Skip to main content
SUPERVISOR
Ahmad Riasi,Mohammad ali Edriss,Saeed Ansari,Mohammad Khorvash
احمد ریاسی (استاد مشاور) محمدعلی ادریس (استاد راهنما) سعید انصاری مهیاری (استاد راهنما) محمد خوروش (استاد مشاور)
 
STUDENT
Amir Toodeh zaiem
امیر توده زعیم

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Genetic and Environmental Relationships between Body Condition Score and Milk Production Traits in Holsteins Herds
The objective of this study was to evaluate the relationships between body condition score (BCS) and milk production traits using the data collected by the cooperative union in Isfahan province, During the years 2006 to 2014 was conducted on 16 herds. Used data from 27135 animals to be the first lactation records for BCS, milk production, fat percentage of milk, protein percentage of milk, somatic cell score (SCS) of milk and the fat to protein ratio of milk (FPR) and each traits of 85582, 203568, 171244, 175757, 191451 and 170810 records respectively. After preparing and editing the information required, prepare files for production, and the pedigree was Estimates of genetic parameters such as heritability and correlation of by two trait models of two methods is continuously and non-continuous for BCS using random regression animal model by test day records. All analyzes was performed by the DMU software. According to recorded history, the number of 24125, 20136, 20597, 23278 and 19975 respectively, the number of records for milk yield, fat percentage of milk, protein percentage of milk, SCS, and FPR is equal to BCS recorded history traits. Average heritability of traits, milk yield, fat percentage of milk, protein percentage of milk, SCS and FPR in the methods by continuously for BCS is 0.09, 0.12, 0.08, 0.09, 0.03 and 0.06 respectively, as well as in the methods by non-continuously for BCS was for BCS is 0.033, 0.18, 0.09, 0.1, 0.06, 0.11, respectively. Average genetic correlations between BCS and first lactation milk yield, fat percentage of milk, protein percentage of milk, SCS and FPR in the methods by continuously for BCS is -0.4, 0.09, 0.15, 0.00 and 0. 04 and methods by non-contiguous for BCS is -0.2, 0.07, 0.13, 0.02 and 0.02 And the average permanent environment correlation between BCS and first lactation milk yield, fat percentage of milk, protein percentage of milk, SCS, and FPR is -0.064, 0.18, 0.256, 0.038 and 0.06 and methods by non-contiguous for BCS is -0.13, 0.09, 0.115, 0.04 and 0.02 obtained. Because of the low correlation between BCS and other economic factors, but by the mid and late lactation milk yield in a low to moderate correlation ,As a result of this negative correlation is due to a slight decrease in milk production in cattle ,As Considering the profits from improved health and reproduction of the next drop of milk should be considered. Keywords : Body Condition Score, Genetic and environmental correlations, Milk production traits, Random regression, Holstein cows
این مطالعه به منظور ارزیابی همبستگی بین نمره وضعیت بدنی (BCS) و صفات تولید شیر با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده در استان اصفهان توسط تعاونی وحدت استان، طی سالهای 1385تا1392 مربوط به 16 گله به اجرا در آمد. داده های مورد استفاده از 27135 راس حیوان مربوط به دوره شیردهی اول بود که دارای رکورد hy;هایی برای نمره وضعیت بدنی ، تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر، نمره سلولهای بدنی شیر (SCS)و نسبت چربی به پروتئین شیر(FPR) بوده و هر کدام به ترتیب 85582، 203568، 171244، 175757، 191451و 170810بود. بعد از آماده سازی و ویرایش اطلاعات مورد نیاز، فایل های تولید و شجره آماده گردید. برآورد پارامتر های ژنتیکی شامل وراثت پذیری و همبستگی به صورت مدل 2 صفته و با استفاده از 2 روش نمره وضعیت بدنی به صورت پیوسته و غیر پیوسته به رویه تابعیت تصادفی با رکورد های روز آزمون صورت گرفت. کلیه آنالیزها توسط برنامه DMU انجام شد. با توجه به تاریخ ثبت، تعداد 24125، 20136، 20597، 23278و 19975 عدد از رکوردها به ترتیب برای صفات تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر، نمره سلولهای بدنی شیر و نسبت چربی به پروتئین شیر با تاریخ ثبت صفت نمره وضعیت بدنی برابر بود. میانگین وراثت پذیری برای صفات تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر، نمره سلولهای بدنی شیر و نسبت چربی به پروتئین شیر در روش نمره وضعیت بدنی پیوسته به ترتیب 09/0، 12/0، 08/0، 09/0، 03/0و 06/0 برآورد شد، و همچنین در روش نمره وضعیت بدنی غیر پیوسته به ترتیب 033/0 ، 18/0، 09/0، 1/0، 06/0و11/0 برآورد شد. میانگین همبستگی ژنتیکی در دوره شیردهی اول بین نمره وضعیت بدنی و تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر نمره سلولهای بدنی شیر و نسبت چربی به پروتئین شیر در روش نمره وضعیت بدنی پیوسته به ترتیب 4/0- ، 09/0، 15/0، 00/0و 04/0 و در روش نمره وضعیت بدنی غیرپیوسته به ترتیب 2/0-، 07/0، 13/0، 02/0و 02/0 و همچنین میانگین همبستگی محیطی دائمی در دوره شیردهی اول بین نمره وضعیت بدنی و تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر، نمره سلولهای بدنی شیر و نسبت چربی به پروتئین شیر در روش نمره وضعیت بدنی پیوسته به ترتیب 064/0-، 18/0، 256/0،038/0 و 06/0 در روش نمره وضعیت بدنی غیرپیوسته به ترتیب 13/0-، 09/0، 115/0، 04/0و 02/0 بدست آمده است. از آنجا که همبستگی بین نمره وضعیت بدنی و صفات اقتصادی دیگر پایین بوده ولی با تولید شیر در اواسط و انتهای دوره شیردهی یک همبستگی(ژنتیکی و محیطی) ضعیف تا متوسطی دارد در نتیجه این همبستگی منفی سبب اندکی کاهش در تولید شیر دام ها می شود لذا در نظر گرفتن سود حاصله از بهبود سلامت و باروری در کنار افت شیر باید لحاظ گردد. واژه های کلیدی : نمره وضعیت بدنی، همبستگی ژنتیکی و محیطی، صفات تولید شیر، تابعیت تصادفی، گاو هلشتاین

ارتقاء امنیت وب با وف بومی