Skip to main content
SUPERVISOR
Mohammad Khorvash,Hamid reza Rahmani,Gholam-Reza Ghorbani
محمد خوروش (استاد راهنما) حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mehdi Mirzaee
مهدی میرزائی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1385

TITLE

The Effects of Chromium Supplementation on Performance and Blood Parameters of Holstein Cows under Heat Stress
The objectives of this research were to investigate the effects of chromium (Cr) on the performance, dry matter intake (DMI), digestibility, blood factors and some physiological responses of heat stressed cows in early lactation. Fifteen Holstein cows (38 ± 12 days in milk) were arranged as randomized complete block design with three dietary chromium treatments of (C) control (no supplemental Cr), (M) 0.05 and (H) 0.10 mg Cr/kg BW0.75 a chromium-methionine. This experiment lasted for 65 days. The average of maximum THI in this experiment was 77.7 units. Supplementation with chromium in M (p ? 0.05) and H (p ? 0.15)groups increased DMI in comparison with control group. Milk yield, fat corrected milk (FCM), milk components concentrations and yields were not affected by treatments, but milk protein ((p ? 0.09) and total solids (p ? 0.11) percentages were higher for M group than cows were not supplemented Cr. Glucose, glucagon, IGF-1, total protein, globulin, BUN, BHBA, TG, cortisol, progesterone concentrations and cortisol/progesterone ratio were not affected by chromium supplementation. Supplementation with chromium (M and H groups) decreased insulin concentration in comparison with control group (p ? 0.01 and p ? 0.05, respectively). Supplementation with 0.05 mg/kgBW 0.75 increased HDL concentration (p ? 0.04) and decreased insulin/glucagon ratio (p ? 0.05) in comparison with control group significantly. It is possible that metabolical and heat stresses increased Cr requirement and 0.05 mg/kgBW 0.75 has supplied this requirement. These observations suggest that there might have been Cr toxicity at our highest dose, although the toxic level of Cr for ruminants is unknown.
این تحقیق با هدف بررسی آثار تغذیه کروم بر تولید و ترکیبات شیر، مصرف خوراک، قابلیت هضم، فراسنجه‌ها و هورمون‌های خونی و برخی از پاسخ‌های فیزیولوژیک گاوهای اوایل شیردهی تحت تنش حرارتی و همچنین تعیین سطح مناسبی از کروم برای تغذیه در این دوران انجام شد. تعداد پانزده رأس گاو هلشتاین اوایل شیردهی (4/12 ± 8/37 روز شیردهی) در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی در سه گروه 5 تایی، به مدت 65 روز با سطوح صفر (گروه C)، 05/0 (گروه M) و mg/kg BW 0.75 1/0 (گروه H) از مکمل کروم- متیونین تغذیه شدند. میانگین حداکثر شاخص رطوبتی- دمایی در طول اجرای طرح 7/77 بود. افزایش مصرف ماده خشک برای گروه M و H در مقایسه با گروه شاهد به ترتیب معنی‌دار و تمایل به معنی‌داری نشان داد (به ترتیب 05/0?p و 15/0?p). میانگین تولید شیر تصحیح شده و نشده برای 4 درصد چربی، درصد و تولید چربی، تولید پروتئین، درصد و تولید لاکتوز و تولید کل مواد جامد شیر تحت تأثیر تغذیه با مکمل کروم قرار نگرفتند اما افزایش درصد پروتئین و کل مواد جامد شیر برای گروه M در مقایسه با گروه شاهد قابل مشاهده بود (به ترتیب09/0?p و 07/0?p). کاهش در راندمان تولید شیر در تغذیه با سطح H در مقایسه با گروه شاهد تمایل به معنی‌داری داشت (07/0?p) و افزایش در وزن بدن در تغذیه با کروم برای گروه M و H در مقایسه با گروه شاهد به ترتیب معنی‌دار و تمایل به معنی‌داری نشان داد (به ترتیب 05/0?p و 12/0?p). غلظت گلوکز خون، گلوکاگن، IGF-1، پروتئین کل، گلوبولین، ازت اوره‌ای خون، BHBA، تری‌گلیسرید، کورتیزول، پروژسترون و نسبت کورتیزول به پروژسترون تحت تأثیر استفاده از مکمل کروم قرار نگرفتند. تغذیه با سطوح M و H باعث کاهش غلظت انسولین در مقایسه با گروه کنترل گردید (01/0?p و 05/0?p). تغذیه با هر دو سطح M و H باعث کاهش غلظت انسولین در مقایسه با گروه کنترل گردید (01/0?p و 05/0?p).گروه M دارای غلظت کلسترول خوب (HDL) بالاتر در مقایسه با گروه کنترل (04/0?p) و گروه M دارای نسبت انسولین به گلوکاگن پایین‌تری در مقایسه با گروه کنترل بود (05/0?p). به‌نظر می‌رسد بعلت تنش‌های متابولیکی و حرارتی وارده بر گاوها، نیاز کروم افزایش یافته است و تغذیه سطح متوسط کروم این نیاز را به خوبی برطرف کرده است اما با توجه به پاسخ‌های درجه دوم در بسیاری از صفات عملکردی و پارامترهای خونی احتمالاً دوز بالای کروم دارای اثرات سمی بوده است هرچند سطح سمی بودن کروم در نشخوارکنندگان هنوز تعیین نشده است.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی