Skip to main content
SUPERVISOR
Gholam-Reza Ghorbani,Saeed Ansari,Masoud Alikhani,Mohammad Khorvash
غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) سعید انصاری مهیاری (استاد مشاور) مسعود علیخانی (استاد راهنما) محمد خوروش (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mahdi Saebi far
مهدی صائبی فر

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1389
This study was conducted to determine the effects between alfalfa particle size (PS) with two unsaturated fat source on dairy cows. Eight mid-lactation cows (DIM = 132 ± 12), with average milk yield (37 ± 6) were selected. A replicated 4 × 4 Latin square design with 2 × 2 factorial arangment of treatments was used to determining the single and contrast effects of treatments on production and chewing activity. Rations was based on different alfalfa PS and oil sources including 1) TMR made of 2 mm alfalfa and soy oil, 2) TMR made of 5 mm alfalfa and soy oil, 3) TMR made of 2 mm alfalfa and yellow grease and 4) TMR made of 5 mm alfalfa and yellow grease. Treatments including soy oil consumed more feed (P 0.05) than those had included yellow grease because of its palatability and lower hipophagic effects of soy oil. Crude protein digestibility was higher for alfalfa with short PS that probably (P 0.05). Digestion of NDF and ADF was effected by fat sources as treatments of soy oil had lower digestion for fiber (P 0.05). Particle size of alfalfa hay did not affect milk production but fat production tended to be higher for short PS (P 0.15) and fat : protein (P 0.15) tended to be significantly for lower PS. Eating and ruminating time did not differ between treatments but total chewing time and for treatment with long particle size was higher (P 0.05). Ratio of chewing time to DMI, neutral detergent fiber, acid detergent fiber and physically effective NDF was significantly higher for lower PS (P 0.05). Two hours after feeding rumen fluid pH did not have diference between treatments but in 4 th hours after feeding yellow grease had a significantly higher pH in rumen (P 0.05). Result of this study showed that yellow grease did not have adverse effects on performance and can be replaced with soy oil in dairy cows ration.
این آزمایش جهت بررسی اثرات اصلی و متقابل دو منبع چربی و دو اندازه قطعه یونجه به اجرا در آمد. بدین منظور از هشت رأس گاو شیری با متوسط روز شیردهی12 ± 5/132 و میانگین تولید 7 ± 37 در قالب طرح مربع لاتین تکرار شونده 4 × 4 شامل 2 مربع در چهار دوره 21 روزه (دو هفته عادت پذیری و یک هفته نمونه گیری) استفاده شد. روغن شامل روغن سویا و روغن زرد (ضایعاتی) و دو اندازه قطعه یونجه (2 و 5 میلی متر) در جیره کاملاً مخلوط به صورت فاکتوریل بر مصرف خوراک و قابلیت هضم ، تولید و ترکیبات شیر، فعالیت نشخوار و فراسنجه های خونی بررسی شد. تیمارها شامل: 1- یونجه 2 میلی متری و روغن سویا ، 2- یونجه 2 میلی متری و روغن زرد ، 3- یونجه 5 میلی متری و روغن سویا و 4- یونجه 5 میلی متری و روغن زرد بودند. جیره کاملا مخلوط حاوی نسبت 40 به 60 علوفه به کنسانتره بود و60 درصد علوفه ی جیره از یونجه تشکیل می شد. در این مطالعه تیمارهای حاوی روغن سویا به طور معنی داری مصرف ماده خشک و ماده آلی بیشتری داشتند (05/0 p). قابلیت هضم چربی در بین تیمارها متفاوت نبود ولی قابلیت هضم پروتئین خام نسبت به اندازه قطعات تحت تاثیر قرار گرفت (05/0 p) با وجود سرعت عبور بیشتر برای قطعات کوچک تر در شکمبه، تیمارهای شامل یونجه کوتاه قابلیت هضم پروتئین بالاتری داشتند. قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی تحت تاثیر نوع چربی جیره قرار گرفت (05/0 p)، به طوری که جیره های حاوی روغن سویا قابلیت هضم الیاف کمتری داشتند. اندازه برش علوفه یونجه تاثیری بر تولید شیر نداشت و تنها در صد چربی شیر، مقدار تولید چربی و نسبت چربی به پروتئین برای اندازه قطعات یونجه تمایل به معنی داری داشتند (12/0=p). در این آزمایش، تفاوتی در زمان نشخوار و خوردن در بین تیمارها وجود نداشت ولی تیمارهایی که از علوفه بلند استفاده کردند کل زمان جوش (مجموع زمان نشخوار و زمان خوردن) بیشتری داشتند (05/0 p) و همچنین کل زمان خوردن به ازاء ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی و الیاف موثر فیزیکی برای اندازه علوفه بزرگ تر بیشتر بود (05/0 p). pH شکمبه در دو ساعت بعد از خوراک دهی تغییر چندانی نکرد اما در چهار ساعت بعد به طور معنی دار برای تیمارهای روغن سویا نسبت به تیمارهای روغن زرد پائین تر بود (05/0 p). فراسنجه های خونی مورد بررسی در این آزمایش کلسترول، کل پروتئین خون و بتاهیدروکسی بوتیرات بودند که هیچکدام از آن ها اختلاف معنی داری در بین تیمارها نداشتند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از روغن زرد در حد 1درصد ماده خشک نتوانست در هضم الیاف، تولید و ترکیب شیر و پارامترهای جوش و شکمبه اختلال ایجاد کند و نشان داده شد که می تواند به خوبی جایگزین روغن سویا که از قیمت بالاتری برخوردار است شود.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی