Skip to main content
SUPERVISOR
Ahmad Riasi,Gholam-Reza Ghorbani,Sayedamirhossein Mahdavi,Mohammad Khorvash
احمد ریاسی (استاد مشاور) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) سیدامیرحسین مهدوی (استاد مشاور) محمد خوروش (استاد راهنما)
 
STUDENT
Soheila Zarei
سهیلا زارعی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1389

TITLE

Effect of Parity and Season on Bovine Colostrum Composition and Colostrum Management Practices on Isfahan Dairy Farms
The objectives of this study were to investigate colostrum quality in Isfahan commercial dairy farms and to determine the effects of season of calving and parity of dam on colostral composition. Colostrum samples from Holstein cows were collected from 11 dairy farms between January 2011 and November 2012. Colostrum samples from 365 cows were analyzed for concentrations of IgG, IgM, total solid, fat, protein, lactose, Ca and P. The concentration of IgG and IgM were determined by ELISA (kit E10-118 and 101, Bethyl Laboratories, Montgomery, TX). Data were analyzed by using SAS statistical software and the GLM procedure. The IgG and IgM contents were 35.83 and 5.82 mg/ml, respectively. Percentage of total solid, fat, protein and lactose were 27.24, 4.75, 18.5 and 2, respectively. Concentrations of Ca and P were 2691.73 and 1937.32 mg/kg, respectively. Volume of first milking colostrums did not have any significant effect on colostral composition. Season of calving significantly influenced the Ig concentration. Colostral IgG and IgM concentrations were significantly higher in the winter. The content of IgG in the fall and spring did not significantly differ and was in the lowest level. The concentration of IgG was intermediate in the summer. Season of calving did have a significant effect on concentrations of fat. The lowest value of fat content was in the spring and fall. In addition, the amount of Ca and P was influence by season and had the highest value for both concentrations of Ca and P in the summer season. Concentrations of IgG and IgM colostral did not changed significantly by parity of dam. However there were an upward tendency for Ig concentration with increasing parity, cows in their forth parity did have significantly lower IgG and IgM concentrations than others. Decreasing trend for concentration of Ca and P found with increasing parity. The amount of Ca and P almost were constant after third parity. The management practices among farms seem to be theoretically acceptable but a lot needs to do practical whatever exist in theatrical words. Furthermore, what is worth noticing fact is that consider the colostrum of 1st parity more. In a word, taking into account of all these factors, we may reach the conclusion that season of calving is more effective than parity of dam on Ig concentration. Regard to that only 18.6% of our samples had more than 50 mg/ml IgG highly recommend that Isfahan industrial dairy farms to expand their endeavors in order to consider quality of colostrum by seasonal effect more than past to guaranty the future and health of replacement heifers and farms. Key Words: Colostrum, parity, season of calving, volume of colostrum
اهداف این طرح ارزیابی کیفیت آغوز در گاوداری های شیری صنعتی اصفهان و بررسی اثر شکم زایش و فصل زایش بر کیفیت آغوز بود. نمونه های آغوز از 11 گاوداری شیری صنعتی از زمستان سال 1389 تا پائیز 1390 جمع آوری شدند. نمونه های آغوز 365 گاو هلشتاین، برای غلظت IgG، IgM، چربی، پروتئین، لاکتوز، ماده جامد، کلسیم و فسفر مورد آنالیز قرار گرفتند. غلظت آنتی بادی ها به روش الایزا با استفاده از کیت های شرکت بتیل (kit E10-118 and 101) اندازه گیری شدند. غلظت IgG و IgM به ترتیب 83/35 و 82/5 میلی گرم در میلی لیتر بود. درصد چربی، پروتئین، لاکتوز و ماده جامد به ترتیب 75/4، 5/18، 2 و 24/27 بود. غلظت کلسیم و فسفر به ترتیب 73/2691 و 32/1937 میلی گرم در کیلوگرم بود. حجم آغوز تأثیر معنی داری بر هیچ کدام از فراسنجه های آغوز نداشت. فصل زایش تأثیر معنی داری بر غلظت آنتی بادی های آغوز داشت. غلظت IgG و IgM در زمستان بیشترین میزان بود. در پائیز و بهار غلظت آنتی بادی های نوع G کمترین بود. ضمن اینکه فصل تابستان در رده دوم نسبت به زمستان از نظر غلظت IgG قرار گرفت. تأثیر فصل بر غلظت چربی آغوز گاوها تفاوت معنی داری داشت (05/0p = ). پائین ترین درصد چربی در پائیز و بهار مشاهده شد. تأثیر فصل بر کلسیم و فسفر آغوز گاوها معنی دار بود (0001/0p = ). به طور کلی برای هر دو عنصرکلسیم و فسفر، فصل تابستان تفاوت معنی داری با سایر فصول (0001/0p = ) داشت. در تابستان بالاترین میزان کلسیم و فسفر در آغوز گاوها وجود داشت. شکم زایش تأثیر معنی داری بر غلظت IgG و هم چنین غلظت IgM نداشت. اگرچه روند افزایشی غلظت Ig با بالارفتن تعداد شکم گاو دیده شد ولی گاوهای شکم چهارم به طور معنی داری نسبت به سایر شکم ها از نظر غلظت IgG در پائین ترین میزان بودند. روند کاهشی در غلظت کلسیم و فسفر با بالارفتن تعداد شکم گاو مشاهده شد ضمن اینکه میزان کلسیم و فسفر در سن سوم به بعد تقریباً به حد ثابتی رسید. نتایج آماری حاصل از مدیریت آغوز در گله های اصفهان، به نظر قابل قبول می باشد ولی توجه به یکسری نکات برای عملی شدن آنچه در تئوری مطرح است در گاوداری ها امری ضروری است. یکی از عوامل مدیریتی مطرح، بحث عدم استفاده ازآغوز تلیسه ها است که متأسفانه در بعضی گاوداری ها، به خصوص در گله های بزرگ، آغوز تلیسه ها دور ریخته می شود. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از آن است که اثر فصل زایش بر غلظت ایمنوگلوبولین ها مؤثرتر از شکم زایش است. با توجه به اینکه تنها 6/18% از نمونه ها غلظت IgG بالاتر از 50 میلی گرم در میلی لیتر داشتند، لذا پیشنهاد می شود که گاوداری های صنعتی اصفهان تعیین کیفیت آغوز را بیشتر براساس اثر فصل تا تعداد شکم گاو مورد توجه قرار دهند. ضمن اینکه می بایستی تلاش های خود را در زمینه بهبود کیفیت آغوز بیشتر از گذشته به منظور تضمین سلامت و آینده ی تلیسه های جایگزین و بقای گاوداری ارتقا بخشند.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی