Skip to main content
SUPERVISOR
Amir Hosein Goli,Javad Keramat,Ali Nasirpour
سیدامیرحسین گلی (استاد راهنما) جواد کرامت (استاد مشاور) علی نصیرپور (استاد راهنما)
 
STUDENT
AREZOO GHORBANPOR
آرزو قربان پور

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391
Epidemiological investigation showed that long chain (LC) ? 3 PUFAs have benefical effects on health and prevention of many disease, especialy cardiovascular types. Due to high oxidization susceptibility and undesirable aroma of these fatty acids, enrichment of foods with those sources, has an unfavovable effect on sensory properties. It has been shown that microencapsulation, protect PUFAs from oxidation. In this study, LC ? 3 PUFAs was microencapsulated using complex coaservation techique. Two numerical factors ( homogenizer rate, lactose contents and one categorial factor presence or absence of transglutaminase) was analyzed. The method of RSM design was used to determine optimuze mentioned factors to achive maximum value of microencapsulation efficiency (ME), moreover, microcapsules particel size before and after freeze-drying and P.V of surface and core oil of microcapsules was measured. Surface oil of microcapsule powder was extracted using n-hexane in order to measure ME and PV. Encapsulated Flaxseed oil was added to milk to provide 0.4 gram alpha-linolenic acid per day based on EANS recommendation for one serving per day. Physical properties, peroxide value, sensory acceptance and release of flaxseed oil from added microcapsules to milk were measured in enriched milk during 7 days storage. ME, particle size of microcapsules before and after freezedryer and PV surface and core oil of microcapsules were measured in the ranges of 44-95%, 3.2-263.12µ, 40-549.83µ, 22.43-66.5 meq/kg O 2 , 4- 9.36 meq/kg O 2 , respectively. Relative optimum points wa for homogenization rate of 10000 rpm, 2% lactose and in the presence of transglutaminase. Acidity and apparent viscosity of enriched sampels were higher than the controlled sample. The peroxide value of enriched milk sampels with free and encapsulated flaxseed oil after 7 days storage at 4 °C were increased to 206% and 76%, respectively. Sensory results showed that panelists evaluated enriched milk with flaxseed oil microencapsules as moderate like. Keywords : Alpha linolenic acide, Complex coaservation, Flaxseed oil, Microencapsulation, Milk, Sensory evaluation
بررسی بیماری های همه گیر نشان می دهد که اسیدهای چرب زنجیره بلند چندغیراشباعی امگا3 اثرات مفیدی در سلامتی و ممانعت و درمان بیماری ها، بخصوص بیماری های قلبی- عروقی دارند. به دلیل حساسیت بالای این اسیدهای چرب به اکسیدشدن و داشتن بوی نامناسب، غنی سازی غذاها با این ترکیبات، تاثیر نامطلوبی بر خصوصیات حسی غذاهای غنی شده دارد. ثابت شده است که ریزپوشینه کردن، روشی مناسب برای محافظت از اکسید شدن و کاهش بو و مزه نامناسب آن ها است. در این مطالعه از روغن دانه بزرک استفاده گردید، که حاوی 55% لینولنیک اسید می باشد. ریزپوشانی این روغن با روش توده ای شدن مرکب بررسی شد. نسبت های ثابت دیواره به هسته (ژلاتین، صمغ عربی و روغن) به ترتیب2:1 استفاده گردید و از طرح دو متغییر (سرعت دور هموژنایزر15000-5000 دور در دقیقه، درصد وزنی لاکتوز و حضور و عدم حضور آنزیم ترانس گلوتامیناز) برای تعیین شرایط بهینه اجزا به منظور دستیابی به بیشترین بهره وری ریزپوشینه کردن، کمترین اندازه ذرات میکروکپسول، کمترین عدد پرکسید روغن درون میکروکپسول ها استفاده شد. میکرکپسول ها به مدت 21 روز در دمای اتاق نگهداری گردید و عددپراکسید روغن درون و سطح میکروکپسول ها در طول این مدت اندازه گیری گردید. روغن درون ریزپوشینه ها با استفاده از ایزواکتان و ایزوپروپانول به منظور اندازه گیری عدد پراکسید روغن درون میکروکپسول ها، استخراج گردید. روغن بزرک ریزپوشینه شده جهت فراهم نمودن تقربباً 4/0 گرم لینولنیک اسید در مصرف روزانه ( 250 میلی لیتر ) به شیر اضافه شد. خصوصیات فیزیکی اندیس پراکسید و مقبولیت حسی شیر غنی شده در طی 7 روز نگهداری بررسی شد. بهره وری فرایند ریزپوشینه کردن، اندازه ذرات میکروکپسول ها قبل و بعد از خشک کن انجمادی، عدد پراکسید روغن سطح و درون میکروکپسول ها بعد از 7 روز نگهداری برای فرمول های با آنزیم به ترتیب در محدوده های 95-59 %، 12/263-2/3 میکرون، 83/549-26/21 میکرون، 56/66-43/22 میلی اکی والان پراکسید/ کیلوگرم روغن و 9/4-4/2 میلی اکی والان پراکسید/ کیلوگرم روغن و برای فرمول های بدون آنزیم به ترتیب 81-42درصد، 12/558-2/3 میکرون، 83/549-40 میکرون، 23/40-7/12 میلی اکی والان پراکسید/ کیلوگرم روغن و 36/9- 4 میلی اکی والان پراکسید / کیلوگرم روغن قرار دارد. با استفاده از آنزم بهره وری افزایش یافت. مقادیر اسیدیته و گرانروی ظاهری شیرغنی شده بیشتر از شیر شاهد بود و اندیس پراکسید روغن بزرک موجود در نمونه های غنی شده با روغن بزرک آزاد و پوشینه شده، در روز هفتم به ترتیب 206 درصد و 67 درصد افزایش یافته است شیر غنی شده از لحاظ بو و پذیرش کلی در حد کم تا متوسط مطلوبیت دارد. کلمات کلیدی : ارزیابی حسی، بهینه سازی، توده ای شدن، خصوصیات فیزیکی، روغن بزرک، ریزپوشینه کردن

ارتقاء امنیت وب با وف بومی