Skip to main content
SUPERVISOR
علی اکبر رامین (استاد راهنما) فریبا امینی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Parvaneh Salek
پروانه سالک

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Effects of Calcium ascorbate, Calcium chloride and Nano chelate calcium on postharvest life of Sweet bell pepper (Capsicum annum . cv. "Torento")
The sweet bell pepper( Capsicum annum ) is one of the most widely consumed fresh vegetable in the industrialized world. Due to high perishability of bell pepper, it cannot be stored for long duration ut by means of postharvest technologies the somewhat can control their decay. Calcium as an essential plant nutrient actively participates in cell wall structure also as a secondary messenger that plays central role i regulate physiological function in fruits, vegetables and flowers during postharvest life. It seems calcium is good resources to preserve agricultural crops. The current experiment was conducted to find the effect of calcium on postharvest life of sweet bell pepper fruit cv. "Torento". The first experiment was conducted to asses the age of storage life of sweet bell pepper using treatments of calcium choloride (%1, %1.5, %2), calcium ascorbate (%0.25, %0.5, %1) and nano chelate calcium (%2, %4,%6). After treatment, the fruits were presereved at an incubator with 8 °C and 90% for 35 days. Then the fruits were gotten out each 7 days and were assesed to determine parameters such as titratable acid, pH, soluble solids, vitamin C, firmness and weight loss . Antioxidant activity and total phenolic compound were elucidated in 21,28 and 35 days of storage period. The second experiment was done similar to the first experiment for evaluating the shelf life except the fruit after treatment, were kept in an incubator with 18 °C , were tested at intervals of every 4 days and the activities of antioxidant enzymes such as proxidase (POD), catalase ( CAT ) and ascorbic acid oxidase (AAO) were elucidated in the fruits of experimental sets and they were compared with that of control set in 15 and 25 days of storage period. Both of experiments were performed as a split plot design in time in a complete randomized design with three replications. The results of first experiment showed that the lowest percentage of weight loss, pH and total soluble solids, the highest firmness and titrable acidity, was recorded by the NanoCa 6%. The highest antioxidant activity was in CaCl 2 2% treatment. The highest content of total phenolic compound and the lowest content of cartenoeid was recorded by CaAsc1%. Treatments have not significant effect on clorophyl content and vitamin C. The results of secoud experiment showed that the lowest percentage of weight loss, the highest pH, antioxidant activity, clorophyl content ,enzymatic activity of peroxidase and catalase was recorded by NanoCa6% treatment. The lowest activity of ascorbic acid oxidase enzyme was in CaCl 2 2% treatment. The highest firmness, vitamin c, total phenolic compounds and the lowest TSS was in CaAsc1% treatment. Treatments have not significant effect on titrable acidity of sweet bell pepper fruits stored in 18?C. According to the result of this study, treated fruits with %1 calcium ascorbate , 2% ofcalcium choloride and 6% of nano chelate calcium cause maintain fruit quality properties during both the storage conditions (18 ?C and 10 ?C). Key Words: bell pepper, postharvest, Calcium ascorbate, Calcium chloride, Nano chlate Calcium
