Skip to main content
SUPERVISOR
Nasrin Etesami,Mohamadreza Salimpour,AliAkbar AlemRajabi
نسرین اعتصامی (استاد مشاور) محمدرضا سلیم پور (استاد راهنما) علی اکبر عالم رجبی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Ali Abdollahi
علی عبداللهی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی مکانیک
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1389

TITLE

Experimental analysis of magnetic field effect on the pool boiling heat transfer of a ferrofluid
Boiling heat transfer is one of the most applicable heat transfer processes within the industry.In this research, an experimental study was conducted to investigate the pool boiling heat transfer of Fe 3 O 4 /water nanofluid (ferrofluid) in the atmospheric pressure. The applied nanofluid within this research was synthesized through a single step to retain a high stability. The repeatability and precision of the testing device with deionized water show a well agreement with introduced equations of previous studies. Parametric studies on the magnetic field, surface roughness, and magnetic nanofluid concentration are performed to reveal various aspects of the boiling heat transfer. In order to study the surface roughness, two surfaces with high average roughness (480nm) and low average roughness (7.3nm) were used. In addition, experimental studies showed that the presence of positive and negative magnetic field gradients decreases and increases the boiling heat transfer, respectively. The findings of this study showed that at higher concentrations of nanofluid, the effect of the magnetic field on nanoparticles is boosted. The results of the experiments indicated that adding nanoparticles would not necessarily increase the boiling heat transfer coefficient. In fact, the surface roughness and the magnetic field gradient on the boiling surface were the main factors that could affect the boiling heat transfer coefficient, significantly. Moreover, the heat transfer of a nanofluid with volume concentration of 0.1% is greater for the rough surface compared with the smooth one. The simultaneous analysis of magnetic field, surface roughness, and nanofluid concentration reveals that the boiling heat transfer coefficient of the magnetic nanofluid with 0.1% volume concentration in the presence of a magnetic field on the rough surface is higher than smooth surface. Our findings show that this increase is associated to the increase of nucleation sites concentration and bubble formation sites for the rough surface. The roughness of boiling surface was varied with the deposition of nanoparticles in various conditions of nanofluid concentration, and heat flux. It is noteworthy that in the present research, the effects of surface roughness change due to nano particles deposition and the impact of passing time on boiling process have been investigated for the first time. Therefore, several experiments have been designed in order to study the change of nanoparticles deposition due to the change of nanofluid concentration and boiling surface heat flux. The results indicate that boiling heat transfer of deposited surfaces at low heat fluxes decreases, while it rises at high heat fluxes.
انتقال حرارت جوشش استخری از پرکاربردترین فرایندهای انتقال حرارت صنعتی به حساب می‌آید. با توجه به تاریخچه، استفاده کردن از نانوسیال و میدان مغناطیسی می‌تواند باعث افزایش انتقال حرارت جوشش شود. در این پژوهش انتقال حرارت جوشش استخری نانوسیال مغناطیسی اکسید آهن –آب در فشار اتمسفر به صورت تجربی بررسی شده است. نانوسیال استفاده شده در این تحقیق به‌صورت تک‌مرحله‌ای سنتز شده است و پایداری بسیار بالایی دارد. تکرارپذیری و دقت دستگاه آزمایش در سه مرتبه برای آب دی‌یونیزه انجام شده است که تطبیق خوبی با روابط موجود در تاریخچه دارد. همچنین تکرار پذیری برای نانوسیال با غلظت 1/0 درصد حجمی انجام شده است. با بررسی غلظت‌های حجمی متفاوت از نانوسیال، انتقال حرارت جوشش در غلظت‌های بالا با افزایش غلظت کاهش و در غلظت‌های پایین با افزایش غلظت افزایش می‌یابد. بنابراین ضریب انتقال حرارت جوشش در 1/0 درصد حجمی از نانوسیال دارای شرایط بهینه بوده و حداکثر به میزان 43 درصد افزایش می‌یابد. از دو آهنربای مغناطیسی دائم جهت ایجاد میدان مغناطیسی استفاده شده است. کانتور میدان مغناطیسی میان این دو آهنربا و در ناحیه جوشش ترسیم شده است. گرادیان‌های مثبت و منفی شدت میدان مغناطیسی از سطح جوشش به بالا در این گزارش انتخاب شده است. قرار گرفتن نانوسیال مغناطیسی در میدان مغناطیسی با گرادیان مثبت باعث کاهش ضریب انتقال حرارت و در گرادیان منفی باعث افزایش ضریب انتقال حرارت جوشش می‌شود. با افزایش غلظت نانوسیال کسر جزئی نانوذرات افزایش می‌یابد و تاثیر میدان روی نانوذرات بیشتر از تاثیر آن روی سیال پایه می‌باشد. جهت بررسی زبری سطح از دو سطح با متوسط زبری بالا (480 نانومتر) به عنوان سطح زبر و سطح با متوسط زبری پایین (3/7 نانومتر) به عنوان سطح صاف استفاده شده است. نتایج آزمایش ها نشان می‌دهد که افزودن نانوذرات و یا قرار گرفتن در میدان مغناطیسی لزوماً باعث افزایش ضریب انتقال حرارت جوشش نخواهد شد و براساس زبری سطح، متوسط سایز نانوذرات و گرادیان میدان مغناطیسی از روی سطح جوشش، می‌تواند حتی باعث کاهش ضریب انتقال حرارت جوشش شود. ضریب انتقال حرارت جوشش روی سطح زبر با افزایش غلظت نانوسیال تا 1/0 درصد حجمی افزایش می‌یابد. بررسی همزمان میدان مغناطیسی، زبری سطح و غلظت نانوسیال نشان می‌دهد که ضریب انتقال حرارت جوشش نانوسیال مغناطیسی با غلظت 1/0 درصد درحضور میدان روی سطح زبر بیشتر از ضریب انتقال حرارت جوشش نانوسیال با همان غلظت و در حضور همان میدان روی سطح صاف است. زبری سطح جوشش با رسوب نانوذرات در اثر شرایط مختلف غلظت نانوسیال و شار حرارتی سطح جوشش در طول زمان تغییر می‌کند. لازم به ذکر است که در این پژوهش اثر تغییرات زبری سطح به دلیل رسوب نانوذرات و تاثیر گذشت زمان در فرایند جوشش برای نخستین بار مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین جهت بررسی تغییر رسوب نانوذرات در اثر تغییر غلظت نانوسیال و شار حرارتی سطح جوشش آزمایش‌هایی طرح شده است. نتایج نشان می‌دهد که انتقال حرارت جوشش روی سطوح رسوب کرده با شارحرارتی پایین کاهش و روی سطوح رسوب کرده با شار حرارتی بالا افزایش می‌یابد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی