Skip to main content
SUPERVISOR
Gholam-Reza Ghorbani,Hamid reza Rahmani,Masoud Alikhani
غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور) مسعود علیخانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Ali Assadi Alamouti
علی اسدی الموتی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1382

TITLE

Effect of forage particle size and form of neutral detergent soluble carbohydrates on performance of lactating dairy cows
Three studies were conducted to investigate the main effects and interactions of forage particle size (PS) and the level of neutral detergent soluble fiber (NDSF) in the diet on performance, digestive processes, and chewing activity in lactating dairy cows and on feed degradability and ruminal variables in sheep. In experiment 1, eight multiparous Holstein cows in early lactation (66 ± 5 days in milk), and in experiment 2, eight multiparous Holstein cows in mid-lactation (146 ± 6 days in milk) were used. Each experiment was a replicated 4 × 4 Latin square design including 2 levels of NDSF each combined with 2 PS (short = 20 mm or long = 40 mm) of alfalfa hay. In experiment 1, short forage PS, alone or in combination with low level of NDSF, increased DM intake, and increased intake of physically effective neural detergent fiber (peNDF) 1.18 mm (P 0.05). Eating time and eating per unit of DM, NDF and peNDF 1.18 mm decreased in short-PS diets (P 0.05). Feeding diets with high NDSF increased digestibility of DM and NDF (P 0.05), decreased the proportion of propionate and concentration of ruminal ammonia and increased the proportion of butyrate (P 0.05). Feeding diets with short PS decreased molar proportion of acetate and increased molar proportion of propionate (P 0.05). Runimal pH was similar among treatments. Milk production and composition were not affected by dietary treatments. In experiment 2, forage PS alone, or in combination with NDSF inclusion, had no effect on daily DM intake. Eating time per kg of NDF ingested was higher in long versus short alfalfa hay-based diets (P 0.05). Feeding diets high in NDSF lowered DM intake (P 0.05), but increased apparent digestibility of all nutrients including NDF (P 0.05). Ruminal pH and concentrations of VFA were unaffected; however, the proportion of butyrate was higher in high NDSF-diets (P 0.05). Changes in milk composition included lower milk protein content in high NDSF-diets and higher lactose content for short hay-based diets (P 0.05). Results of experiments 1 and 2 suggest that NDSF sources can be successfully included to partly replace starchy grains in diets exceeding minimum fiber recommendations. The in situ experiment was conducted using four male sheep with the two carbohydrate sources and the two alfalfa PS. Degradation rate constant of alfalfa dry matter was higher (P 0.05), and disappearance of alfalfa NDF at 4 h of incubation (P = 0.06) and mean ruminal pH (5.76 versus 5.86, P 0.01) were lower in diets Key words: Forage particle size, Neutral detergent soluble fiber, Ruminant, Performance, Digestibility, Chewing activity
برای مطالعه اثرات اصلی و متقابل اندازه ذرات علوفه و ماهیت کربوهیدرات های محلول در شوینده خنثی جیره بر مصرف خوراک، گوارش پذیری مواد مغذی، فعالیت جویدن و عملکرد تولیدی در گاوهای شیری و هم چنین تجزیه پذیری درون کیسه ای و فراسنجه های شکمبه ای در گوسفند، سه آزمایش طراحی شد. در آزمایش اول، هشت رأس گاو هلشتاین چند بار زایمان کرده در اوایل شیردهی (روز شیردهی 5 ± 66؛ تولید شیر 1/3 ± 9/42 کیلوگرم در روز)، در قالب یک طرح مربع لاتین 4× 4 تکرار شده با دوره های 23 روزه مورد استفاده قرار گرفتند و 9 روز انتهای هر دوره به نمونه برداری اختصاص یافت. آزمایش در قالب فاکتوریل 2× 2 شامل دو سطح الیاف محلول در شوینده خنثی (کم = 1/8%؛ زیاد = 8/11%) بود که با دو طول برش فرضی ذرات یونجه خشک (کوتاه = 20 میلی متر؛ بلند = 40 میلی متر) تلفیق شد. تغذیه یونجه کوتاه، به تنهایی یا به همراه سطح کم الیاف محلول در شوینده خنثی، مصرف ماده خشک و مصرف الیاف مؤثر فیزیکی بزرگ تر از 18/1 میلی متر را افزایش داد (05/0 P). کل زمان جویدن تحت تأثیر اندازه ذرات نبود، با این حال کل زمان خوردن و زمان خوردن به ازای هر واحد از ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف مؤثر فیزیکی بزرگ تر از 18/1 میلی متر در جیره های "کوتاه" کاهش یافت (05/0 P). تغذیه جیره های "بلند" باعث شد تا گاوها ذرات کوچک تر از 8 میلی متر را انتخاب کنند، در حالی که انتخاب علیه ذرات بزرگ تر از 19 میلی متر در همه تیمارها از جمله تیمارهای "کوتاه" دیده شد (05/0 P). افزایش سطح الیاف محلول در شوینده خنثی کل زمان خوردن و زمان خوردن به ازای هر واحد از ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی را افزایش داد و باعث افزایش گوارش پذیری ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی گردید (05/0 P). pH شکمبه و غلظت کل اسیدهای چرب فرار اندازه گیری شده بین تیمارها متفاوت نبود، اما کاهش اندازه ذرات نسبت مولی استات را کاهش، و نسبت مولی پروپیونات را افزایش داد (05/0 P). افزایش سطح الیاف محلول در شوینده خنثی نسبت مولی پروپیونات را کاهش و در عوض نسبت مولی بوتیرات را افزایش داد و باعث کاهش غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه شد (05/0 P). تولید و ترکیب شیر تحت تأثیر کوتاه شدن اندازه ذرات و یا سطح الیاف محلول در شوینده خنثی جیره قرار نگرفت. در آزمایش دوم، هشت رأس گاو هلشتاین چند بار زاییده در اواسط شیردهی (روز شیردهی 6 ± 146؛ تولید شیر 6/2 ± 7/36کیلوگرم در روز)، در یک طرح مربع لاتین 4× 4 تکرار شده با دوره های 21 روزه مورد استفاده قرار گرفتند و 7 روز انتهای هر دوره به نمونه برداری اختصاص یافت. آزمایش در قالب فاکتوریل 2× 2 شامل دو سطح الیاف محلول در شوینده خنثی (کم = 5/8%؛ زیاد = 0/13%) بود که با دو طول برش فرضی ذرات یونجه خشک (کوتاه = 20 میلی متر؛ بلند = 40 میلی متر) تلفیق شد. نتایج نشان داد که اندازه ذرات علوفه، به تنهایی یا به همراه الیاف محلول در شوینده خنثی، تأثیر معنی داری بر مصرف خوراک ندارد. هر چند کل زمان جویدن، خوردن و نشخوار تحت تأثیر تیمارها نبود، اما زمان خوردن به ازای هر واحد از الیاف نامحلول در شوینده خنثی در جیره های "بلند" بیش از جیره های "کوتاه" بود (05/0 P). افزایش اندازه ذرات انتخاب علیه ذرات بزرگ واژه های کلیدی: اندازه ذرات علوفه، الیاف محلول در شوینده خنثی، نشخوارکننده، عملکرد، گوارش‌پذیری، فعالیت جویدن

ارتقاء امنیت وب با وف بومی