اساس ایجاد ساختار غیردندریتی در فرایند SSR, تشدید جوانه زنی در مراحل آغازین انجماد و فراهم آوردن شرایط پایداری جوانه های تشکیل شده است. در چنین شرایطی ذرات, به دلیل کاهش فاصلة متوسط بین آنها, فضای کمتری برای رشد در اختیار خواهند داشت و همچنین احتمال همپوشانی میدان های غلظتی ذرات مجاور هم که به کم شدن گرادیان غلظتی در جلوی فصل مشترک مذاب/جامد و در نتیجه کاهش آهنگ رشد ذرات منجر می گردد, افزایش می یابد. این عوامل سبب می شود که ذرات در این حالت رشد پایدارتر و محدودتری داشته باشند و در نتیجه, امکان ایجاد ساختار غیردندریتی در زمان کوتاه تری وجود خواهد داشت. در این پژوهش, تأثیر برخی از متغیرهای ریخته گری بر ساختار رئوکست آلیاژ Al-7.1wt%Si تولید شده به روش SSR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که همزدن به مدت زمان کوتاهی (در حد چند ثانیه) زیر دمای لیکوئیدوس سبب ایجاد ذرات جامد اولیه با مورفولوژی غیردندریتی می گردد اما طولانی تر کردن زمان همزدن تأثیر قابل ملاحظه ای بر افزایش فاکتور شکل این ذرات نخواهد داشت. با این حال افزایش زمان همزدن سبب تسریع در سینتیک رشد ذرات اولیه می شود و بیشترین تأثیر آن در لحظات ابتدایی انجماد است که همپوشانی میدان های غلظتی ذرات مجاور هم به دلیل فاصلة زیادتر آنها از هم, کمتر اتفاق می افتد. همچنین افزایش سرعت همزدن نیز تأثیر محسوسی بر کروی تر شدن مورفولوژِی ذرات جامد اولیه نداشته بلکه صرفاً سبب یکنواخت تر شدن اندازه و مورفولوژی این ذرات در ساختار می شود. نتایج بدست آمده حاکی از این مطلب است که در یک سرعت سرد شدن ثانویة مشخص, با افزایش درصد جامد اولیه, از میزان رشد ذرات پس از ریخته گری کاسته می شود. افزایش درصد جامد قبل از ریخته گری همچنین سبب کاهش فاکتور شکل ذرات جامد می گردد. یافته های این تحقیق در مورد تأثیر سرعت سرد شدن ثانویه بر ریزساختار نمونه های رئوکست شده نشان داد که کاهش سرعت سرد شدن ثانویه علاوه بر اینکه سبب کروی تر شدن مورفولوژی ذرات جامد می شود, افزایش اندازة واحدهای کلاستر شده را نیز به دنبال خواهد داشت. نتایج مشاهده شدة فوق, با توجه به تغییرات شدت جوانه زنی, دانسیتة جوانه های پایدار تشکیل شده, زمان موضعی انجماد, همپوشانی میدان های غلظتی, گرادیان غلظتی در جلوی فصل مشترک و Ripening ذرات جامد توجیه شدند.