Skip to main content
SUPERVISOR
سالار درافشان (استاد راهنما) محمدرضا کلباسی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Nasrin Saebi
نسرین صائبی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1395
The aim of this study was to evaluate the short-term storage of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss unfertilized eggs in different storage madia.The fish oocytes were stored at refrigerated temperature (4 °C) for 1, 4, and 7 days at ovarian fluid, Cortland buffered with Hepes and/or Tris-HCl buffer. The wet and dry weights and diameter of the ovum were determined and showed storage duration had no significant effects on the wet and dry weights while had significant effect on egg diameter.Total protein, results showed that protein content decreased significantly by storage time aspartate aminotransferase and pH were measured in the storage media. The increase, and the decrease was more noticeable in ovarian fluid. Aspartate the other media. The pH decreased with increasing storage duration in all media. aminotransferase enzyme was increased in the coelomic fluid while decreased in The activity of antioxidant enzymes (SOD, CAT, GPX and MDA) and vitamin C were Hepes media. Vitamin C levels decreased with increasing storage time and a significant measured in the eyed eggs produced from ovum which were kept for one and seven days. The results showed increasing in antioxidant enzymes levels in all IgM, ACH 50 and total protein) were measured in the eyed eggs, which showed treatments by increasing storage duration; the increase was greater in the reduction was observed in Hepes media. The immune parameter levels (lysozyme, elevation in all treatments with increasing storage time and the highest elevation was measured in the Hepes media. In general, the survival rates till eyed and kept under Hepes media. hatching stages showed that the best results were obtained when the ovum were Keywords: Cortland media, Antioxidant indices, Immuno parameters, Rainbow trout
این مطالعه با هدف بررسی نگهداری کوتاه مدت تخمک قزل‌آلای رنگین کمان ( Oncorhynchus mykiss ) در محیط‌های مختلف انجام شد. در تحقیق حاضر تخمک ماهی برای مدت زمان یک، چهار و هفت روز در دمای یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) در محیط‌های مایع تخمدانی، کورتلند با بافر Hepes و کورتلند با بافر Tris-HCl نگهداری شد. پارامترهای وزن تر، وزن خشک و قطر در تخمک ماهی اندازه‌گیری شد که نشان داد نگهداری تخمک اثر معنی‌داری بر وزن تر و وزن خشک نداشته است اما بر قطر تخمک اثر‌گذار است و باعث افزایش آن می‌شود. میزان پروتئین کل، آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز و pH در مایع نگهداری اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میزان پروتئین در طی روند نگهداری به طور معنی‌داری کاهش می‌یابد و این کاهش در محیط نگهداری مایع تخمدانی محسوس تر است. آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در محیط نگهداری سلومیک افزایش ولی در دو محیط دیگر کاهش یافت. میزان pH با افزایش مدت زمان نگهداری به طور معنی‌داری در همه محیط‌ها کاهش یافت. فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (SOD، CAT، GPX و MDA) و ویتامین C در تخم چشم‌زده‌ای که تخمک‌های آن که یک و هفت روز نگهداری شده بودند، اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که میزان آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در همه تیمارها با افزایش مدت زمان نگهداری افزایش می‌یابد. میزان افزایش در محیط Hepes، بیشتر بود. میزان ویتامین C با افزایش مدت زمان نگهداری کاهش یافت و کاهش بیشتر در محیط Hepes مشاهده شد. میزان پارامترهای ایمنی (لیزوزیم، IgM، ACH 50 و پروتئین کل) همانند شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی در تخم چشم زده اندازه‌گیری شد که در همه تیمارها با افزایش مدت نگهداری، افزایش یافت و بیشترین افزایش در محیط Hepes رخ داد. درصد بقا تا چشم‌زدگی و تفریخ نشان داد که بیشترین بقا مربوط به تخمک نگهداری شده در محیط‌Hepes بود. کلمات کلیدی: محیط کورتلند، شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی، پارامترهای ایمنی، قزل‌آلای رنگین‌کمان 1-1 مقدمه مصرف آبزیان در دهه‌های اخیر به دلایل مختلفی از جمله افزایش جمعیت و مشخص شدن نق

ارتقاء امنیت وب با وف بومی