیه دئودنوم در سن 7 روزگی گردید. در 21 روزگی هیچ یک از تیمارهای آزمایشی پارامترهای مرفولوژیکی روده در ناحیه‌ی دئودنوم و ایلئوم را تحت تأثیر قرار ندادند. تغذیه پودر تخم‌مرغ به همراه شربت گلوکز برای 48 ساعت اول باعث بلندتر شدن پرزها در ناحیه‌ی ایلئوم و افزایش نسبت ارتفاع پرزها به عمق کریپت‌ها در جوجه‌های محروم از غذا برای 24 ساعت در سن 7 روزگی گردید. عدم دسترسی به غذا باعث کاهش قابل ملاحظه وزن کیسه‌ی زرده باقیمانده در مقایسه با جوجه‌های تغذیه شده گردید. تغذیه پودر تخم‌مرغ یا شربت گلوکز و کلمات کلیدی : گرسنگی ، تغذیه اولیه ، عملکرد ، جوجه های گوشتی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی