Skip to main content
SUPERVISOR
Nasrollah Mahboobi Soofiani,Abdolhossein Samie,Issa Ebrahimi dorcheh
نصرالله محبوبی صوفیانی (استاد مشاور) عبدالحسین سمیع (استاد مشاور) عیسی ابراهیمی درچه (استاد راهنما)
 
STUDENT
Omid Beyraghdar Kashkooli
امید بیرقدارکشکولی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1385

TITLE

The effects of propolis extract on performance, survival and some of the haematological factors of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings
Propolis (bee glue) is a resinous material gathered by honeybees from the buds and bark of trees and plants. Its chemical composition includes more than 300 compounds and it has various biological activities, namely anticancer, antioxidant, anti-inflammatory, antibiotic, antifungal and antihepatotoxic. Because of the importance of rainbow trout ( Oncorhynchus mykiss ) in Iranian aquaculture and the unknown biological characteristics of propolis of Iran , this study was conducted to evaluate the effects of orally administered propolis ethanolic extract on growth parameters (final weight, survival, specific growth rate, weight gain percent, food conversion ratio, hepatosomatic index, viscerosomatic index, protein productive value and protein efficiency ratio), body composition (humidity, protein and lipid), health indicators (blood indices Hb and Hct and serum biochemical parameters GOT, GPT, ALP, LDH, TP, Alb, Glb, Alb :Glb ratio, CHOL, TG, HDL and LDL) and immune system (NBT test) of rainbow trout ( O. mykiss ). Propolis was dissolved in ethanol (1 : 9 weight/weight) and added to diets (based on solid propolis weight). Juvenile rainbow trout (mean initial weight 14 g) were fed on experimental diets (3% of biomass per day) supplemented with 0(control), 0.5, 1.5, 4.5 and 9 g propolis/Kg diet for 8 weeks (four replicate tanks for each treatment). Results did not show significant differences between growth parameters within different treatments (P 0.05), however the increasing of propolis concenteration level results in increasing of Hb and Hct. Hb and Hct values were significantly higher in groups receiving 4.5 and 9 g propolis/Kg diet than that of control group (p 0.05). Although there were no significant differences between serum biochemical parameters, only the Alb : Glb ratio was significantly higher in group receiving 4.5 g propolis/Kg diet than that of control group (p 0.05). The present study showed that the administration of 9 g propolis/Kg diet resulted in a significant increase in the NBT index (positive blood neutrophils) of experimental fish after 8 weeks (P 0.01), there is also an increasing trend in NBT index with the level of propolis. It can be concluded that administration of ethanolic extract of propolis in mentioned levels do not have any effects on growth and health of experimental fish, also this compound can stimulate immune system of fish. Keywords : Propolis, Rainbow trout, Health indicators, Blood indices, Serum biochemistry, Immune system, NBT
بره موم (چسب زنبور) ترکیبی از موم و رزین جمع آوری شده توسط زنبور عسل از غنچه گیاهان، برگ و تراوشات گیاهی است. ترکیب شیمیایی نمونه های مختلف آن شامل بیش از 300 ماده است که مهمترین آنها فلاونوییدها می باشند. ویژگی هایی نظیر خواص ضد میکروبی، تنظیم عملکرد سیستم ایمنی، ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و آنتی هپاتوتوکسیکی برای بره موم و مشتقات آن گزارش گردیده است. به علت اهمیت ماهی قزل آلای رنگین کمان ( Oncorhynchus mykiss ) در آبزی پروری ایران از یکسو و ناشناخته بودن خصوصیات بیولوژیک و ارزش بره موم در ایران از سوی دیگر، در تحقیق حاضر تأثیرسطوح مختلف عصاره الکلی بره موم بر پارامترهای رشد (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، شاخص وضعیت، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذا، شاخص کبدی، وزن نسبی لاشه، پروتئین تولید شده و بازده مصرف پروتئین)، ترکیب شیمیایی لاشه (رطوبت، پروتئین و چربی)، شاخص های سلامت (فاکتورهای خونی Hb و Hct و پارامترهای بیوشیمیایی سرم شامل GOT، GPT، ALP، LDH، TP، Alb، Glb، Alb : Glb، CHOL، TG، HDL و LDL) و سیستم ایمنی (تست NBT) ماهی قزل آلا، مورد ارزیابی قرار گرفت.آزمایش به مدت 8 هفته با پنج تیمار شامل عصاره الکلی بره موم (بره موم با اتانول با نسبت 1 به 9 وزنی/وزنی) در سطوح صفر (شاهد)، 5/0، 5/1، 5/4 و 9 گرم (بر اساس وزن بره موم جامد) بر کیلوگرم جیره و چهار تکرار (در هر تکرار 12 عدد ماهی با میانگین وزنی 14 گرم) انجام شد. نتایج حاصل تفاوت معنی داری را در شاخص های رشد در بین تیمارهای مختلف نشان نداد (05/0 P )، در حالی که هم زمان با افزایش سطح عصاره ی بره موم در تیمارهای غذایی میزان Hb و Hct خون ماهیان مورد آزمایش افزایش یافت و این شاخص ها در ماهیان تغذیه شده با جیره های حاوی 5/4 و 9 گرم عصاره ی بره موم به صورت معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود (05/0 P ). در بین پارامترهای بیوشیمیایی تنها نسبت Alb : Glb در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 5/1 گرم عصاره ی بره موم به صورت معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0 P ). نتایج حاصل از (تست NBT) اختلاف معنی داری را در بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0 P ) به طوری که، با افزایش سطح بره موم در جیره شاخص اندازه گیری شده در تست NBT (تعداد نوتروفیل های +) روند افزایشی را نشان داد، هم چنین تعداد نوتروفیل های (+) در تیمار چهار به صورت معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره ی الکلی بره موم در جیره در سطوح مذکور بر عملکرد رشد وسلامت ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد آزمایش تأثیر نداشت، هم چنین استفاده از این ماده سبب تحریک سیستم ایمنی می گردد. کلمات کلیدی: بره موم، قزل‌آلای رنگین‌کمان، شاخص‌های سلامت، شاخص‌های خونی، بیوشیمی سرم، سیستم ایمنی، نیتروبلوتترازولیوم

ارتقاء امنیت وب با وف بومی