Skip to main content
SUPERVISOR
Nasrollah Mahboobi Soofiani
نصرالله محبوبی صوفیانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Ebrahim Motaghi
ابراهیم متقی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1386

TITLE

The effect of probiotic, prebiotic and their combination on growth performance, some intestinal morphology and microbial floor in the rainbow trout. (Oncorhynchus mykiss)
Probiotics are live micro-organisms which by improving intestinal microbial balance with health benefit the host, whereas, prebiotics are non-digestible oligosaccharides which by stimulating growth and microbial activity in intestin effects the well being of the host. The present study was carried out to investigate an intestinal microbial balance, growth performance, and immune responses of fish trough addition of Gallipro probiotic and Fermacto prebiotic to diet of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. In a completely randomized design with 3×3 factorial arrangements, 9 experimental diets counting three dietary levels of Gallipro (0, 0.2 and 0.4 g/kg diet) three levels of Fermacto (0, 1 and 2 g/kg diet) were used. Each treatment was replicated 3 times. Four-hundred and eighty six (486) rainbow trouts with mean live weight 19.06±1.83 g were randomly selected and allocated to 27 tanks (18 fish per tank). The experiment was carried out for 10 weeks. Results showed that 0.4 g/kg diet of Gallipro improved the specific growth rate, feed conversion ratio and weight gain at the end of experiment, but Fermacto showed the opposite effects on the similar criteria. The lowest triglyceride, cholesterol, HDL and LDL of fish blood serum were observed in the diet that contained 0.4 g/kg Gallipro, but application of Fermacto supplement showed a significantly increasing effect on the similar items. The highest increase in blood serum factors were observed in diet that contains 2 g/kg Fermacto. Gallipro and Fermacto combination in diets improved fish blood serum factors significantly (p 0.05). These supplements showed no significant effect on fish blood serum proteins. Gallipro and Fermacto caused significant differences in blood serum lysozyme activity. The diet containing 0.2 g/kg Gallipro and 1 g/kg Fermacto increased and 2 g/kg Fermacto alone decreased blood serum lyzosyme activity significantly. The presence of Bacillus subtilis in diet resulted in a higher bacterial population and improving fish intestinal microbial balance. The highest bacterial population in fish intestine were observed in the diet that contained 0.4 g/kg Gallipro and 1 g/kg Fermacto. Length of villous of fish intestinal epithelium was also affected by Gallipro and Fermacto. The highest length of villous was observed in the diet that contained 0.2 g/kg Gallipro. However, the lowest length was observed in fish receiving the diet supplemanted with 2 g/kg Fermacto. In addition, Gallipro and Fermacto supplementation improved significantly the length of villous.
پروبیوتیک ها میکروارگانیرم های زنده هستند که پس از مصرف اثرات مفیدی با بهبود تعادل میکروفلور روده بر سلامتی میزبان می گذارند. پربیوتیک ها مواد غذایی غیر قابل هضمی هستند که از طریق تحریک رشد و فعالیت باکتری های موجود در روده اثرات سودمندی بر سلامتی میزبان دارند. علاوه بر این گزارش های موجود اثر مثبت این افزودنی های جیره را بر عملکرد رشد نیز نشان داده است. تحقیق حاضر برای آگاهی از اثر کاربرد مکمل های پروبیوتیکی گالیپرو پربیوتیکی فرمکتو بر عملکرد رشد، میکروفلور روده، سیستم ایمنی و ساختار روده در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. تعداد 486 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 83/1±06/19 گرم در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با 9 جیره آزمایشی شامل 3 سطح پروبیوتیک گالیپرو (صفر، 2/0 و 4/0 گرم) و 3 سطح پربیوتیک فرمکتو (صفر، 1 و 2 گرم در کیلوگرم) در سه تکرار مورد استفاده قرار گرفت. ماهی ها به تعداد 18 قطعه در هر یک از 27 وان به مدت 10 هفته با جیره های آزمایش تغذیه شوند. کاربرد 4/0 گرم گالیپرو در کیلوگرم جیره به طور معنی داری سبب بهبود رشد ویژه، ضریب تبدیل و افزایش وزن بدن ماهی شد (05/0p ). در حالیکه افزودن فرمکتو به طور معنی داری شاخص های رشد مانند رشد ویژه و میزان افزایش وزن را کاهش و ضریب تبدیل را افزایش می دهد. محتوای پروتئین و چربی خام در لاشه ماهی تحت تاثیر گالیپرو و فرمکتو جیره قرار نگرفت. استفاده از گالیپرو به طور معنی داری سبب کاهش میزان تری گلیسرید، کلسترول، HDL و LDL گردیده که بیشترین اثر را مصرف 4/0 گرم گالیپرو نشان داد. فرمکتو سبب افزایش معنی دار میزان تری گلیسرید، کلسترول، HDL و LDL در سرم خون ماهی گردیده است. بیشترین میزان افزایش با مصرف 2 گرم فرمکتو حاصل شده است. اثر متقابل این دو ترکیب سبب بهبود معنی دار میزان این فاکتورهاگردیده است. این ترکیبات تاثیری بر پروتئین های خون نداشته اند. استفاده از گالیپرو و فرمکتو و همچنین اثر متقابل آن ها بر فعالیت لیزوزیمی سرم خون ماهیان تاثیر معنی دار نشان داد، به طوریکه استفاده همزمان 2/0 گرم گالِیپرو و 1 گرم فرمکتو سبب افزایش و 2 گرم فرمکتو به تنهایی سبب کاهش معنی دار فعالیت لیزوزیمی می گردد. حضور باسیلوس سوبتیلیس ( Bacillus subtilis ) موجود در ترکیب پروبیوتیک متناسب با دوز این باکتری سبب افزایش جمعیت و تغییر میکروفلور در ماهیان مصرف کننده این تیمار گردید، بطوریکه استفاده از مکمل های گالیپرو و فرمکتو سبب تغییر در جمعیت کل باکتری های روده می شود. افزودن توام 4/0 گرم گالیپرو و 1 گرم فرمکتو به جیره بیشترین جمعیت میکروفلور روده را سبب شد. بافت پوششی روده نیز به طور معنی دار (05/0p ) تحت تاثیر استفاده از گالیپرو و فرمکتو قرار گرفت. بنحوی که بیشترین طول پرزهای روده در سطح 2/0 گرم گالیپرو بود و کاربرد فرمکتو سبب کاهش این طول شد و کمترین طول پرزهای روده در سطح 2 گرم فرمکتو مشاهده گردید. اثر متقابل این دو مکمل نیز سبب افزایش معنی دار طول پرزهای روده گردید.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی