Skip to main content
SUPERVISOR
Gholam-Reza Ghorbani,Hamid reza Rahmani,Mahdi Mohammadalipour,Masoud Alikhani
غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور) مهدی محمدعلی پور (استاد مشاور) مسعود علیخانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mojtaba Yari
مجتبی یاری

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1385

TITLE

Performance and Physiological Responses of Holstien Calves under Mild Heat Stress to Chromium - Methionine in Pre and Post Weaning
The effect supplemental chromium as chromium-methionine (Cr - Met) on performance and physiological responses was investigated in 24 Holstein Dairy calves (first BW 41 ± 1.9) under heat stress as Completely Randomized Design. Treatments were supplementation 0 (C group), 0.02 (L group) and 0.04 (H group) mg of Cr as Cr-Met/kg of BW 0.75 . Before weaning calves received 4 liter whole milk daily and had adlibitum access to a starter concentrate. Throughout after weaning calves had adlibitum access to a starter concentrate and chopped alfalfa. The average of maximum Temperature-Humidity Index throughout the experiment was 76.5 that induced Mild Heat Stress (MHS) to calves. In the fifth week after birth L group had lower rate respiration than C group (p=0.05). In preweaning serum cortisol was lower for H group than C and L group (P=0.04 and P=0.02 respectively), L group had a lower T 4 than C group (P=0.09). In weaning day, H group had a higher serum cortisol and urea than C group (P=0.02 and P=0.06 respectively) and had a higher Insulin to Glucose ratio than L group (P=0.09), C and H groups had a higher serum total protein than L group (P=0.03 and P=0.04 respectively). After weaning L group had a lower rectal temperature and Average Daily Dry Matter Intake than C group (P=0.02 and P=0.06 respectively). In the 21 th days after weaning, groups that received Cr - Met (H+L) had a higher cortisol (P=0.007), lower T 4 (P=0.04), higher T 3 to T 4 ratio (P=0.1) than C group. In Glucose Tolerance Test insulin Area Under the Curve was higher for C than H group at the 0 to 90 and 0 to 120 min after glucose infusion (P=0.07 and P=0.04 respectively). In the conclusion, L level of Cr - Met lower MHS and sudden weaning effects on calves although H level showed higher physiological persistency throughout the experiment and had not disorder influence on performance and physiological responses. در تاریخ 25/6/1387 توسط کمیته تخصصی زیر
به منظور بررسی پاسخ‌های عملکردی و فیزیولوژیکی گوساله‌های نژاد هلشتاین تحت تنش حرارتی به مکمل کروم به صورت افزودنی به شیر در دوران شیرخوارگی و به جیره آغازین پس از شیرگیری در سطوح صفر (گروه C)، 02/0 (گروه L) و mg/kg BW 0.75 04/0 (گروه H) از مکمل کروم- متیونین، از 24 راس گوساله شیرخوار (وزن اولیه 9/1± 5/41 کیلوگرم) در یک طرح کاملا" تصادفی استفاده شد. گوساله ها تا سن شیرگیری روزانه 4 لیتر شیر کامل دریافت می‌کردند و دسترسی آزاد به جیره آغازین داشتند،‌ بعد از شیرگیری علاوه بر جیره آغازین،‌ دسترسی آزاد به یونجه خرد شده نیز داشتند. میانگین حداکثر شاخص رطوبتی- دمایی (THI) در طول آزمایش (5/76)، تنش حرارتی ملایم را به گوساله‌ها القا کرد. در دوران شیرخوارگی، کروم در سطح L نسبت به گروه C باعث کاهش میزان سرعت تنفس در هفته پنجم بعد از تولد شد (05/0=p). گروه H در مقایسه با گروه C و L کمترین مقدار کورتیزول سرم را داشت (04/0=p و 02/0=p)، میزان 4 T گروه L در مقایسه با گروه C کمتر بود (09/0=p). در روز شیرگیری، گروه H نسبت به گروه C کورتیزول و اوره سرم بیشتری داشت (به ترتیب 02/0=p و 06/0=p) و نسبت به گروه L نسبت انسولین به گلوکز بیشتری داشت (09/0=p)،‌ گروه C و H نسبت به گروه L پروتئین کل سرم بیشتری داشتند (به ترتیب 03/0=p و 04/0=p). پس ازشیرگیری گروه L نسبت به گروه C، دمای رکتوم کمتر و میانگین ماده خشک مصرفی روزانه کمتری داشت (به ترتیب 02/0=p و 06/0=p). در روز 21 بعد از شیرگیری دو گروه (H + L) نسبت به گروه C کورتیزول سرم بیشتر (007/0=p)، 4 T کمتر (03/0=p) و نسبت 3 T به 4 T بیشتری (1/0=p) داشتند. در آزمایش تحمل گلوکز سطح زیر منحنی انسولین گروه H نسبت به گروه C، در فواصل زمانی 0 تا 90 و 0 تا 120 دقیقه پس از تزریق گلوکز کمتر بود (07/0=p و 04/0=p). در نتیجه، مکمل کروم- متیونین در سطح L باعث کاهش آثار تنش حرارتی ملایم قبل از سن شیرگیری و کاهش آثار تنش ناشی از شیرگیری شد اگر چه سطح H باعث ایجاد ثبات فیزیولوژیکی بهتری در طول آزمایش شد و هیچ گونه آثار زیانباری بر فراسنجه های عملکردی و فیزیولوژیکی در طول آزمایش نداشت.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی