Skip to main content
SUPERVISOR
Sayyed-Saeid Eslamian,Jahangir Abedi-Koupai,Sayed farhad Mousavi,Majid Afyuni
سیدسعید اسلامیان (استاد راهنما) جهانگیر عابدی کوپائی (استاد راهنما) سیدفرهاد موسوی (استاد مشاور) مجید افیونی مبارکه (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mirhossein Zarif honarvar
میرحسین ظریف هنرور

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1386

TITLE

The Role of Elements Causing the Hardness of Drinking Water in the Inadequacy of Fluor and the Resulting Environmental Effects (A case study in Ghochan District)
Increase of population and urban, industrial and agricultural activities, has led to groundwater and surface water pollution. A major part of human's health, is affected by the quality of drinking water which, in turn, is affected by the pollution of groundwater and surface water. Researches show that excessive increase and decrease of fluor and total hardness of water can cause health problems. This research aimed to determine the amount of hardness and fluor of drinking water in the district of Ghochan, north of Khorasan, Iran. Therfore, 11 wells, 1 qanat, 2 reservoirs, and Tabarakabad dam were selected in the district of Ghochan. The samples were collected in three stages from winter 2008 to summer 2009. Total hardness of water and fluor were analyzed and the results were compared to national and international standards for drinking water. The results show that total hardness of sample were in the high level. The amount of total hardness of all water resources were 102.4 to 925 mg/L based on Calcium Carbonate (Standard WHO: 500 mg/L). The highest amount was observed in the old city sector and city center reservoirs as well as the new wells in the eastern part of the city. It was also seen that the dam water and the mixing reservoirs had a relatively acceptable hardness. The highest amount of hardness in the period of study was from the wells of Norooz and Bagh Behesh and also the qanat of Reza Abad, 804, 703 and 702 mg/L, respectively. Regarding the direction of groundwater movement, declivity of the area and the city, the reason for such high amount was the geological formations of the area. The amount of fluor in the most cases was approximately at minimum permissible level and fluctuated between 0.42 to 1.66 mg/L (Standard ISIRI: 0.6 to 1.7 mg/L). It was concluded that the drinking water in the city of Ghochan is generally very hard and the amount of fluor in the most cases was at minimum permissible level. However, regarding the fact that high quality water and low quality water were mixed and then used by people, no serious problem was seen. The analysis of the drinkability of Ghchan's water based on Sholer's diagram also confirmed that the drinkability of water is relatively acceptable. Using Lanjiler and Risener yardsticks also showed that both new and old water reservoirs of Ghochan have the potential of deposition more than corrosion. Key Words: Total Hardness , Fluor, Drinking Water
با افزایش روزافزون جمعیت و افزایش فعالیت های شهری، صنعتی و کشاورزی، آب های زیرزمینی و سطحی در معرض خطر آلودگی قرار گرفته اند. بخش مهمی از سلامتی انسان ها تحت تاثیر کیفیت و میزان پارامترهای کیفی آب آشامیدنی است که متأثر از میزان آلودگی آب های زیرزمینی و سطحی می باشد. در این میان میزان فلوئور و سختی کل آب های سطحی و زیرزمینی با وجود آن که جزو فاکتورهای مهم آلوده کننده آب نیستند ولی با این وجود تحقیقات نشان می دهد که افزایش بیش از حد و حتی کاهش بیش از حد این عناصر باعث بروز مشکلاتی می شود. هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان سختی و فلوئور آب های آشامیدنی منطقه قوچان و همچنین بررسی تاثیر عناصر ایجاد کننده سختی بر کمبود فلوئور در آب های این منطقه و بررسی اثرات زیست محیطی آن می باشد. برای این منظور از محدوده منابع آب شهر قوچان 11 چاه، 1 قنات، 2 مخزن و سد تبارک آباد برای پایش کیفی انتخاب گردید. نمونه برداری از آب این منابع و مخازن به صورت فصلی و در سه مرحله از زمستان 87 تا تابستان 88 انجام شد و سختی کل و فلوئور نمونه ها اندازه گیری شد و نتایج بدست آمده با استانداردهای ملی و بین المللی آب شرب مقایسه گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که میزان سختی کل در بیشتر منابع مورد مطالعه قابل توجه است. میزان سختی کل منابع آب از 4/102 تا 925 میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم متغیر بود. بیشترین میزان سختی کل مربوط به منابع آب قدیمی شهر و در مرکز شهر بود و چاه های جدید که در شرق شهر واقع شده و همچنین آب سد و مخازن اختلاط آب از میزان سختی نسبتاً مطلوب و قابل قبولی برخوردار بودند. بیشترین میزان سختی کل در منابع آب مورد مطالعه در میانگین بازه زمانی مورد مطالعه، مربوط به چاه های نوروز، باغ بهشت و قنات رضاآباد و به ترتیب 804، 703 و 702 میلی گرم در لیتر بوده است که با توجه به جهت حرکت آب زیرزمینی و شیب منطقه و شهر، منشأ زیاد بودن میزان سختی این منابع ساختار زمین شناسی منطقه است. میزان فلوئور نیز تقریباً در اکثر منابع در میزان حداقل مجاز و یا نزدیک به حداقل مجاز قرار داشت و از 42/0 تا 66/1 میلی گرم در لیتر متغیر بود. در کل نتایج نشان می دهد که عموماً آب شرب شهر قوچان از سختی زیادی برخوردار است و میزان فلوئور منابع آب نیز اکثراً در میزان حداقل مجاز می باشد ولی با توجه به اینکه آب های با کیفیت خوب و آب های با کیفیت تقریباً نامناسب در مخازن اختلاط ترکیب شده و سپس به مصرف مردم می رسد، مشکل چندانی مشاهده نشده است. بررسی قابلیت شرب منابع آب شهر قوچان به وسیله نمودار شولر نیز مؤید این نکته بود که قابلیت شرب منابع آب تقریباً قابل قبول می باشد. همچنین با استفاده از شاخص های لانژیلر و رایزنر مشخص شد که هم منابع آب جدید و هم منابع آب قدیمی شهر قوچان بیشتر خاصیت رسوب گذاری و کمتر خاصیت خورندگی دارند. واژه های کلیدی: سختی کل، فلوئور، آب آشامیدنی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی