Skip to main content
SUPERVISOR
Nasrollah Mahboobi Soofiani,Issa Ebrahimi dorcheh
نصرالله محبوبی صوفیانی (استاد مشاور) عیسی ابراهیمی درچه (استاد راهنما)
 
STUDENT
Koresh Yazdanpanah
کورش یزدان پناه

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1386
Fish meal is the most important rotein source that is used in rainbow trout diets, but however that is an expensive and limited food ingredient resource. It is serious concern on the long-term availability of this feedstuff for use in rainbow trout diets . Sargent , J.R. and Tacon, A.G., 1999. Development of farmed fish: a nutritionally necessary alternative to meat. Proc. Nutr. Soc. 58 , pp. 377–383. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (102) Thus, replacement of fishmeal by plant protein sources For reduce roduction costs is needed.
یکی از مهمترین منابع تامین کننده پروتئین مورداستفاده در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان آرد ماهی است ولی به دلیل کاهش تولید و به تبع گرانی این محصول، و همچنین وجود نگرانی جدی در آینده برای تهیه آن، جایگزینی آرد ماهی بوسیله منابع پروتئینی گیاهی برای کاهش هزینه های تولید ضروری است. یکی از منابع پروتئینی گیاهی، کنجاله کلزا می باشد لذا در این تحقیق به منظور جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا، ماهیان قزل آلای رنگین کمان با متوسط وزن اولیه 34/2±2/15 گرم به مدت 8 هفته با پنج جیره آزمایشی دارای سطوح مختلف کنجاله کلزا شامل صفر، 12، 24 ، 36 و48 در صد که به ترتیب جایگزین مقادیر صفر، 25، 50 ، 75 و100 در صد آرد ماهی جیره غذای شاهد شد، تغذیه شدند. این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در پایان دوره آزمایش، شاخص های رشد (وزن نهایی، افزایش وزن، میزان غذای مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین و ضریب رشد ویژه)، ترکیب لاشه (شامل پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) و همچنین میزان آمونیاک دفعی (NH 3 ) ماهی ها اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که جایگزینی آرد ماهی بوسیله کنجاله کلزا (تا سطح 75 در صد) تاثیر منفی بر عملکرد رشد ماهی ها نداشت (P 0/05). ولی جایگزینی بالاتر از 75 در صد کاهش رشد ماهیان را بهمراه داشت. ترکیب لاشه ماهی ها متاثر از ترکیب جیره ها بود. همچنین مشخص شد که جایگزینی آرد ماهی بوسیله کنجاله کلزا با عث کاهش آمونیاک دفعی توسط ماهیان می شود. در مجموع نتایج حاصل نشان داد که کنجاله کلزا پتانسیل لازم برای جایگزینی تا 75 در صد آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان را دارا می باشد بدون اینکه تاثیر منفی بر عملکرد رشد ماهیان داشته باشد و از آنجا که کنجاله کلزا منبع پروتئینی گیاهی ارزان قیمت می باشد می تواند جایگزین خوبی برای آرد ماهی بوده و تا اندازه ای بخشی از هزینه های تولید را که مربوط به غذای ماهی است کاهش دهد. واژگان کلیدی: قزل آلای رنگین کمان،کنجاله کلزا، آرد ماهی، شاخص های رشد، آمونیاک دفعی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی