Skip to main content
SUPERVISOR
Seyed Jalil Razavi najafabadi,Aminolah Masoumi,Abbas Hemmat
سیدجلیل رضوی نجف ابادی (استاد راهنما) امین اله معصومی (استاد راهنما) عباس همت (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mehdi Kardany
مهدی کردانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384

TITLE

Effects of Some Cutting Blade and Plant Factors on Specific Cutting Energy of Sugarcane Stalk
Design and development of equipments to cut crop plant materials require some basic data to avoid waste of energy on a wide range of area. In this research, the effect of some plant and blade factors on specific cutting energy (SCE) requirement to cut sugarcane stalks was investigated using pendulum method. A pendulum-like apparatus was designed and calibrated. SCE in this research means energy requirement per area per dry matter (d.m) density of section of cut (j/g.cm -1 ). Blade factors included velocity and knife angles; while plant factors included moisture content, cane cutting position from node or internode and maturity degree by one month of time difference. A 3-replicates factorial experiment with completely randomized design (CRD) layout was conducted. The results showed that minimum SCE of 0.21 j/g.cm -1 of dry matter was obtained with a minimum velocity of 1.33 m/s (p 0.05), minimum moisture content of 48% (p 0.01) and also with lower degree of maturity (p 0.01). Knife angle and cutting position (node or internode) had no significant effect on SCE, while interaction between them with moisture content had significant effect on SCE (p 0.01). Furthermore, interaction between maturity degree with cutting position and also with knife angle had significant effect on SCE (p 0.05).
بدست آوردن برخی داده های کمّی پایه و مبنا در رابطه با انرژی مورد نیاز برای برش ساقه های نیشکر تحت تأثیر عوامل مختلف به منظور طراحی ادوات برشی آنها از اهمیّت بسیار زیادی برخوردار است تا از اتلاف انرژی در سطح وسیع جلوگیری بعمل آید. در این تحقیق اثر برخی فراسنجه های تیغه و محصول بر انرژی برشی ویژه ساقه های نیشکر با استفاده از روش آونگ مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، ابتدا یک دستگاه آونگ طراحی، ساخته و واسنجی گردید. فراسنجه های تیغه عبارت بودند از: سرعت و زاویه آن و فراسنجه های محصول عبارت بودند از: رطوبت، برش ساقه از گره و یا میان گره و نیز درجه رسیدگی گیاه. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. انرژی برشی ویژه در این تحقیق عبارت از مقدار انرژی لازم برای برش ساقه به ازای هر گرم ماده خشک موجود در سانتی متر واحد طول ساقه (j/g.cm -1 ) است. نتایج نشان داد که سرعت تیغه (05/0p )، محتوای رطوبتی و درجه رسیدگی (بلوغ) گیاه (01/0p ) اثر معنی داری بر انرژی برشی ویژه داشتند بطوری که حداقل انرژی برشی ویژه (حدود j/g.cm -1 21/0) در کمترین سرعت (33/1 متر بر ثانیه)، کمترین محتوای رطوبتی (48 درصد بر مبنای وزن تر) و در درجه بلوغ کمتر گیاه بدست آمد. فاصله دو درجه رسیدگی از هم، حدود یک ماه بود. سپس رابطه بین محتوای رطوبتی گیاه با انرژی برشی ویژه تعیین گردید. محل برش ساقه و زاویه تیغه اثر معنی داری بر انرژی برشی ویژه نداشتند اما اثر متقابل محل برش و زاویه تیغه با رطوبت (01/0p ) و با درجه رسیدگی (05/0p ) اثر معنی داری بر انرژی برشی ویژه داشتند.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی