Skip to main content
SUPERVISOR
Hamid reza Rahmani,Gholam-Reza Ghorbani,Masoud Alikhani
حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) مسعود علیخانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Alireza Alizadeh Moghadam Masouleh
علیرضا علیزاده مقدم ماسوله

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1383

TITLE

The Effects of Safflower Seed and Fish Oil on Dairy Cattle Performance, Blood Metabolites, Ruminal Fermentation and Milk Fatty Acids Profile
It was hypothesized that Safflower seed (SS) can be effectively fed to improved performance and milk CLA of cows. The Objective of first study was to compare SS and cottonseed (CS), soybean and canola. Second experiment was conducted to investigate effects of feeding diets containing SS and CS on cows' performance and in final research objective was to determine effects of feeding roasted SS combined with fish oil (FO) on performance and CLA concentration of milk. Gas production was used in experiment 1 and nine and eight multiparous early lactation cows were used in experiment 2 and 3, respectively. Results of experiment 1 suggested that the gas production parameters were similar between SS and CS. Dietary inclusion of SS did not affect DM intake, rumen pH and concentrations of ammonia and VFA, blood concentrations of insulin, NEFA, urea and triglycerides, and milk production (P 0.10). Adding SS linearly reduced glucose (P=0.05) and BHBA (P 0.05), and increased cholesterol (P 0.01) and LDL (P 0.05). In vivo experiment was demonstrated that SS as an economical and rich source of essential fatty acids can be included up to 5% dietary dry matter (DM) alongside CS without affecting dairy cows' performance. In experiment 3 adding fish oil reduced milk fat and feed intake (p 0.01), but feeding diets with roasted SS increased dry matter intake. Dietary inclusion of 2.5 % roasted SS and 1% FO affected CLA content and improved Cis9 trans 11, CLA content in milk of dairy cattle (P 0.01). Key words : Iranian Safflower Seed, Whole Cottonseed, Fish Oil, Conjugated Linoleic Acid (CLA), Dairy Cattle
از جمله اهداف اصلی این طرح بررسی امکان مصرف دان? گلرنگ ایرانی و تأثیرات تغذی? آن درگاوهای شیرده اوایل شیردهی بود. همچنین ارزیابی تأثیر این دان? روغنی همراه با روغن ماهی بر تولید وکیفیت چربی شیر به ویژه اسید لینولئیک مزدوج درگاوهای شیرده در این آزمایش انجام شد. برای این منظور در آزمایش اول ارزش غذایی دو رقم گلرنگ ایرانی IL-111 و کوسه (بومی) تعیین شد و درادامه این دو رقم با سایر دانه های روغنی (سویا، تخم پنبه و کلزا) با استفاده از آزمون گاز مورد مقایسه قرار گرفت. میزان تولید گاز برای تخم پنبه، گلرنگ IL-111 و بومی به ترتیب 87، 2/76 و 76 میلی لیتربود. با آنالیز پارامترهای تولید گاز مشخص شد که هر دو رقم دان? گلرنگ هم خوانی و نزدیکی زیادی با تخم پنبه دارند(05/0P ). در آزمایش دوم، رقم IL-111 به منظور جایگزینی با تخم پنبه انتخاب شده و در جیر? گاوهای شیرده در اوایل شیردهی با 7 ± 46 روز شیردهی مورد آزمایش قرار گرفت. از 9 رأس گاوهای شیرده هلشتاین چند شکم زایش در قالب طرح مربع لاتین 3 ´ 3 با سه تیمار استفاده شد. سه جیره آزمایشی عبارت بودند از: تیمار 1) 10 درصد تخم پنبه بدون دانه گلرنگ، تیمار 2) 5/7 درصد تخم پنبه + 5/2 درصد گلرنگ و تیمار 3) 5 درصد تخم پنبه + 5 درصد گلرنگ در ماد? خشک جیره. نتایج این آزمایش نشان داد که دان? گلرنگ خام به صورت آسیاب شده می تواند تا 5 درصد بدون بروز اثرات منفی در تولید شیر (36، 8/36 و 4/35 کیلوگرم در روز به ترتیب برای تیمار 1 تا 3)، مصرف ماده خشک (3/23، 1/24 و 8/22 کیلوگرم در روز به ترتیب برای تیمار 1 تا 3) ، شرایط شکمبه ای و قابلیت هضم مواد مغذی در جیر? گاوهای شیرده که علوف? یونجه و سیلوی ذرت مصرف می کنند، جایگزین تخم پنبه شود(1/0P ). کلسترول(2/241، 3/247 و 5/256 میلی گرم در دسی لیتر به ترتیب برای تیمارهای 1 تا 3) و LDL (8/192، 3/194 و 7/202 میلی گرم در دسی لیتر به ترتیب برای تیمارهای 1 تا 3) سرم خون با افزایش دان? گلرنگ در جیره ها افزایش یافت(05/0P ) .در آزمایش سوم در قالب طرح مربع لاتین 4 ´ 4 ، هشت رأس گاو شیرده هلشتاین چند شکم زایش در اوایل شیردهی (13±43 روز) به منظور بررسی اثرات منابع روغن ماهی و دان? گلرنگ تف داده شده تحت تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند. از روغن ماهی کیلکا ایرانی و دانه گلرنگ رقم IL-111 در این آزمایش استفاده شد. تیمارهای این آزمایش عبارت بودند از: 1) شاهد، 2) 5/2 درصد دان? گلرنگ تف داده شده، 3) 2 درصد روغن ماهی و 4) 5/2 درصد دان? گلرنگ تف داده شده + 1درصد روغن ماهی در ماد? خشک جیره . تغذیه روغن ماهی در سطح 2 درصد باعث کاهش مصرف ماده خشک شد(5/24، 9/25، 1/23 و 7/23 کیلوگرم در روز به ترتیب برای تیمارهای 1 تا 4) و در مقابل مصرف 5/2 درصد دان? گلرنگ تف داده شده باعث افزایش مصرف خوراک در دام های مورد آزمایش گردید(01/0P ). تولید و درصد چربی شیر (03/3 ، 25/3، 9/1 و 15/2 درصد به ترتیب برای تیمارهای 1 تا 4) در دام های تحت تیمار روغن ماهی افت پیدا کرده(01/0P )، امّا درصد و غلظت ایزومر C9t11CLA در این دام ها افزایش چشمگیری داشت (45/0، 46/0، 81/1 و 5/1 درصد کلمات کلیدی : دانه گلرنگ، تخم پنبه، روغن ماهی، اسید لینولئیک مزدوج(CLA)، گاو شیری

ارتقاء امنیت وب با وف بومی