Skip to main content
SUPERVISOR
سیدامیرحسین مهدوی (استاد راهنما) رضا صالحی سیچانی (استاد مشاور) سعید انصاری مهیاری (استاد راهنما) احمد ریاسی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Seyd hadi Hossini
سیدهادی حسینی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Genetic Components of Productive Traits in Holstein Dairy Cows under Heat Stress Conditions
This study was conducted to estimate the genetic variance components of the milk production and fat percentage of dairy cattle under heat stress conditions in Isfahan province. The data was collected from 34 dairy cow herds by the VAHDAT cooperative union and General Directorate of State Meteorological in Isfahan from 1990 to 2013. After editing and preparing the record and computing the Temperature-Humidity Index (THI), 341774 records of 37025 cows for milk production and 262956 records of 26187cows for fat percentage on the first lactation were studied. Dairy milk production records ranged from 5 kg to 60 kg for milk and milk fat percentage from 1 to 7%. Significantly of the effects on the production traits were firstly evaluated. Genetic components were estimated using random regression methods using software DMU. The results indicated that with increasing temperature humidity index phenotypic traits decreased. The decrease of the threshold THI=72 for milk production traits and for trait fat percentage of THI= 64 occurred. The mean heritability in different the temperature-humidity index in the study of for milk production traits 0/32 and 0/24 for fat percentage were estimated. The results indicated that with increasing temperature humidity index in 72 the genetic variance for both traits were increased. In on other words, the cows after heat stress (THI=72). Genetic differences were significantly increased. Result showed that genetic selection of animals to improve genetic resistance for heat stress can be considered in the studied herds. The results of this study indicate that the additive genetic variances were higher in early lactation (5 to 100 days of lactation), for both milk yield and fat percentage. This suggests that the effect of heat stress on cows in early lactation are greater than in the mid and late lactation than cows. Keywords : Heat stress, Milk Production traits, Genetic parameters, random regression, Holstein cows
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر تنش گرمایی بر صفات تولیدی در گاوهای شیری و برآورد مولفه های ژنتیکی تولید شیر و درصد چربی شیر در شرایط تنش گرمایی انجام شد. داده های مورد استفاده شامل اطلاعات 34 گله صنعتی گاو شیری بود که از بانک اطلاعات شرکت تعاونی وحدت اصفهان استخراج شد. اطلاعات هواشناسی نیز از اداره کل هواشناسی استان اصفهان مربوط به سال های 1372 تا 1392 جمع آوری شد. پس از ویرایش داده های خام اولیه و محاسبه شاخص دمایی-رطوبتی(THI)، تعداد 341774 رکورد تولید شیر متعلق به 37025 راس حیوان و همچنین تعداد 262956 رکورد درصد چربی شیر متعلق به 36187 راس حیوان که مربوط به شکم اول بود مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. دامنه تولید شیر روزانه بین 5 تا 60 کیلوگرم و درصد چربی شیر 1 تا 7 درصد در نظر گرفته شد. ابتدا معنی داری اثرات ثابت موثر بر روی صفات تولید شیر و درصد چربی شیر بررسی شد. سپس جهت برآورد مولفه های ژنتیکی از مدل تابعیت تصادفی استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش شاخص دمایی- رطوبتی، میانگین فنوتیپی صفات تولیدی کاهش یافت و این کاهش برای صفت تولید شیر از سطح آستانه72 THI= و برای صفت درصد چربی شیر از سطح 64 THI= روی داد. میانگین وراثت پذیری در مقادیرمختلف شاخص دمایی-رطوبتی برای صفت تولید شیر 32/0 و برای صفت درصد چربی شیر 24/0 برآورد شد. تغییرات واریانس ژنتیکی افزایشی نشان داد با افزایش شاخص دمایی- رطوبتی از سطح آستانه(72 THI=) برای هر دو صفت تولید شیر و درصد چربی واریانس ژنتیکی افزایشی بیشتر خواهد شد. به عبارتی دیگر بین حیوانات در مواجه شدن با تنش گرمایی بعد از شاخص دمایی- رطوبتی 72 تفاوت ژنتیکی قابل توجهی وجود دارد و لذا ممکن است بتوان از طریق انتخاب ژنتیکی حیوانات مقاوم تر به تنش گرمایی را به عنوان والدین نسل بعد در نظر گرفت. همچنین نتایج در این پژوهش بیانگرآن بود که بیشترین تغییرات واریانس ژنتیکی افزایشی در اوایل شیردهی (روز 5 تا 100 شیردهی ) برای هر دو صفت تولید شیر و درصد چربی وجود دارد. این موضوع بیانگر این است که حساسیت حیوان به افزایش دما در ابتدای دوره شیردهی بیشتر بود واثر تنش گرمایی در اوایل شیردهی نسبت به گاوهایی که در اوسط و اواخر شیردهی قرار دارند، بیشتر است. واژهای کلیدی: تنش گرمایی، صفات تولیدشیر، پارامترهای ژنتیکی، تابعیت تصادفی ،گاوهای هلشتاین

ارتقاء امنیت وب با وف بومی