Skip to main content
SUPERVISOR
Mohammad Khorvash,Gholam-Reza Ghorbani,Ebrahim Ghasemi
محمد خوروش (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد مشاور) ابراهیم قاسمی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Somayeh Mojahedi
سمیه مجاهدی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1391

TITLE

Evaluation of the interactions between corn processing methods with forage provision or fibers sources on performance, rumen fermentation and blood metabolites of dairy calves
In experiment 1, the interactive effects of forage provision with corn processing methods including steam flaking (SF) or cracking (Cr) on performance responses were evaluated in a 2 × 2 factorial arrangement. There was an interaction between corn processing methods and forage supplementation for starter intake during d 31-50 of experiment, that calves fed on SF with forage starter had greater starter intake than those fed on SF without forage. Furthermore, forage inclusion increased average daily gain (ADG) of calves fed on SF corn based diet but not in calves fed on Cr corn based diet during the pre-weaning and overall periods. In experiment 2, interaction between starter diet processing's including cracking or grounding and fiber sources including wheat straw or beet pulp were evaluated. Calves supplemented with wheat straw had more total DMI compared to beet pulp supplemented calves at pre- and post-weaning periods. Interaction between starter diet processing and fiber sources on ADG indicated that in ground starter diet, wheat straw supplementation resulted to more ADG compared to beet pulp addition at pre-weaning period. Results of the present studies indicated that interaction between processing methods with forage provision or fiber sources may affect performance response of dairy calves. Keywords : Corn Processing, Dairy Calves, Fiber sources, Forage provision
در سال‌های اخیر مطالعات فراوانی در زمینه تغذیه گوساله‌های شیرخوار با تکیه بر انواع فرآوری خوراک آغازین، منابع الیاف، حضور علوفه و اندازه قطعات انجام شده است، با این حال هنوز تناقضات بسیاری در گزارش‌ها مشاهده می‌شود. در راستای پاسخ به برخی از چالش‌های موجود در این زمینه، دو آزمایش با هدف اصلی تقابل فاکتورهای تغذیه‌ای بر پاسخ گوساله‌های جوان به منبع الیاف و فرآوری خوراک آغازین طراحی و اجرا شدند. در آزمایش اول، تعداد 60 راس گوساله تازه متولد شده به چهار تیمار (ذرت پرک شده با بخار، ذرت بلغور شده، ذرت پرک شده با بخار همراه 10درصد یونجه و ذرت بلغور شده همراه 10 درصد یونجه) جهت بررسی اثر متقابل فرآوری ذرت و حضور و عدم حضور علوفه یونجه بر عملکرد،تخمیر شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی گوساله‌های شیرخوار اختصاص یافتند. نتایج نشان داد اثر متقابل معنی‌داری بین فرآوری ذرت و تغذیه با علوفه بر مصرف خوراک آغازین و افزایش وزن روزانه مشاهد شد و این اثر متقابل اشاره بر آن داشت که مصرف خوراک آغازین و افزایش وزن روزانه در گوساله‌های تغذیه شده با ذرت پرک شده همراه علوفه نسبت به گوساله‌های تغذیه شده با ذرت پرک شده با بخار بدون مصرف علوفه بیشتر بود. اما چنین اثری در خوراک آغازین حاوی ذرت بلغور شده مشاهده نگردید. اثر متقابل بین مصرف علوفه و زمان بر افزایش وزن روزانه و کارایی خوراک نشان داد در هفته از شیرگیری گوساله‌های تغذیه شده با علوفه نسبت به گوساله‌هایی که علوفه مصرف نکردند میانگین افزایش وزن روزانه (982/0 در مقابل 592/0 کیلوگرم) و کارایی خوراک بالاتری داشتند. در بعد از شیرگیری تغذیه با علوفه باعث کاهش زمان صرف شده به رفتار‌های غیر تغذیه‌ای و افزایش زمان نشخوار و pH شکمبه و در نتیجه محیط شکمبه پایدار تر شد. همچنین غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات در خون درگوساله‌های تیمار‌های حاوی علوفه نسبت به آنها که علوفه نداشتند، بالاتر بود. در کل، اضافه نمودن علوفه به جیره آغازین گوساله‌های تغذیه شده برپایه ذرت پرک شده با بخار باعث بهبود عملکرد گوساله‌های در دوره قبل از شیرگیری و کل دوره آزمایشی شد. در آزمایش دوم نیز 60 راس گوساله هلشتاین 3 روزه نر و ماده به چهار تیمار آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل 2×2 اختصاص یافت. تیمارهای آزمایشی شامل دو نوع فرآوری خوراک آغازین شامل آردی و بلغور شده و منبع الیاف علوفه‌ای و غیر علوفه‌ای (چهار درصد کاه به عنوان منبع الیاف علوفه‌ای و هشت درصد تفاله چغندر قند به عنوان منبع الیاف غیر علوفه‌ای) بود. نتایج نشان داد که اضافه نمودن کاه به عنوان منبع الیاف علوفه‌ای به جیره‌های آغازین آردی در مقایسه با اضافه نمودن تفاله، عملکرد را بهبود بخشید، ولی راندمان خوراک گوساله‌ها تحت تاثیر قرار نگرفت. همچنین نتایج نشان داد که خوراک آغازین بلغور شده مصرف خوراک را در مقایسه خوراک آغازین آردی افزایش داد. نتایج بدست آمده در این آزمایش حاکی از این است که لحاظ نمودن چهار درصد کاه در مقایسه با هشت درصد تفاله چغندر پرک شده در خوراک آغازین، با افزایش زمان صرف شده برای نشخوار و افزایش pH شکمبه و در نتیجه شرایط بهتر شکمبه‌ای موجب بهبود عملکرد گوساله‌های شیر خوار شده است و در کل این گوساله‌ها مصرف خوراک آغازین و نیز میانگین وزن ازشیرگیری و کل دوره بالاتری داشتند. علاوه بر این موارد، گوساله‌های تغذیه شده با کاه عرض هیپ، دور سینه و دور شکم بالاتری داشتند. بنابر نتایج بدست آمده توصیه می‌شود در خوراک آغازین گوساله‌های شیرخوار جهت داشتن عملکرد بهتر از چهار درصد کاه خرد شده استفاده گردد و همچنین در زمان استفاده از تفاله چغندر پرک شده در نظر داشته باشیم که از غلات درشت آسیاب شده (بلغور) استفاده شود. واژه‌های کلیدی: الیاف علوفه ای،الیاف غیرعلوفه‌ای، گوساله ، فرآوری ذرت، خوراک آغازین

ارتقاء امنیت وب با وف بومی