یکی از محدودیت های نگهداری، بازاررسانی و صادرات فلفل دلمه ای (. Capsicum annum )، رسیدن سریع آن پس از برداشت و فساد میکروبی می باشد که موجب کاهش خواص کیفی و فساد این محصول می شود. می توان با استفاده از روش هایی در پس از برداشت، از بروز این مشکلات جلوگیری کرد. از تیمارهایی که می توان در پس از برداشت میوه های مختلف از آن استفاده کرد تیمار با نمک های کلسیمی بود در این آزمایش از تیمارهای کلسیم آسکوربات، کلسیم کلرید و نانو کلسیم برای افزایش عمر انبارمانی و قفسه ای فلفل دلمه ای استفاده شده بود. آزمایش اول جهت بررسی عمر انبارمانی میوه فلفل دلمه ای با استفاده از تیمارهای کلسیم آسکوربات با غلظت‌های 25/0%، 5/0% و 1% ، کلسیم کلرید با غلطت های 1%، 5/1% و 2% و نانو کلسیم با غلطت های 2%، 4% و 6% انجام شد. پس از تیمار کردن، میوه ها به مدت 35 روز در انکوباتور با دمای °C 8 و رطوبت نسبی 90% نگهداری شدند. هر 7 روز یکبار پس از اینکه میوه ها به مدت 24 ساعت از انکوباتور خارج می شدند شاخص های کاهش وزن، سفتی، pH، مواد جامد محلول، اسید آلی، ویتامین ث، کلروفیل و کارتنویید مورد بررسی قرارگرفتند. درصد فعالیت آنتی‌اکسیدان و مقدار فنل کل نیز در روزهای 21،28 و 35 اندازه‌گیری شد.آزمایش دوم جهت بررسی عمر قفسه ای، مشابه آزمایش اول انجام شد؛ با این تفاوت که میوه ها پس از تیمار، به مدت 25 روز در انکوباتور با دمای °C 18 نگهداری شده و هر 5 روز یکبار ارزیابی شدند.علاوه بر پارامترهای ذکر شده میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز، کاتالاز و آسکوربیک‌اسیداکسیداز نیز در دو زمان اندازه گیری شد. هر دو آزمایش به صورت طرح کرت های خرد شده در زمان، در قالب طرح کاملاً تصادفی در3 تکرار انجام شد. نتایج آزمایش اول نشان دادکه تیمارهای کلسیم، اثر معنی داری بر شاخص های اندازه گیری شده داشت. در آزمایش اول کمترین کاهش وزن، pH، مواد جامد محلول و بیشترین اسیدآلی و سفتی در تیمار نانو کلسیم 6% بدست آمد. البته مقدار pH در تیمار کلسیم کلرید 2% و نانو کلسیم 4% با تیمار نانو کلسیم 6% تفاوت معنی دار نداشت. بیشترین درصد فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به تیمار کلسیم کلرید 2% بود. کمترین میزان کارتنویید و بیشترین مقدار ترکیبات فنلی مربوط به تیمار کلسیم آسکوربات 1% بود. اثر تیمار بر روی مقدار ویتامین ث و کلروفیل معنی ‌دار نبود. نتایج حاصل از آزمایش دوم نیز نشان داد کمترین درصدکاهش وزن ، pH و کارتنویید و بیشترین درصد فعالیت آنتی اکسیدان، کلروفیل، فعالیت انزیم پراکسیداز و کاتالاز در تیمار نانو کلسیم 6% بدست آمد. البته کمترین مقدار pH در تیمار کلرید کلسیم 2% و نانو کلسیم 2% نیز با تیمار نانو کلسیم تفاوت معنی دار نداشت. کمترین میزان فعالیت آنزیم آسکوربیک‌اسیداکسیداز مربوط به تیمار کلسیم کلرید 2% بود.بیشترین میزان سفتی، ویتامین ث، ترکیبات فنلی و کمترین مقدار مواد جامد محلول در تیمار کلسیم آسکوربات 1% دیده شد. اثر تیمار بر مقدار اسید آلی معنی ‌دار نبود. اثر زمان نیز بر تمامی صفات اندازه گیری شده در هر دو آزمایش معنی دار بود. اثر متقابل تیمار و زمان در آزمایش اول بر روی کاهش وزن، درصد فعالیت آنتی‌اکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی معنی دار بود. در آزمایش دوم اثر متقابل تیمار و زمان در مورد اسید آلی، ویتامین ث و آنتی‌اکسیدان معنی ‌دار نبود.بر اساس نتایج بدست آمده به نظر می رسد تیمار میوه ها با تیمار نانو کلسیم 6% ،کلسیم آسکوربات 1% و کلسیم کلرید 2% موجب حفظ بیشتر خصوصیات کیفی میوه طی مدت نگهداری در انبار داشته اند. کلمات کلیدی : فلفل دلمه ای، پس از برداشت، کلسیم آسکوربات، کلسیم کلرید، نانو کلسیم

ارتقاء امنیت وب با وف بومی