Skip to main content
SUPERVISOR
حسن کریم مجنی (استاد راهنما) جمشید رزمجو (استاد راهنما) محمدرضا سبزعلیان دستجردی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mojdeh Boroomand ghahnavieh
مژده برومند

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1393

TITLE

Growth Characteristics and Essential Oil Content in Celery (Apium graveolence L.) as Affected by LED Lights and Salinity
Nowadays, Artificial lightare used aupplementary lighting to control plantgrowthrocesses under greenhouse. Recently, thelight-emitting diode(LED) technologyhas beeused to optimize crop production. LED may increase plant resistance to environmental stresses. Salinity as one of the most important environmental factors is limiting agricultural production in the world. Therefore, the objective of this study was to elucidate the effect of LEDs lights irradiation on morphological, physiological and biochemical responses of celery under the salt stress. A split plot factorial experiment based on randomized complete block design with three replications with 48 treatments was used. Treatments were included 6 environments as spectrum lights (red lights (100 %), blue (100%), a combination of red (70 %) plus blue (30 %), white (100%) LED, fluorescent light with an intensity of 300 ?Mol photons m ? 2 s ? 1 , and natural greenhouse light), four levels of salinity (0, 100, 200 and 300 mMol NaCl salt solutions) and two cultivars of celery (Giant Pascal and Tall Utah). Result showed that, as salinity level increased, K + content, activity of guaiacol peroxidase enzyme, carotenoids chlorophylls content, fresh and dry weight and essential oil yield decreased, while proline and Na + contents and ascorbate peroxidase activity increased. The concentration of Na + increased in roots and shoots under natural greenhouse light, but the lowest concentration of Na + was detected under the red and red-blue LED lights. Antioxidant enzymes activities increased under red-blue light while proline content was increased under blue light. Chlorophyll and carotenoids contents increased under red and blue monochromatic lights. Red light also increased K + content, shoot dry weight. Under the red and red-blue lights percent of essential oil showed a significantly increase. The highest K + content was detected in shoots under red light and 100 or 200 mM NaCl. The most of guaiacol peroxidase activity was observed at 100 and 200 mM NaCl under the red-blue light. While, catalaz and ascorbate peroxidase activityes were the highest at 0 mM NaCl under this treatment. The highest content of proline was measured under blue light and at 300 mM NaCl. Concentration of chlorophyll and carotenoids were highest at 300 mM NaCl under the blue light. Under the red light, the highest dry weight and essential oil content were detected at 0 and 100 mM NaCl. The percentage of essential oil content was the highest under red-blue light and 0 and 200 mM NaCl. Our results indicate that red and red-blue may enhance yield and essential oil content of celery under salinity and non-salinity conditions. Key words : thelight-emitting diode(LED) , salinity, celery, antioxidant enzymes, essential oil content, growth characteristics.
امروزه، نور تکمیلی با استفاده از لامپ های تولید کننده نور مصنوعی در تولید محصولات گلخانه ای و به منظور ایجاد شرایط مطلوب رشد برای محصولات توصیه می شود. اخیراً، تراشه های ساطع کننده نور تک فام با نام LED برای بهینه سازی فرآیندهای وابسته به نور در تولیدات گیاهی پیشنهاد گردیده اند. نورهای تک فام می توانند مقاومت گیاهان به تنش های محیطی را افزایش دهند. تنش شوری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده محیطی در تولید محصولات کشاورزی در سطح جهان می باشد. بنابراین، این تحقیق با هدف ارزیابی اثر نورهای LED بر صفات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و بیوشیمیایی کرفس تحت تنش شوری انجام شد. این پژوهش به صورت اسپیلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلدانی اجرا گردید. تیمارهای این آزمایش شامل 6 محیط نوری شامل طیف نورهای قرمز (100درصد)، آبی(100درصد)، ترکیب قرمز(70 درصد)-آبی (30 درصد) و سفید (100درصد) از نور LED با شدت 300 میکرومول فوتون بر متر مربع بر ثانیه به همراه نور فلورسنت و نور طبیعی گلخانه و چهار سطح شوری شامل0، 100، 200 و 300 میلی مولNaCl و دو رقم با نام های جاینت پاسکال و تال یوتاه بودند. با اعمال تنش شوری کاهش غلظت یون پتاسیم، کاهش فعالیت آنزیم های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز، کاهش غلظت کاروتنوئید و کلروفیل کل، کاهش وزن تر و خشک گیاه و کاهش درصد اسانس مشاهده شد. در مقابل با افزایش غلظت نمک، میزان پرولین و آنزیم آسکوربات پراکسیداز و غلظت یون سدیم افزایش یافت. غلظت یون سدیم در ریشه و اندام هوایی گیاه در نور طبیعی گلخانه به شدت افزایش پیدا کرد اما کمترین تجمع این یون تحت نورهای قرمز و قرمز-آبی LED مشاهده شد. افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در نور قرمز-آبی و افزایش غلظت پرولین در نور آبی مشاهده شد. در نور قرمز و آبی تک فام غلظت کلروفیل و کاروتنوئید افزایش داشت. نور قرمز منجر به افزایش پتاسیم و وزن خشک اندام هوایی گردید. تحت تأثیر نور قرمز و قرمز-آبی درصد اسانس افزایش معنی داری نشان داد. غلظت یون پتاسیم اندام هوایی در نور قرمز در سطوح 100 و 200 میلی مول NaCl افزایش معنی داری داشت. بیشترین فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز نیز در سطوح 100 و 200 میلی مول NaCl تحت نور قرمز-آبی مشاهده شد درحالی که بیشترین فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز مربوط به سطح 0 میلی مول NaCl بود. غلظت پرولین تحت تأثیر نور آبی در سطح 300 میلی مول NaCl افزایش پیدا کرد. افزایش غلظت کلروفیل و کاروتنوئیدها نیز در سطح 300 میلی مول NaCl تحت نور آبی مشاهده گردید. بیشترین وزن خشک گیاه و درصد اسانس در سطوح 0 و 100 میلی مول NaCl در نور قرمز LED مشاهده شد. همچنین درصد اسانس در نور قرمز-آبی در سطوح 0 و 200 میلی مول NaCl افزایش معنی داری نسبت به سایر تیمارها داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که نور LED قرمز و سپس قرمز-آبی می توانند با افزایش جذب پتاسیم و کاهش جذب سدیم، افزایش میزان پرولین و آنزیم های آنتی اکسیدانی به صورت معنی داری منجر به مقاومت گیاه کرفس به شوری و تولید ماده تر و خشک و اسانس بیشتر نسبت به شرایط نور طبیعی گلخانه گردند. کلمات کلیدی : نور، تنش شوری، کرفس، آنزیم های آنتی اکسیدان، ماده مؤثره، خصوصیات رشد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی