Skip to main content
SUPERVISOR
Jamshid Razmjoo ghalaie,Gholam-Reza Ghorbani,Mohammad reza Khajeh pour
جمشید رزمجو (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد مشاور) محمدرضا خواجه پور (استاد مشاور)
 
STUDENT
Malek Maghsoodi afusi
مالک مقصودی افوسی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1383

TITLE

Effect of Variety and Maturity Stages on Yield, Quality and Nodulation of Alfalfa (Medicago sativa L.) in Isfahan
This study was conducted to determine the effect of varieties and maturity stages on yield, quality and nodulation of alfalfa in Isfahan . The experiment was conducted at the agricultural research station Isfahan University of Technology located at Lavark Najaf–Abad in October 2004. Treatments were replicated three times in a randomized split plot in time design, with cultivar as the main plots and maturity stages (50% bud, 10% bloom and 50% bloom) as the subplots. Plant height, dry matter percentage, dry matter yield and leaf to stem ratio were recorded at each cut and maturity stage. Crude protein, acid detergent fiber and neutral detergent fiber were also measured. In fourth cutting, sampels were collected from five maturity stages including vegetative growth (two week aftar regrowth), 50% bud, 10% bloom, 50% bloom, and 100% bloom from Rehnani Isfahan. Crude protein, acid detergent fiber, neutral detergent fiber, ash, nutrient concertration and crude lipid were measured. A greenhouse study was conducted to determine nodulation of varieties. There were significant differences between varieties and maturity stages on all of the treats. Comparison of the average of five cuttings revealed Cody had the highest plant height, dry matter percentage and protein yield. Furthermore, dry matter yield and leaf yield of Cody and Bagh Malek were the highest. First cutting produced the highest and the fourth cutting produced the lowest dry matter yield. In the first cut Composit Rehnani, at the second Bagh Malek, at the third Cody, at the fourth Nik Shahri and at the fifth Bagh Malek had the highest dry matter yield, respectively. In 50% bud stage, Cody (18.34 ton/ha), in 10% bloom and in 50% bloom, Bagh Malek (22.49 and 26.63 ton/ha) had the greatest dry matter yield, respectively. Famenin had the greatest nodul per plant. Alfalfa at the 50% bud stage, had the highest crud protein and the lowest acid detergent fiber and neutral detergent fiber. In 50% bud stage, and in 10% bloom, Rehnani Isfahan, and in 50% bloom stage, Cody had the highest percentage of crude pritein. Rehnani Isfahan had the least acid detergent fiber and neutral detergent fiber. Nutrient concentration decrease with advanced in maturity exept of boron and phosphorus. Dry matter yield had a positive correlation whith leaf yield (r= 0.96**) and stem yield (r= 0.97**). Negative correlation were observed between dry mater yield and leaf to stem ratio (r= -0.43**). Crude protein percentage had a negative correlation with acid detergent fiber and neutral detergent fiber percentages (r= -0.87**, -0.85**), respectively. Positive correlation between acid detergent fiber with neutral detergent fiber (r = 0.87**) were observed. Cody and Bagh Malek were the superior cultivars based on total yield and quality.
به منظور بررسی اثر توده و مرحله برداشت بر عملکرد، کیفیت و گره بندی یونجه در شرایط اصفهان آزمایشی در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان واقع در لورک نجف آباد به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کرتهای خرد شده در زمان با سه تکرار در مهرماه سال 1383 به اجرا در آمد. فاکتور اصلی شامل توده (در سیزده سطح) و فاکتور فرعی شامل مرحله برداشت (50 درصد غنچه دهی‌، 10 درصد گلدهی و 50 درصد گلدهی) در پنج چین بود. در هر چین و مرحله برداشت ارتفاع بوته، عملکرد علوفه تر، درصد ماده خشک، عملکرد ماده خشک و نسبت برگ به ساقه تعیین گردید. همچنین در مجموع پنج چین و در هر مرحله برداشت پروتئین خام، دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز برای هر توده اندازه گیری شد. در چین چهارم، نمونه برداری از توده رهنانی اصفهان در پنج مرحله شامل رشد رویشی (دو هفته پس از آغاز بازرشد)، 50 درصد غنچه دهی‌، 10 درصد گلدهی، 50 درصد گلدهی و 100 درصد گلدهی انجام شد. پروتئین خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز، خاکستر، غلظت عناصر معدنی و چربی خام در این نمونه ها اندازه گیری شد. بعلاوه در یک آزمایش گلخانه ای گره بندی توده ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که چین برداری و زمان برداشت کلیه صفات مورد بررسی را تحت تأثیر قرار دادند. در مجموع چین ها رقم کودی در بین سایر ارقام مورد مطالعه بیشترین ارتفاع بوته، درصد ماده خشک و عملکرد پروتئین را به خود اختصاص داد و از نظر تولید ماده خشک و عملکرد برگ به همراه توده باغ ملک بالاتر از سایر توده ها قرار گرفت. در بین چین های برداشت شده چین اول بیشترین و چین چهارم کمترین عملکرد ماده خشک را تولید نمودند. در چین اول توده کمپوزیت رهنانی، در چین دوم توده باغ ملک، در چین سوم رقم کودی، در چین چهارم توده نیکشهری و در چین پنجم توده باغ ملک بیشترین عملکرد ماده خشک را تولید نمودند. در مجموع پنج چین برداشت شده در مرحله 50 درصد غنچه دهی رقم کودی، در مرحله 10 درصد گلدهی توده باغ ملک و در مرحله 50 درصد گلدهی توده باغ ملک به ترتیب با تولید 34/18، 49/22 و 63/26 تن در هکتار بیشترین عملکرد ماده خشک در طی فصل برداشت را تولید نمودند. توده فامنین بیشترین تعداد گره در بوته را تولید نمود. یونجه در مرحله 50 درصد غنچه دهی بیشترین میزان پروتئین خام و کمترین مقدار دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز را دارا بود. در بین توده های مورد بررسی توده رهنانی اصفهان بالاترین نسبت برگ به ساقه و درصد پروتئین خام و کمترین درصد دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز را به خود اختصاص داد. در مرحله 50 درصد غنچه دهی و 10 درصد گلدهی توده رهنانی اصفهان و در مرحله 50 درصد گلدهی رقم کودی بالاترین درصد پروتئین خام را دارا بودند. توده رهنانی اصفهان کمترین و توده اردوباد بیشترین درصد دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز را دارا بودند. در چین چهارم توده رهنانی اصفهان مرحله رشد رویشی بالاترین و مرحله 100 درصد گلدهی کمترین درصد پروتئین خام را داشتند. به جز فسفر و بور غلظت سایر عناصر با افزایش بلوغ علوفه کاهش یافت. در مجموع پنج چین برداشت شده همبستگی مثبت و معنی داری بین عملکرد ماده خشک با عملکرد برگ (** 96/0 = r) و عملکرد ساقه (** 97/0 = r) و همبستگی منفی و معنی داری

ارتقاء امنیت وب با وف بومی