Skip to main content
SUPERVISOR
Yazdan Keivany,Issa Ebrahimi dorcheh
یزدان کیوانی (استاد راهنما) عیسی ابراهیمی درچه (استاد راهنما)
 
STUDENT
Farnaz Goudarzian Asad
فرناز گودرزیان اسد

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1386
Prevalence of diseases in cultural systems is the most important problem in aquaculture. Usually, antibiotics are used to control fish disease as well as stimulate and promote growth and efficiency of diets. Because of some disadvantages of antibiotic usage, such as development of antibiotic-resistant microorganisms and efficacy reduction of antibiotics, using natural immunostimulants is to be considered. It is well known that not only the innate immune system in fish can be triggered by these materials, but also they have beneficial effects on growth, FCR and quality of body composition. Garlic ( Allium sativum ) is one of these materials that have several beneficial effects. So, to evaluate the effects of garlic on growth parameters (including final body weight, SGR, CF, WGP, FCR, HI, PER and PPV), chemical body composition (including protein, moisture and oil), biochemical factors (including TP, Alb, Glb, Alb:Glb, Glc, CHOL, TG, HDL, LDL, GOT and GPT), immune activity (lysosyme activity) and flesh quality of rainbow trout ( Oncorhynchus mykiss ) fingerlings, 360 fish were divided equally among six groups, each comprising three replicates. Group 1 was the control (fed on base diet), groups 2,3,4,5 and 6 were fed on garlic supplemented diet containing 10, 20, 30, 40 and 50 g/kg diet for 60 days, respectively. The results showed a significant increase in body protein among all garlic groups (except group 2) and body oil was significantly decreased compared to control group ( p ? 0.05). Statistically significant increase was observed in final body weight of the control group compared to the garlic groups, whereas WGP and SGR showed a significant decrease just in group 6 ( p ? 0.05) compared to the control group. There were no significant changes in CF, FCR and HI of all groups. Total protein, Albumin and globulin was higher in treatment groups than in the control as it showed the highest amount in group 3 and the lowest level in control group ( p ? 0.05). There was a significant increase in Glb content in group 3, 4 and 5. along with increasing the level of garlic in the diet. Garlic treatment caused cholesterol and triglyceride depletion in group 5 and 6 accompanied with a significant elevation in HDL in group 3, 4 and 5 ( p ? 0.05). Lysozyme activity was significantly enhanced in 40 g/kg diet garlic treated group compared to the control group. Evaluating organoleptic characteristics, including color, odour, taste and hardness, suggested that these parameters (especially taste) had improved by increasing garlic level to 40 g/kg diet .
یکی از مسائل بسیار مهمی که صنعت آبزی پروری با آن رو برو است، شیوع و گسترش بیماری در سیستم های پرورشی است. بدین منظور و نیز جهت تحریک و تقویت رشد و بهبود عملکرد جیره های غذایی، استفاده از مواد شیمیایی و به ویژه آنتی بیوتیک ها در حال افزایش است. اما با توجه به مضرات استفاده از این مواد، از جمله افزایش مقاومت به عامل بیماری زا و نیز عدم کارایی آن ها در بهبود و پیشگیری از بروز بیماری در برخی از موارد، توجه پرورش دهندگان به مواد محرک طبیعی رو به افزایش است. این مواد علاوه بر تحریک سیستم ایمنی غیر اختصاصی و در نتیجه افزایش مقاومت به بیماری ها، موجب بهبود رشد، ضریب تبدیل و ارتقای کیفیت لاشه می شوند. سیر یکی از مواد محرک طبیعی است که در منابع علمی بر خواص متعدد دارویی آن تأکید شده است. بر این اساس در تحقیق حاضر خواص پودر سیر بر پارامترهای رشد و تغذیه (شامل وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، شاخص وضعیت، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذا، شاخص کبدی، پروتئین تولید شده و بازده مصرف پروتئین)، ترکیب شیمیایی لاشه (شامل پروتئین، رطوبت و چربی)، فاکتورهای بیوشیمیایی خون (شامل TP، Alb، Glb، Alb:Glb، Glc، CHOL، TG، HDL، LDL، GOT و GPT)، فعالیت سیستم ایمنی (فعالیت لیزوزیمی) و کیفیت لاشه قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (1±7 گرم) به شش گروه (تیمارها) و هر گروه به سه زیر گروه (تکرارها) تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد با جیره پایه و فاقد سیر و گروه های دوم، سوم، چهارم، پنجم و ششم به ترتیب با جیره های حاوی 10، 20، 30، 40 و 50 گرم پودر سیر به ازاء هر کیلوگرم جیره غذایی به مدت 60 روز، تغذیه شدند. نتایج حاصل نشان داد که پروتئین لاشه تمامی تیمارهای حاوی سیر (به جز تیمار شماره دو) افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد داشت و محتوای چربی بدن در تیمار پنج و شش به طور معنی داری از شاهد کم تر بود (05/0 p ?). وزن نهایی به طور معنی داری در تیمار شاهد نسبت به سایر تیمارها، به ویژه تیمارهای حاوی سطوح بالاتر سیر، افزایش داشت. در حال که پارامترهای درصد افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه فقط در تیمار g/kg 50 سیر، کاهش معنی داری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد. ضریب وضعیت و ضریب تبدیل غذا و شاخص کبدی تفاوت معنی داری را در بین تیمارها نشان نداد. محتوای پروتئین کل سرم، آلبومین و گلوبولین در تیمارهای حاوی سیر افزایش یافت به طوری که کم ترین مقدار TP در تیمار شاهد و بیشترین مقدار آن در تیمار شماره سه بدست آمد (05/0 p ?). محتوای گلوبولین در تیمارهای سه، چهار و پنج، افزایش معنی داری نسبت به شاهد داشت (05/0 p ?). میزان گلوکز خون تفاوت معنی داری در بین تیمارهای نداشت. میزان کلسترول و تری گلیسیرید با روند تقریباً مشابهی پایین ترین مقادیر خود را به ترتیب در تیمار شماره پنج و شش نشان داد. سیر موجب کاهش مقادیر این پارامترها در سرم ماهیان گردید. بالاترین مقادیر HDL در تیمارهای شماره سه، چهار و پنج دیده شد که افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0 p ?). تفاوت معنی داری میان آنزیم های کبدی دیده نشد. فعالیت لیزوزیمی در ماهیان تغذیه شده با g/kg 40 پودر سیر افزایش معنی داری نسبت به سایر تیمارها داشت.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی