Skip to main content
SUPERVISOR
Sabihe Soleimanianzad,Mahmoud SheikhZeinodin
صبیحه سلیمانیان زاد (استاد راهنما) محمود شیخ زین الدین (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mehrnoosh Tadaioni
مهرنوش تدینی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1388

TITLE

Isolation of Prebiotic Compounds from Some Selected Plants and Their Structural and Functional Properties Evaluation
In recent years, natural plant compounds have received considerable attention from scholars because of health benefits from their relevant bioactive constituents. The aim of this study was to evaluate the prebiotic potential and some functional properties of polysaccharides isolated from acorn fruit and date pit. The FTIR spectra of DPP, AP showed the typical bands corresponding to sugars and polysaccharides. AP and DPP were resistant to simulated acidic and enzymatic digestion even more than Inulin (In). The prebiotic activity, which was tested using AP, DPP as carbon source, showed significant increase in the growth and viability of Lactobacillus plantarum A7 (probiotic). Viability of Lactobacillus plantarum A7 in AP, DPP and In supplemented media was stable even after 72 h, whereas in glucose supplemented medium, bacterial growth showed a notable decrease after 24h. Lipid absorption capacity (LAC) and water holding capacity (WHC) of AP, DPP were 5.44±0.02 (g oil/g DM) and 4.33±0.03 (g water/g DM), 1.83±0.03 (g water/g DM), 4.64±0.04(g oil/g DM) respectively, which were comparable to some dietary fibers and were more than In. AP, DPP scavenged DPPH radicals by 82.24%, 37.32%, respectively. AP, DPP were found to have high scavenging ability compared to the reference prebiotic (In), giving a scavenging ability of about 20%. Therefore, due to prebiotic capability, high WHC, LAC and good antioxidant activity, AP, DPP can be suitable candidates for technological applications and health improving effects in functional food. Keywords: Prebiotic, Functional food, Antioxidant activity, Polysaccharide, Acorn, Date pit
پریبیوتیک ها، ترکیبات غذایی غیر قابل هضمی هستند که از طریق تحریک انتخابی رشد یا تغییر فعالیت برخی از میکروب های موجود در کلون اثرات سلامتی بخش بر میزبان خود دارند. هدف از این تحقیق جداسازی، پلی ساکاریدها از هسته خرما و بلوط و بررسی خصوصیت پریبیوتیکی و ارزیابی خصوصیات تکنولوژیکی و زیست فعالی آن ها بود. پلی ساکاریدهای هسته خرما (DPP) و مغز بلوط (AP) طی چندمرحله متوالی شامل چربی زدایی،استخراج آبی و رسوب گذاری به وسیله الکل، جداسازی شدند. مقاومت به هضم این ترکیبات درشرایط شبیه سازی شده معده و روده در مقایسه با اینولین (In، پریبیوتیک تجاری) بررسی شد. در مرحله بعد، اثر پلی ساکاریدهای جدا شده بر رشد باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 ( Lp ) مورد مطالعه قرارگرفت. سپس خصوصیات عملکردیDPP و AP از قبیل ظرفیت نگهداری آب (WHC)، قابلیت جذب روغن (LAC) و خاصیت آنتی اکسیدانی، درمقایسه بااینولین مورد ارزیابی قرارگرفت. در طیف FTIR پلی ساکاریدهای جدا شده، باندهای شاخص پلی ساکاریدی و بعضی گروه های عاملی موثر در خصوصیات زیست فعالی آن ها مشاهده گردید. DPP و AP در شرایط شبیه سازی شده معده، روده و همچنین تجزیه درحضور آنزیم آلفا آمیلاز، مقاومت قابل ملاحظه و حتی بهتری نسبت به In نشان دادند. نتایج نشان دادند DPP و AP اثر تحریک کننده بر رشد باکتری Lp A7 داشته و همچنین قابلیت زنده مانی این باکتری در حضور پلی ساکاریدهای مورد مطالعه، در مقایسه با گلوکز افزایش یافت (01/0p )،که به لحاظ اثر بر زنده مانی وکاهش pH رفتاری مشابه In داشتند. بررسی الگوی SCFA تولید شده در محیط های رشد باکتری پروبیوتیک نشان داد که اسید تولیدی غالب استات بود.WHC برای DPP، AP و In به ترتیب 03/0 ±83/1، 04/0±34/4 و 03/0 ±68/0 (گرم آب بر گرم ماده خشک) محاسبه شد (01/0p ). همچنین میزان LAC برای DPP، AP و In به ترتیب 04/0 ±64/4، 05/0±44/5 و 03/0 ±83/1 (گرم روغن بر گرم ماده خشک) اندازه گیری شد (01/0p ). فعالیت آنتی اکسیدانی DPP، AP و In در غلظت مورد مطالعه به ترتیب 9/2± 32/37، 7/1 ±24/82 و 2/2 ±76/22 درصد بود. نتایج به دست آمده نشان می دهند پلی ساکاریدهای جدا شده از هسته خرما و مغز بلوط فعالیت پریبیوتیکی قابل مقایسه وحتی بهتراز اینولین دارند و به دلیل قابلیت نگهداری بالای آب و جذب روغن و فعالیت آنتی اکسیدانی مطلوب می توانند گزینه مناسبی برای استفاده های تکنولوژیکی برای تولید موادغذایی فراسودمند باشند. کلمات کلیدی: بلوط، پریبیوتیک، پلی ساکارید، زیست فعال، فعالیت آنتی اکسیدانی،هسته خرما

ارتقاء امنیت وب با وف بومی