Skip to main content
SUPERVISOR
Omidvar Farhadian,Javad Keramat
امیدوار فرهادیان (استاد راهنما) جواد کرامت (استاد راهنما)
 
STUDENT
SHAHNAZ MOHSENI ASGARANI
شهناز محسنی عسگرانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1393

TITLE

Seasonal Change of Trehalose and Gelycerol Contents in Amphipoda
The stress resulted from fluccuative of changing environmental gradiants generally effects on aquatic organisms and body compositions. The benthic macroinvertebrates are the aquatic organisms that show the changing environment conditons properly. In this research, the content of trehalose and glycerol were investigated in two amphypod species of Gammarus pseudosyriacus and Gammarus bakhteyaricus from Khersonak and kalicheh during different seasons for One-year study period. The species were collected seasonally from the beginning of autumn 2015 to summer 2016 from two defined sampeling stations. The sample were dried, extracted and then injected to high performance liquid chromatography (HPLC) for determination of trehalose and glycerol content. Results showed that trehalose were 0.76, 0.08, 0.78, 0.26 µg/mg wet weight for G. pseudosyriacus during spring, summer, autumn and winter, respectively, and for were Gammarus bakhteyaricus were 0.08, 0.21, 0.53, 0.03 µg/mg wet weight. The trehalose contents showed significant difference (P 0.05) among different seasons. In spring and autumn while had not significant difference in other seasons. Glycerol content were 91.69, 3.72, 29, 24.28 µg/mg wet weight for G. pseudosyriacus during spring, summer, autumn and winter, respectively, and for were Gammarus bakhteyaricus were 28.86, 9.57, 40.81, 2.81 µg/mg wet weight. The glycerol contents showed significant difference (P 0.05) among different seasons. In spring and autumn while had significant difference in other seasons. In summer these components were in lower amount. The reason could be attributed to various environment parameters. Such as gradual fluccuations in water/air temperature. Another reason may be assocated with rate of trehalose/glycerol consumption in these two examined amphypods. In winter, the storaged glycerol was used for prevention from freezing while in the autumn. The glycerol was consumed follow by lowest amounts n cold/winter season. This study showed that the amphypods are suitable organisms for monitoring of aquatic environments by measuring of biochemical components, especially trehalose/glycerol. Key words: G. pseudosyriacus,G. pseudosyriacus, Gammarus, trehalose, glycerol, seasonal changes.
استرس‌های ناشی از تغییرات گرادیان‌های زیست‌محیطی همواره بر روی موجودات آبزی و سنجش ترکیبات بدنی این موجودات تاثیر دارد. درشت بی‌‌مهرگان کف زی از جمله موجودات آبزی هستند که تغییرات ایجادشده در زیستگاهرا به خوبی نشان می‌‌دهند. در این مطالعه، مقادیر ترهالوز و گلیسرول دو گونه Gammarus pseudosyriacus و Gammarus bakhteyaricus از منطقه خرسونک و کلیچه در طی فصول مختلف یک دوره یکساله مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌ها از منطقه مورد نظر، به صورت فصلی از اوایل پاییز 1394 تا اواسط تابستان 1395 از دو ایستگاه مورد نظر انجام گرفت. نمونه‌‌ها پس از خشک شدن عصاره گیری و محلول نهایی به دستگاه HPLC تزریق شد. میزان قند ترهالوز G.pseudosyriacus در فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب برابر با 76/0، 08/0، 78/0، 26/0 میکروگرم بر میلی گرم وزن مرطوب و برای G.bakhteyaricus به ترتیب برابر با 08/0، 21/0، 53/0، 03/0 میکروگرم بر میلی گرم وزن مرطوب بوده است. در گونه G. pseudosyriacus بین فصل بهارو پاییز تفاوت معنی دار مشاهده نشد(05/0 P) ولی بین فصل تابستان و زمستان تفاوت معنی دار دیده شد(05/0P ).درگونه G.bakhteyaricus بین تمام فصول تفاوت معنی دارمشاهده گردید(05/0P ). میزان گلیسرول G.pseudosyriacus در فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب برابر با 69/91، 72/3، 29، 28/24 میکروگرم بر میلی‌گرم وزن مرطوب و برای G. bakhteyaricus به ترتیب برابر با 86/28، 57/9، 81/40، 81/2 میکروگرم بر میلی‌گرم وزن مرطوب بوده است. بین سطوح گلیسرول در تمام فصول در دو گونه تفاوت معنی دار در سطح 05/0 مشاهده شد(05/0P ). افزایش قندهای الکلی با وزن مولکولی کم ارتباط تنگاتنگی با دیاپوز و آنهیدروبیوزیز دارد و در اوایل پاییز با شروع فرایند آنهیدروبیوزیز موجود شروع به افزایش این ترکیبات محافظت‌کننده می‌کند و در اواخر پاییز این ترکیبات به حداکثر میزان خود می‌رسد. مصرف این ترکیبات در زمستان به عنوان ضد یخ سبب به حداقل رسیدن میزان آن‌ها در زمستان می‌شود. چنین به نظر می‌رسد که موجود با شروع فرایند آنهیدروبیوزیز در اواسط بهار میزان این ترکیبات را افزایش داده تا در تابستان در مواجهه با شوک دمایی و خشکی احتمالی قادر به بقا باشد. در تابستان با مصرف این ترکیبات مقدار آن‌ها به حداقل می‌رسد. علت وقوع این پیک‌ها را می‌توان به عوامل مختلفی از قبیل نوسانات تدریجی دمای آب نسبت داد. دلیل دیگر نرخ مصرف گلیسرول و ترهالوز این دو گونه ناجورپای بررسی شده در در فصول مختلف است که تفاوت دارد. در زمستان برای جلوگیری از یخ زدن میزان گلیسرول ذخیره شده در حالیکه در فصل پاییز به مصرف می‌رسد و به دنبال آن در فصل سرما و یخبندان میزان آن کاهش می‌یابد. این مطالعه نشان داد که ناجورپایان ارگانیسم‌های مناسبی برای سنجش محیط‌های آبی به وسیله اندازه‌گیری ترکیبات بیوشیمیایی بخصوص گلیسرول وترهالوز هستند. کلمات کلیدی : G. pseudosyriacus ، G. pseudosyriacus ، گاماروس، ترهالوز، گلیسرول، تغییرات فصلی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی