Skip to main content
SUPERVISOR
Mehdi Kadivar,Ali Shahandeh nookabadi
مهدي کديور (استاد مشاور) علي شاهنده نوک آبادي (استاد راهنما)
 
STUDENT
Faranak Ftatahi
فرانک فتاحي

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی صنایع
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384

TITLE

Performance Measurement in Agri-food Supply Chain (Meat Industry)
Nowdays the subject of supply chain and the related topics is encountering increasing interest in both the academic and managerial ambits . The topic of performance measurement , because of it's important role in controlling and directing the operations , is one of the most important issues of these related topics. Food supply chain is one kind of supply chains that because of it's complexity , importance and it's role in people life needs an special attention . Meat industry is also one of the food industry which have encountered interest because of it's important place in Iran . In this research the meat supply chain and it's characteristics in Iran community have been studied. By regarding the segments of this chain and key factors of it , some suitable indexes have been developed for the performance measurement of this chain in strategic and tactical level and a method for ranking of this indexes have been prepared. In this research , the most important indexes in strategic and tactical level in whole chain and in each segment have been proposed . Also the Balanced Scorecard have been surveyed by regarding the especial characteristics of this chain and the ranking of it's aspects in this situation have been appointed .
امروزه زنجيره تأمين و مسائل مرتبط با آن مورد توجه بسياري از محققين و مديران قرار گرفته است . در اين راستا بحث ارزيابي عملکرد به دليل نقش مهم خود در کنترل و هدايت فعاليت ها در جهت اهداف استراتژيک زنجيره ، از جمله مباحثي است که از اهميت بسيار بالايي برخوردار است . زنجيره تامين مواد غذايي يکي از انواع زنجيره هاي تامين مي باشد که به دليل پيچيدگي و اهميت و نقش آن در زندگي روزمره مردم ، نيازمند توجه خاصي مي باشد . صنعت گوشت نيز از جمله صنايع غذايي است که به دليل اهميت آن در کشور ، مورد توجه قرار دارد . در اين تحقيق به بررسي زنجيره تامين فرآورده هاي گوشتي و ويژگي ها و خصوصيات آن در جامعه ايران پرداخته شده است . با توجه به حلقه هاي تشخيص داده شده در اين زنجيره و خصوصيات کليدي آن ، شاخص هاي مناسبي در سطح استراتژيک و سازماني جهت ارزيابي عملکرد اين زنجيره تعيين و روشي براي رتبه بندي اين شاخص ها ارائه گرديده است . در اين تحقيق بررسي شده است که مهم ترين شاخص ها در سطح استراتژيک و سازماني در کل زنجيره و در هر يک از حلقه ها به چه صورت مي باشند . همچنين روش کارت امتيازي متوازن با توجه به ويژگي هاي خاص زنجيره مورد نظر ، بررسي شده است و تعيين گشته که در چنين شرايطي دسته بندي هاي اين روش چه اولويتي نسبت به يکديگر خواهند داشت .

ارتقاء امنیت وب با وف بومی