Skip to main content
SUPERVISOR
عباس پاکدل (استاد مشاور) سعید انصاری مهیاری (استاد راهنما) صادق علیجانی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Ramin Shami
رامین شامی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1392

TITLE

Genetic Evaluation of Body Condition Score and Their Relationship with Milk Yield by Using Bayesian Method (Gibbs Sampling) in Isfahan Dairy Herds
This study was aimed to evaluate the relationships between body condition score (BCS) and milk production traits using Bayesian approach. The records were obtained during years 2006 to 2014 from the cooperative dairy cattle union (VAHDAT) across 16 dairy herds in Isfahan province. Estimats of the correlation between BCS and test day records of milk was used to identify which test day correlation show higher relationship during milk period. Number of the records for body condition score(BCS), milk production, fat percentage of milk, protein percentage of milk and somatic cell score(SCS) were 164264, 164281, 151249, 153344 and 155160 records respectively. After editing data the files of records and pedigree were prepared. For estimating the genetic parameters, a multiple-trait random regression animal model was used accurding to Gi sampling method in BLUPF90. Average of the heritability BCS, milk yield, fat percentage, protein percentage and somatic cell score were 0.26, 0.34, 0.20, 0.18 and 0.20 respectively. This study show that on an average daily basis, BCS was genetically unfavorably(negative) correlated with milk yield, but genetic correlations between BCS and other traits were positive. The negative genetic correlation between BCS and milk yield showed that using one of this traits without considering the other could change the genetic potential in the population. Therefor both of thiese traits could be improved by simultaneous choosing in a dairy breeding plan. However less progress observed in milk yield but by using Gi method the health and reproduction traits would be positively change. Keywords: Random regression, Bayesian approach, Milk production, Body condition score
این تحقیق به منظور ارزیابی روابط ژنتیکی و محیطی بین نمره وضعیت بدنی و صفات تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر و نمره سلول های بدنی شیر با استفاده از روش بیز و نمونه گیری گیبس انجام شد. اطلاعات مورد استفاده در این مطالعه توسط شرکت تعاونی دامداران وحدت اصفهان جمع آوری شده است. برآورد همبستگی ژنتیکی بین نمره وضعیت بدنی و رکوردهای روزآزمون صفات عملکردی می تواند برای تشخیص اینکه همبستگی محاسبه شده در کدام روز از سطح بالاتری برخوردار است استفاده شود. برای هر کدام از صفات که شامل نمره وضعیت بدنی، تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر و نمره سلول های بدنی شیر می hy;شد به ترتیب تعداد 164264، 164281، 151249، 153344 و 155160 داده در دسترس بود. بعد از آماده سازی و ویرایش اطلاعات فایل های حاوی اطلاعات تولیدی و شجره آماده گردید. برآورد پارامترهای ژنتیکی شامل مولفه های واریانس-کوواریانس، وراثت پذیری و همبستگی با استفاده از یک مدل پنج صفته تابعیت تصادفی در قالب روش بیز و نمونه گیری گیبس در برنامه BLUPF90(gi3f90) صورت گرفت. میانگین وراثت پذیری برای صفات نمره وضعیت بدنی، تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر و نمره سلول های بدنی شیر به ترتیب 26/0، 34/0 ، 20/0، 18/0 و 20/0 بدست آمد.واریانس ژنتیکی و وراثت پذیری بدست آمده در این مطالعه در اوایل و اواخر دوره مقادیر بیشتری را دارا بود. میانگین همبستگی ژنتیکی روزانه بین صفات نمره وضعیت بدنی و تولید شیر منفی ولی همبستگی بین نمره وضعیت بدنی با بقیه صفات مورد بررسی مثبت به دست آمد. مقادیر منفی همبستگی بین نمره وضعیت بدنی و تولید شیر نشان می دهد انتخاب برای یکی از آنها بدون در نظر گرفتن صفت دیگر می تواند تغییرات ژنتیکی قابل توجهی در جمعیت ایجاد می کند. با این حال می توان با انتخاب همزمان برای این دو صفت آنها را بهبود بخشید اگرچه پیشرفت کمتری در تولید شیر بدست می آید لیکن با این روش سلامت و تولید مثل دام بصورت مثبت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. کلمات کلیدی: نمره وضعیت بدنی، همبستگی ژنتیکی و محیطی ، تابعیت تصادفی، روش نمونه گیری گیبس

ارتقاء امنیت وب با وف بومی